شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


بازار قطعات کامپیوتر در ایران


بازار قطعات کامپیوتر در ایران
سالها قبل یعنی هنگام ورود نخستین کامپیوترهای شخصی به کشورمان به جرات میشد گفت که همه قطعات از نوع مرغوب و دارای کیفیت ساخت قابل قبولی بودند و خریداران هنگام خرید تنها به موارد کمی قطعات مانند سرعت، ضرفیت و.. توجه داشتند تا به موارد کیفی مانند مارک و شرکت تولید کننده. در چنین بازاری مسلما قیمت قطعات به میزان قابل توجهی بالا بود. با ورود چینی ها به بازار سخت افزار ، قیمت همه قطعات به میزان زیادی پایین آمد با این وجود قطعات چینی برای رقابت هم چنان ارزان تر از قطعات سایر کشورها ماندند. شاید بتوان گفت قیمت مناسب قطعات کامپیوتر را ( در حال حاضر ) مدیون چینی ها هستیم.
● شعار تولید کنندگان چینی
بله شعار آنها در تولید قطعات سخت افزاری این است : « قیمت پایین، ظاهری زیبا، کیفیتی قابل قبول ». قطعا چنین قطعاتی از نظر کیفیت بهترین نیستند ولی این بدین معنا نیست که همه تولید کنندگان چینی از شعار بالا پیروی کرده و قطعات ارزان و با کارایی پایین تولید کنند و باید گفت از میان تولید کننده های چینی هم میتوان تولید کنندگان خوب و صاحب نامی پیدا کرد. اما ماجرا تنها به همین جا ختم نمیشود بلکه برخی شرکتهای چینی قطعات تقلبی را با مارکهای معروف (چه چینی و چه غیر چینی) تولید میکنند که دارای کیفیت بسیار پایین است. این کار باعث میشود که قطعات اصل بسیار گران و کم یاب شوند. حتی در بعضی از موارد یک قطعه توسط چند شرکت چینی جعل میشود. به همین جهت است که از یک قطعه خاص در بازار چندین مدل با قیمتهای مختلف یافت میشود که از نظر ظاهر کاملا شبیه به هم هستند.
● کالای قاچاق و بدون ضمانت فراوان
متاسفانه چیزی حدود هفتاد درصد از بازار قطعات کامپیوتر در کشورمان را قطعات قاچاق و بدون مجوز ورود رسمی تشکیل میدهند و باز هم متاسفانه برخی از وارد کنندگان، برای این قطعات قاچاق شده ضمانت نامه فارسی هم تدارک میبیند و خود را نمایندگی یک شرکت خاص میدانند. اما بیخ قضیه بیشتر از این حرفهاست. مثلا فرض کنید که یک شرکت چینی، قطعاتی جعلی را از روی محصولات یک شرکت چینی دیگر تولید میکند و جالب اینجاست که وارد کندگان قاچاق، قطعه چینی قلابی را وارد میکنند که برایشان ارزان تر تمام شود و بازار داخل را به گند می‌کشند. در چنین بازاری پیدا کردن قطعات خوب و اصل بسیار مشکل است زیرا این قطعات یا اصلا وارد نشده‌اند و یا این که بسیار گران و کم یاب هستند وارد کنندگان قاچاق هم برای این که بتوانند تعداد بیشتری وارد کنند و سود بیشتری عایدشان شود، قطعات ارزان و با ظاهری خوب را انتخاب کرده و به میزان زیادی وارد میکنند.
● کیفیت کالای خوب = ورود قانونی به کشور
در آن طرف وارد کنندگان مجاز که از طریق قانونی اقدام به وارد کردن قطعات میکنند هرگز نسبت به وارد کردن قطعات ارزان قیمت اقدام نمیکنند زیرا با توجه به میزان سود گمرکی و تعرفه های بازرگانی، قیمت این قطعه نسبت به موارد قاچاق شده و تقلبی موجود در بازار داخل بسیار بیشتر میشود و دیگر خریداری ندارد. به همین جهت وارد کندگان قانونی معمولا قطعاتی گران قیمت و با کیفیت بسیار خوب را به تعداد کم وارد میکنند چون گران بودن قطعه سود گمرکی را نسبتا کمتر از سود گمرکی قطعات ارزان قیمت میکند و وارد کردن این قطعات برای وارد کننده به صرفه تر است. این قبیل وارد کنندگان معمولا مشتری دائم ندارند و در کنار کار واردات قطعات مرغوب و گران، خدمات دیگری نیز انجام میدهند تا بتوانند به بقای خود ادامه دهند. مثلا شرکتی را در نظر بگیرید که علاوه بر خدمات نرم افزاری، اقدام به وارد کردن قطعات با کیفیت بالا برای یک سری مشتری های پراکنده (از نظر تعداد مراجعه) هم میکند. اکثر این خریداران معمولا حرفه ای هستند و با کامپیوتر پول در میاورند و خریدارانی پول بده و سر به زیر هستند و به کیفیت قطعه توجه زیادی دارند.
http://poroge.parsiblog.com/-۲۴۸۷۹۴.htm


همچنین مشاهده کنید