جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

گزارش مرکز آمار فلسطین


گزارش مرکز آمار فلسطین
مرکز آمار فلسطین با ارائه یک گزارش تکان دهنده، فاجعه اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ را نقطه تاریکی از تاریخ فلسطین خواند و آن را باعث اخراج اجباری صاحبان اصلی این سرزمین و غصب املاک و زمین ها و همچنین باعث آوارگی میلیون ها شهروند فلسطینی در گوشه و کنار دنیا توصیف کرد.
این گزارش می تواند تأمل برانگیز و تکان دهنده باشد.
با نگاهی اجمالی به این آمارها می توان به عمق جنایات صهیونیست ها و مظلومیت ملت فلسطین پی برد.
● ساکنان و توازن بافت جمعیتی:
در زمان اشغال جمعیت اخراج شدگان از فلسطین ۷۵۰ هزار بوده که تعداد ۳۵۰ هزار تن آوارگان جنگ ۱۹۶۷ نیز بر آن افزوده می شود. اما امروز جمعیت فلسطینیان پراکنده در سراسر جهان بیش از ۵ میلیون نفر است که ۲.۸ میلیون تن در اردن، ۱.۶ میلیون در سایر کشورهای عربی و بقیه در کشورهای دیگر از جمله اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی زندگی می کنند.
از این جمعیت بیش از نیمی از آنها جزء آوارگان به شمار می آیند که در اردوگاه ها به سر می برند و همین نسبت در داخل فلسطین نیز صادق است و براساس آمار آژانس کمک رسانی به آوارگان تعداد این طیف از فلسطینیان در اردن، سوریه، لبنان و سرزمین های اشغالی حدود
۴.۵ میلیون نفر است که در ۵۹ اردوگاه (اردن و سوریه ۱۰ اردوگاه، لبنان ۱۲، کرانه باختری ۱۹ و غزه ۸ اردوگاه) زندگی می کنند.
بر طبق این گزارش تعداد کل فلسطینیانی که در زمان اشغال در منطقه اشغالی سال ۱۹۴۸ باقی ماندند ۱۵۴ هزار تن بود که امروزه به بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر می رسد و حدود ۴۶درصد از آنها زیر ۱۵ سال هستند که این حاکی از جوانی بافت جمعیت است.
در زمینه آموزش، سواد خواندن و نوشتن افراد بالای ۱۵ سال در اراضی اشغالی حدود ۹۴درصد است و ۹۸درصد از کودکان (تا سن ۱۷ سالگی) به مدرسه رفته اند و این آمار درباره بزرگترها حدود ۷۷درصد است.
این درحالی است که به طور متوسط حدود ۲۵درصد از فلسطینیان ساکن در اردوگاه های سه کشور عربی همسایه، بی سواد هستند.
براساس این گزارش، جمعیت فلسطینیان ساکن فلسطین بیش از ۴ میلیون نفر است که ۲.۵میلیون در کرانه باختری و ۱.۵میلیون در غزه هستند. همچنین جمعیت قدس ۴۱۶ هزار تن است که ۲۵۸ هزار نفر در بخش اسرائیلی و ۱۵۸ هزار نفر در بخش فلسطینی به سر می برند و طبق پیش بینی ها در سال ۲۰۱۰ جمعیت فلسطینیان و اسرائیلیان برابر خواهد شد.
گزارش یادشده حاکی از آن است که حدود ۴۴.۶درصد از ساکنان فلسطین پناهنده هستند و در اردوگاه ها به سر می برند. یعنی حدود ۱.۸ میلیون تن در کرانه باختری برابر با ۳۱درصد از کل جمعیت و ۱.۱ میلیون نفر در غزه که بالغ بر ۶۷.۶درصد از کل جمعیت را شامل می شود.
فلسطین دارای یکی از بالاترین میزان رشد جمعیت است.
میزان این رشد در کرانه باختری ۴.۶درصد و در غزه ۵.۴درصد است.
این شکل از رشد جمعیتی در فلسطین و بخصوص غزه، این منطقه را به یکی از نادرترین مناطق جهان بدل کرده که جمعیت انبوه غیرمتحرک و ثابت آن به سرعت درحال رشد است و نیاز به اجرای سیاست توسعه و فقرزدایی را در این منطقه گوشزد می کند. جمعیت سالخوردگان فلسطین نیز در سال های اخیر با رشد مواجه بوده که این حاکی از بالا رفتن امید به زندگی (تا حدود ۷۲ سال) در میان سالخوردگان است.
منبع : روزنامه کیهان