شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

عامل سرماخوردگی در تابستان


عامل سرماخوردگی در تابستان
این روزها بسیاری از هموطنانمان به سرماخوردگی مبتلا شده اند، این نوع جدید سرماخوردگی علاوه بر علایم معمول سرماخوردگی، با تهوع و گاهی موارد با اسهال نیز همراه است، به این دلیل با مسمومیت های غذایی اشتباه می شود.
حتماً از خود می پرسید، «سرماخوردگی در تابستان شایع تر است یا در زمستان؟» باید بگوییم كه سرماخوردگی در هر فصلی وجود دارد اما در زمستان شایع تر است. از آنجایی كه بودن در مكان های دربسته در این فصل بیشتر دیده می شود و بسیاری از میكروارگانیسم ها نیز در دمای پایین مقاوم ترند، این بیماری در فصل سرما شیوع پیدا می كند. اما چون به راحتی از فردی به فرد دیگر انتقال می یابد، در تابستان به شكل اپیدمی بروز می كند.
بسیاری تصور می كنند، افرادی كه در تابستان سرما می خورند سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و باید راهی در جهت تقویت آن ها در نظر گرفت، در حالی كه سخت در اشتباهند. باید همواره این نكته را به خاطر داشت كه افزایش تعداد سرماخوردگی ها در یك واحد زمانی، نشانه قوت و ضعف سیستم ایمنی و قوای جسمانی یك فرد نیست.
عامل اصلی سرما خوردگی در فصل تابستان یك ویروس از خانواده آنتروویروس هاست. جالب است بدانید كه این عامل بیماری باید خورده شود و یا با مخاط های بدن در تماس باشد تا ایجاد بیماری كند. به این ترتیب اگر فرد بیماری سرفه و یا عطسه كند و ترشحات مخاطی وی با سطوح محیط تماس پیدا كند، دست زدن به این سطوح و تماس آن ها با چشم و دهان فرد دیگر، وی را نیز می تواند مبتلا كند. این بیماری می تواند با خوردن میوه هایی كه دست آلوده بیمار با آن در تماس بوده، سرایت كند. پس این بیماری به سرعت می تواند منتقل شود و تعداد زیادی از افراد را مبتلا كند. این بیماری حتی مشكلات چشمی را نیز به همراه دارد به این ترتیب كه قرمزی و خارش در این ناحیه نیز دیده می شود. این نوع سرماخوردگی علاوه بر تهوع و اسهال، عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی را نیز به همراه دارد.
جالب است بدانید كه این بیماری دوره ای ۳ تا ۷ روزه دارد و بهتر است در این دوران دارویی مصرف نشود و فرد صبر كند تا دوره اش بگذرد. بسیاری از افراد تصور می كنند در هنگام سرماخوردگی باید رژیم غذایی خاصی داشت در حالی كه این تفكر غلطی است، زیرا داشتن یك رژیم غذایی خاص از فردی به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد. طوری كه گاه می بینیم خوردن سركه در یك نفر موجب تشدید سرماخوردگی می شود و در دیگری هیچ مزاحمتی را به همراه ندارد.
اما نكاتی را كه باید در برابر كنترل این بیماری در نظر داشت:
۱) استراحت و استراحت و استراحت
۲) شست وشوی دایم دست ها قبل از شروع به هر كاری
۳) نرفتن به استخرهای عمومی در هنگام بیماری
باز هم می گوییم كه این بیماری بسیار مسری است، پس رعایت بهداشت فردیتان را جدی بگیرید.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید