دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

مینیاتورهای باستانی جهان


مینیاتورهای باستانی جهان
به طور كلی هنر نقاشی در دوران غارنشینی پدید آمده و تا قبل از تحقیقات و كشفیات باستان شناسی شناخت آن مشكل بود … با كشف ظروف سفالی لعاب دار به نقاشی های انسانهای غارنشین برخورد كردند . نقوش غارهای لاسكو در فرانسه و آلتامیرا در اسپانیا از آن جمله اند . در نقوش این غارها بیشتر به صحنه های رزم و شكار و تصویر حیوانات گوناگون به ویژه گوزن و آهو و گل توجه شده است .
پروفسور (( آندره گدار )) پس از كاوشهایی كه به سال ۱۹۲۸ در دشتهای مرتفع دشت خاور ، دشت الشتر و ماهیدشت در شمال زاگرس دست زد، به لگام های معمولی دهنه اسب ، آویزها ، زنگوله ها ‌، ارابه ها ، فلزكوبی یراقها ، جواهرات مردان و زنان ، گردنبند ، گوشواره ، سنجاق گیسو ، گل كمر ، بازوبند ، دكمه و آینه ، ادوات آرایشی برخورد كرد كه همه اینها كم وبیش دارای نقوش جالبی بودند و در تصاویر مینیاتوری دوره های بعد به آن برخورد می كنیم .
سرزمین چین زادگاه مینیاتور بوده و پس از هجوم اقوام وحشی خاور و مركز آسیا این هنر به سرزمین ما آمده است ، ولی آثار باقیمانده از دوره های هخامنشی و اشكانی نشان می دهد كه ایرانیان با هنر ظریف مینیاتور آشنا بوده اند ، بخصوص نقاشی های دیواری اشكانیان این ادعا را ثابت می كند .
بسیاری از مینیاتورهای قدیمی جهان در اثر یورش حیوانات موذی و سوزاندن كتابخانه ها از بین رفته و آنچه مسلم است پیدایش دین اسلام كه نقاشی و هنر نگارگری را نفی می كرد بر روی اوج و اعتلای این هنر قدیمی تأثیر فراوان گذارده است .
منبع : پایگاه تجاری و اطلاع‌رسانی صنایع دستی