جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دیپلماسی تهاجمی ایران در جنگ غزه


دیپلماسی تهاجمی ایران در جنگ غزه
از آغاز محاصره غزه و سپس جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی با مردم بی‌دفاع غزه، جمهوری اسلامی در صف اول مدافعین مردم فلسطین قرار گرفت. پیام دردآلود و آگاهی بخش مقام معظم رهبری به جهان اسلام نقطه عطف این دفاع جانانه بود.
مقام معظم رهبری مومنان جهان اسلام را موظف به دفاع از مردم غزه کردند و شهدای غزه را در صف شهدای بدر و احد دانستند. آیت‌الله خامنه ای سکوت تشویق آمیز برخی دولت‌های عربی را زمینه‌ساز این جنایات ددمنشانه توصیف کردند.
بعد از پیام مقام معظم رهبری، در ایران و در اکثر کشورهای جهان تظاهرات اعتراض آمیز اوج گرفت و اکنون تقریبا نهضت ضدصهیونیستی در حال جهانی شدن است و ۵ قاره جهان را در نوردیده است. رئیس جمهور از همان ابتدا با اعزام نمایندگان خاص برای دولت های جهان پیامی را برای آن دسته از رهبران جهانی که جویای حقیقت هستند و دفاع از مظلوم را می‌پذیرند ارسال نمود و تحرکی را در این زمینه‌ سامان داد . بی‌تردید اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از ونزوئلا بی‌ارتباط با پیام احمدی‌نژاد به هوگو چاوز نبوده است. از سوی دیگر سفر رئیس مجلس به بیروت و دمشق و رایزنی پارلمانی در این مورد اقدامی تحسین‌برانگیز بود. اعزام یک کشتی با آذوقه و تجهیزات کامل به سوی غزه از دیگر اقدامات جمهوری اسلامی بوده و همزمان با آن مردم در سراسر کشور با حضور در تظاهرات و راهپیمایی‌های روزانه و نیز نماز جمعه‌ها حمایت خود را از مردم غزه اعلام کردند. آقای صادق زیبا کلام دیروز در مقاله‌ای در صفحه آخر اعتماد ملی از ضعف دیپلماسی ایران در ماجرای غزه سخن گفته است و حتی به تخطئه راهپیمایی‌‌های مردم علیه اسرائیل غاصب پرداخته و نفرات شرکت کننده آن را کمتر از نفرات راهپیمایی مردم ترکیه در استانبول دانسته است!بعد هم نتیجه‌گیری کرده است که اگر می‌خواهیم جایی در جهان عرب داشته باشیم نمی‌توانیم روابط با مصر را نادیده بگیریم اگر میان ایران اسلامی و جهان عرب یک حداقلی از رابطه و وفاق بود ما می‌توانستیم به فلسطینی‌ها بیشتر کمک کنیم.
چه خوب بود آقای زیبا کلام همین روزنامه دیروز اعتماد ملی صفحه ۶ مقاله فرید زکریا سردبیر نیوزو یک بین‌المللی را می‌خواند و فهم خود را به عنوان یک استاد دانشگاه در ایران با فهم یک روزنامه نگار آمریکایی محک می‌زد. فرید زکریا در این مقاله می‌گوید: «نفوذ ایران در جهان عرب به خاطر حمایت از فلسطین است» او اعتراف می‌کند: «حمله اسرائیل به غزه باعث شد در این حوزه ورق به نفع تهران برگردد. اسرائیلی‌ها با حمله به غزه از لحاظ تبلیغاتی و ایدئولوژیک در برابر ایران تضعیف شدند این درس سیاسی تازه‌ترین جنگ اسرائیل است. » در بد فهمی آقای زیبا کلام از تحولات شگرفی که به دلیل شکست اسرائیل در جنگ غزه پدیده آمد همین بس که فکر می‌کند حکام مصر و برخی دولت‌های عربی در جهان عرب که مورد لعن و نفرین جهان اسلام هستند جایی دارند.
منطق این نوع دولت‌ها از جنگ ۶ روزه به بعد تسلیم در برابر زیاده‌خواهی‌های رژیم صهیونیستی بوده است و همواره سعی می‌کردند با خلع سلاح ملت فلسطین جلوی هر گونه مقاومتی را در برابر متجاوزان و اشغالگران بگیرند. آنها ارتش‌های خود را برای جنگی موهوم تجهیز می‌کنند و اصلا دشمنی به نام صهیونیسم را به عنوان هدف در ارتش‌های خود ندارند. آنها که کمر به قتل حزب‌الله بسته بودند ناکام ماندند ، اکنون به قتل عام مردم غزه و نابودی حماس فکر می‌کنند که الحمدلله این آرزوی خود را به باد داده‌اند. آقای زیبا کلام اگر به اندازه یک روزنامه نگار آمریکایی نمی‌تواند مسائل کنونی منطقه را درک کند حداقل فهم خود را به اندازه یک امیر عرب در خلیج فارس در مورد موقعیت اعراب و حقارت آنها در برابر اسرائیل تطبیق دهد. یک‌شنبه گذشته شیخ حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی نخست وزیر قطر با کمال شرمندگی از کشورهای عربی همدست با اسرائیل در محاصره غزه انتقاد کرد و از اینکه سران عرب به هیچ‌کاری دست نمی‌زنند ابراز شگفتی کرد!و از آن شگفت‌انگیز تر اینکه برخی سران عرب تظاهرکنندگان به نفع مردم مظلوم غزه را «اوباش» می‌خوانند و نخست وزیر قطر از این مهم فقط ابراز ناخشنودی می‌کند. آقای زیبا کلام می‌گوید: اگر با مصر روابط داشتیم می‌توانستیم به فلسطینی‌ها کمک بیشتری کنیم. مگر مصری‌ها به مردم غزه کمک می‌کنند؟ خنجر مبارک اکنون در پشت نهضت مقاومت حماس است. آنها مگر به مردم غزه و حماس کمک می‌کنند که حالا اگر ما مرتبط بودیم ما هم می‌توانستیم کمکی کنیم؟
کمک‌های جمهوری اسلامی اکنون در آب‌های منطقه است. اگر مصر گذرگاه رفح را باز کند می‌توان کمک‌ها را به باریکه غزه رساند اما مبارک دست در دست صهیونیست‌ها گذاشته و حاضر نیست جایی برای نفس کشیدن مردم مظلوم غزه نگه دارد.
محمد کاظم انبارلویی
منبع : روزنامه رسالت