یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ایدز طاعون قرن


ایدز طاعون قرن
كشف بیماری ایدز به این صورت بود كه ابتدا در سال ۱۹۸۰ میلادی چندین بیماری غیرشایع در افراد خاص بروز كرد. غیر طبیعی بودن بیماری در این افراد كه معمولا از گروه‌های خاصی چون همجنس بازان، معتادان تزریقی، بیماران هموفیلی، دریافت كنندگان خون و شركای جنسی آنها بودند، پزشكان را به این نتیجه رساند كه ویروس این بیماری از راه انتقال خون و تماس جنسی منتقل می‌شود.
تظاهر بیماری به صورت ابتلا به بیماریهای بود كه پیش از آن تنها در افرادی كه نقص ایمنی داشتند مشاهده شده بود. سرانجام با تلاش‌های بسیار، عامل بیماری ایدز كه یك ویروس بود شناسایی و به عنوان «ویروس نقص ایمنی انسانی» یا HIV نام گرفت.
ویروس HIV باعث اختلال عملكرد سیستم ایمنی بدن می‌شود و مشكلات ناشی از بیماری ایدز هم نتیجه درست كار نكردن ایمنی بدن انسان مبتلاست كه می‌تواند موجب عفونت‌های مرگبار و برخی از اشكال سرطانها شود. به صورت دقیق‌تر ویروس HIV در بدن انسان به سلولهایی از بدن كه نخستین سلولهای ایمنی را به كار اندازند، حمله می‌كنند و طبیعی است كه با از كار افتادن آنها این سیستم دیگر فایده‌ای نخواهد داشت. اهمیت اطلاع از مشخصات بیماری: بیماری ایدز به عنوان طاعون قرن بیستم و یكی از مهمترین مشكلات بهداشتی قرن حاضر هر روز در حال گسترش است. بیماری ایدز درمان قطعی ندارد و در نهایت كشنده است.
وظیفه همه انسانها آشنایی با بیماری و حفاظت از خود و نزدیكانشان از خطر ابتلا به این بیماریست. ایدز ربطی به جنس و نژاد یا سن خاصی ندارد و تمام افراد را مبتلا می‌كند. ابتلا به بیماری ایدز فلج كننده است؛ خود بیمار همواره از مشكلات و بیماریهای جسمی رنج می‌برد و خانواده‌اش نیز با مشكلات روحی و اقتصادی بیماری او دست و پنجه نرم خواهند كرد. كودكان یكی از قربانیان اصلی بیماری ایدز هستند؛ چون از طرف بسیاری از كودكان در مرحله جنینی یا هنگام زایمان از مادران آلوده مبتلا به بیماری می‌شوند. جوانان نیز از آسیب‌پذیرترین گروهها در مقابل همه‌گیری ایدز هستند. براساس بررسی‌های انجام شده حدود نیمی از آلودگی‌های جدید با ویروس HIV در جوانان كمتر از ۲۵ سال بروز می‌كند.
اما با وجود آسیب‌پذیری جوانان، آنها نیرویی مناسب برای مبارزه با همه‌گیری ایدز هستند. جوانان با داشتن اطلاعات مناسب و مهارتهای لازم زندگی، ظرفیت چشمگیری برای سازگاری با رفتار ایمن‌تر نشان می‌دهند. بزرگسالان نیز باید از خطرات احتمال ایدز آگاه باشند و خود را از آن مصون دارند. در واقع یك فرد بزرگسال باید بداند كه رفتارهای جنسی وی تا چه حد در سلامت خود او و كودكانش مؤثرست. همچنین فرد بزرگسال باید بداند كه اعتیاد، سایر انحرافات وی و خانواده‌اش را در معرض خطر قرار می‌دهد.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید