پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا


بیکاری معضل فزاینده ایران


بیکاری معضل فزاینده ایران
هر ساله تعداد کثیری از ایرانیان به خارج از کشور مهاجرت می کنند و برای یک زندگی بدون دغدغه راهی دیار غربت می گردند. بر حسب یک آمار حداقل هر ساله ۲۰۰,۰۰۰ نفر بعنوانین مختلف از کشور خارج می گردند به امید آینده ای روشن و بهتر. این سئوال که چه درصدی موفق می گردند و یا شکست می خورند سئوالی جدا که برای مطالعه جدی ان ابتدا باید به چرایی خارج شدن از کشور پرداخت.
واقعیت های بارز و مسلم در رابطه با فرار مغر ها از ایران را می توان در مورد زیر مشاهده کرد.
۱) کمبود و یا عدم مدیریت موفق و صحیح
۲) کمبود و یا عدم ایجاد بازار کار متناسب با نیازها
۳) فشار های فزاینده مالی و مذهبی
● کمبود و یا عدم مدیریت موفق و صحیح
اظطراب و دغدغه فردا در مورد پرداخت هزینه خانه و زندگی، پیدا کردن کار و یا کار های مناسب که بتواند پاسخگو نیاز های مالی فرد و خانواده او باشد. مشکل اکثر جوانان ایرانی است که در گوشه خانه ها تنها به پر کردن فرم مهای استخدام مشغول اند. عدم مدیرت کارآمد و موفق یکی از مسائل اساسی و ریشه ای در جامعه ایرانی است. حسن دانشجو رشته روانشناسی می گوید با تمام سخت کوشی و مطالعات جانبی و فعالیت های عملی جهت رسیدن به شغل مورد علاقه ام موفق به دست یافتن به کار نمی شوم زیرا صلاحیت مرا فردی تعیین می کند که بر مسند قردت نشسته و آنطور که دوست دارد عمل می کند نه برحسب تخصص و کفایت شغلی. حسن می گوید با داشتن خانواده و فرزند پس از اینهمه تحصیل و کوشش حال می بینم که کار من اشتباه محض بوده است زیرا دوستانی که تحصیل را به کنار گذاشتند و به کارهای سیاه دست زندن الحال از زندگی لذت می برنند و یا حداقل همچون هر روز مثل من ۱۰۰ فرم استخدامی را بریا هر چیز و هر جا پر نمی کنند.
● کمبود و یا عدم ایجاد بازار کار متناسب با نیازها
بارها دولتمردان ایرانی و رهبران دولتی صحبت از اشتغال زدایی کرده اند و برای جلب نظر نسل جوان خصوصا در دورههای انتخاباتی شعار های زیبا داده اند ولی متاسفانه در عمل موقعیت های چندانی بوجود نیامده است. چرا؟ علی دانشجوی تهرانی می گوید این عمل تیشه بر ریشه گذاشتن اعتبار تحصیل و دانش آموزی در ایران است. در جاییکه دختران و پسران ایرانی در سن پایین دست به خود فروشی می زنند (بر حسب یک امار سن خود فروشی در شهرستان ها به ۱۳ سال می رسد) و پس از مدتی این طرز تفکر را الگو خود می کنند که اگر می توان یک شبه درآمد یک ماه کار را بدست آورد چرا باید رفت و خود را به دردسر انداخت.
● فشار های فزاینده مالی و مذهبی
ساده انگاری و ترویج فرهنگ قدرت مداری و فشارهای مذهبی عامل دیگر دربرون راندن جوانان ایرانی به خارج از کشور می باشد. یکی از معضلات جامعه ایرانی باور مداری و تظاهر بیش از حد به آن می باشد. محسن ازاصفان می گوید دیگر از همه چیز خسته شدم و حالم از همه چیز بهم می خوره. هر کاری که برای آن پاسخی نیست یک توجیه برای آن متصور است. خواست خداست، اراده خدا در حق تو این هست. اگر بخواهی حرف بزنی می گن کفر نگو سنگ می شی. اخه اگر این خدا را نخواهیم به چه کسی باید شکایت کرد.متاسفانه در کشورهای همانند ایران زندگی جزیی از باورهای مذهبی است در صورتیکه در اورپا و امریکا باورهای مذهبی جزیی از زندگی هستند. این موضوع یعنی ترویج فرهنگ قدرت مداری و فشارهای مذهبی در کشور ما نه تنها باعث تخریب باورهای مذهبی است بلکه تخریب کننده نیروی نسل جوان است که زندگی را زمانی پوچ و گذار می داند. در نتیجه این طرز تفکر فرد هیچ مسئولیتی را در قبال عملکرد و رفتارهای خود نمی بیند.
● چگونه می توان در صدد حل این مشکل برآمد
یقینا برای حل این مشکل یک فرد و یا گروه نمی تواند کافی باشد بلکه هر فردی باید دخیل گردد تا بتوان پلی ساخت به جهت عبور و گره گشایی این معضل اجتماعی که در ذهن و قلب بسیاری ریشه کرده است. برای این منظور باید اصول اساسی را شناخت و انها را پایه ریزی کرد. اصولی چون تغییر ذهنین خود نسبت به زندگی و دنیای اطراف و دانستن اینکه ارزش و توانایی های فرد بیش از مشکلات او می باشد.
بدنبال هدف زندگی باشیم، توانایی های خود را بشناسیم و عملا از آنها استفاده کنیم.
درک مشکلات بعنوان راه حلی برای بالا رفتن در زندگی نه زجر کشیدن. عاملی که ما را وامی دارد تا از خود خلاقیت به خرج دهیم و به ان جایی برسیم که می بایست باشیم.
شما می توانید نظرات خود را با دیگران در میان بگذارید و دنیای اطراف خود را تغییر دهید ولی برای این کار اول احتیاج دارید که دنیای دورن خود را تغییر دهید. انسان با شناخت توانایی های خود و سپردن آنچه که در کنترل او نیست به دست خالق نیکو که از آسمانها به جهت دستگیری از من و تو دوست عزیز درگذشته است تقدیم کنیم. بله عیسی مسیح قادر است که مارا به زندگی هدفمند و بالنده برساند. امروز تمایل و توانایی شماست که می تواند سازنده فردای شما باشد پس بیایید برای آن تلاش کینم و آنچه که متلعق به ماست را بدست آوریم.
بابک سیار
منبع : مجله الکترونیکی بهار ایران