جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

هفتم تیر خودکشی مخالفان نظام


هفتم تیر خودکشی مخالفان نظام
شامگاه هفتم تیر ۱۳۶۰ با حرکت مذبوحانه منافقین کوردل و انفجار بمب در سالن اجتماعات حزب جمهوری اسلامی، آیت الله سیدمحمدحسین بهشتی رئیس دیوان عالی کشور همراه با ۷۲ تن از شخصیت های سیاسی و مذهبی کشور به شهادت رسیدند. این حادثه از جمله اقدامات تروریستی سازمان منافقین در سال های اولیه پس از پیروزی انقلاب و ۶ روز پس از عزل بنی صدر از ریاست جمهوری بود.
شهید بهشتی در اجلاس دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی همراه با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مقامات دولتی از جمله معاونان وزارتخانه ها در حال تبادل نظر با یکدیگر برای رفع مشکلات کشور بودند که این فاجعه رخ داد.
حادثه هفتم تیر در شرایطی رخ داد که منافقین، فضاسازی سنگینی را علیه ولایت فقیه ایجاد کرده و اتهامات و افترائات بی اساس و عجیبی علیه پیروان خط امام و خصوصاً شهید مظلوم دکتر بهشتی به راه انداخته بودند. با حادثه هفتم تیر و شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب، پرده از شبهات برداشته و حقانیت متجلی شد و خائن از خادم مشخص شد و بدون شک هفتم تیرماه روزی فراموش نشدنی و ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی است که با وجود تلخکامی، باعث تثبیت انقلاب شد. انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در تهران و شهادت ۷۲ تن از برجستگان و نیروهای لایق و کارآمد انقلاب، عکس العمل استکبار جهانی و عوامل داخلی آنها در قبال برکناری بنی صدر و حذف ضدانقلاب از صحنه سیاسی کشور توسط مسوولان نظام اسلامی بود. عوامل این فاجعه معتقد بودند با کشتار مسوولان عالی رتبه، اوضاع کشور به هم می ریزد و انقلاب اسلامی از بین خواهد رفت، اما با امداد الهی و هوشیاری حضرت امام (ره)، مسوولان و مردم پایه های نظام جمهوری اسلامی مستحکم شد. در اوایل انقلاب ترور شخصیت همراه با حذف فیزیکی افراد موثر نظام مطرح بود و اکنون ترور شخصیتی و رواج شایعه و ایراد اتهامات دروغین از روش های دشمنان در این خصوص است.
حادثه هفتم تیر باعث خودکشی مخالفان نظام شد. تا قبل از حادثه هفتم تیر مخالفان امام (ره) تلاش گسترده یی را برای مخدوش کردن چهره شهید بهشتی و یارانش صورت داده بودند که شهادت آنان تمام نقشه ها را برملا کرد و وحدت، اتحاد و انسجام نیروهای انقلابی را در پی داشت. از حادثه هفتم تیر به عنوان انقلاب سوم تعبیر می شود و بدون شک اگر میلیون ها مقاله و کتاب در راستای تحکیم مبانی انقلاب به چاپ می رسید تاثیرش به اندازه شهادت شهید بهشتی و یارانش نبود.
در آن زمان مخالفان نظام تلاش های مذبوحانه یی مانند ترور حضرت آیت الله خامنه یی را قبل از حادثه هفتم تیر انجام داده بودند و امام (ره) نیز با عزل بنی صدر، مخالفان و منافقین را درمانده کرده بود.
شهادت شهید بهشتی باعث جوشش مردمی و انقلابی دوباره علیه منافقین شد و بار دیگر وفاداران به نظام و امام (ره) را متحد کرد و تاثیر ژرف و عمیقی در پیشبرد اهداف انقلاب در آن مقطع حساس داشت.
این حادثه اوج مظلومیت جناحی بود که برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی و آرمان های انقلاب تا پای جان ایستاده بود. بدون تردید شهید بهشتی حق بسیار بزرگی بر انقلاب دارد و باید افکار، اندیشه ها، خدمات و ابعاد شخصیتی وی به جامعه به ویژه نسل جوان کشور شناسانده شود.
شهید مظلوم دکتر بهشتی از چهره های درخشان فکری و سیاسی نظام انقلاب اسلامی است. شهید بهشتی از یک سو همواره بر لزوم تشکیلات تاکید می ورزید و در جهت تحقق آن می کوشید چرا که از قرن ها پیش نیروهای اسلامی فاقد تشکیلات منسجم بودند و از همین ناحیه ضربه های خوفناک و مهلکی را متحمل شده بودند و از سوی دیگر انقلاب را از انحراف و توقف مصون نگه داشت.
دکتر بهشتی یکی از معماران بزرگ تجدید بنای تفکر انقلابی و تشکیلاتی انقلاب اسلامی ایران است که تحت رهبری امام امت به هدایت انقلاب در جهت اسلام پرداخت و آن را از انحراف و انزوا و رکود محفوظ داشت و در همین راه سرانجام خون پاکش در تداوم بخشیدن به انقلاب و رسوا کردن چهره اهریمنان و منافقین بر خاک ریخته شد.
تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین خدمات شهید بهشتی به مردم و انقلاب است و بدون حضور شهید بهشتی تدوین قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی میسر نبود.
در آن مقطع شهادت دکتر بهشتی و یاران باوفایش اوج مظلومیت و یگانه راه پالایش افکار عمومی بود، بدین نحو که در مراسم تشییع پیکر شهید بهشتی بسیاری از افراد ناآگاه از کردار خود و تخریب ایشان نادم بوده و از کرده خود توبه می کردند.
نیروهای انقلابی و دلسوزان نظام باید از هفتم تیر به عنوان فرصتی جدید برای رفع شبهات دشمن استفاده کرده و افکار و نظرات امام(ره) و شهید بهشتی را تبیین کنند. در فاجعه هفتم تیر علاوه بر شهید آیت الله بهشتی رئیس دیوان عالی کشور ۷۲ نفر دیگر از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، ۲۷ نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
امام خمینی(ره) در پیامی که به این مناسبت انتشار دادند، فرمودند؛ «این کوردلان مدعی مجاهدت برای خلق، گروهی را از خلق گرفتند که از خدمتگزاران فعال و صدیق خلق بودند.» امام(ره) تاکید کردند؛ «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم شهید شد و خار چشم دشمنان اسلام بود.»
باید مظلومیت و حقانیت شهید بهشتی برای نسل های آینده همواره تبیین شود و یکی از وظایف مهم فرهنگی، شناساندن نقش و خدمات شهدای هفتم تیر به جوانان و نسل سوم انقلاب است.
دکتر عبدالله جاسبی
جانشین وقت دبیرکل حزب جمهوری اسلامی
مسوول وقت واحد تحقیقات اقتصادی و اجتماعی حزب جمهوری اسلامی
عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی
معاونت دبیرکل در برنامه ریزی و آینده نگری
منبع : روزنامه اعتماد