شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

شهید صادق احسانبخش (حجت‌الاسلام)


شهید صادق احسانبخش (حجت‌الاسلام)
مردم روستای لیف شاگرد از توابع استان گیلان به شوق تولد فرزند کوچک و مهربان خانواده‌ی احسان‌بخش در یکی از روزهای سال ۱۳۰۹ در کنار یکدیگر جمع شدند. پدر او را در سنین خردسالی به مکتب فرستاد و او پس از آموزش قرآن و ادبیات نزد شیخ عزت الله طالقانی و پایان دوره‌ی دبستان در «تولم شهر» در سال ۱۳۲۲ وارد حوزه‌ی علمیه‌ی رشت شد. آیت‌الله احسانبخش پس از طی دوره‌ی مقدمات و سطح در این حوزه در زیر نظر اساتیدی چون امام خمینی (ره)، آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله مرتضوی، آیت‌الله لنگرودی، دروس خارج و فقه را فرا گرفت.
وی در همین سالها موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته‌ی الهیات و حقوق قضایی گشت و با تأسیس چند مدرسه در رشت شاگردان زیادی را تعلیم داد. وی بارها توسط ساواک دستگیر و مورد بازجویی قرار گرفت و در سال ۱۳۴۳ به مدت سه سال ممنوع المنبر و ممنوع الخروج از کشور گردید.
حجه‌الاسلام احسانبخش بدون هیچ ترسی در جلسات سخنرانی خود به افشاگری مظالم رژیم پرداخت و مردم نیز پرشور و بی‌محابا در مجالس او شرکت نمودند.
او پس از پیروزی انقلاب به نمایندگی از امام (ره) در سال ۱۳۵۸ کنترل سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در پاکستان، هند و بنگلادش را بر عهده گرفت و در سال ۱۳۵۹ به عنوان نماینده‌ی حضرت امام در گیلان و امام جمعه‌ی رشت منصوب شد. در تاریخ ۲۶/۱/۱۳۶۱ به هنگام اقامه‌ی نماز در مسجد کاسه فروشان رشت در محراب عبادت مورد سوء‌قصد قرار گرفت. بعد از حمله‌ی تروریستی منافقین حجه‌الاسلام احسان‌بخش با بیش از ۷۰ % جانبازی از ناحیه‌ی قلب و کلیه هفته‌ای سه مرتبه برای انجام عمل دیالیز به بیمارستان می‌رفت. این جراحت و صبر زیاد او لقب «شهید زنده‌ی محراب» را برای او به ارمغان آورد و از آن پس مردم او را به این نام می‌شناختند.
عوارض قلبی ناشی از این بیماری نیز باعث شد در سال ۱۳۷۱ عمل جراحی قلب باز داشته باشند اما از پای ننشست و با حضور در نماز جمعه و نوشتن کتاب از اسلام و انقلاب حمایت کرد. با فرا رسیدن بیست و هشتمین روز از اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۰ وی به علت تشدید عارضه‌ی کلیوی به بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) منتقل گشت و سرانجام در روز دوشنبه چهاردهم خردادماه همزمان با سالروز ارتحال مرادش امام عزیز (ره) در سن ۷۱ سالگی به آسمان پر گشود. از آیت‌الله احسان‌بخش ۶۰ جلد کتاب به یادگار ماند.
منبع : پایگاه اطلاع‌ رسانی صبح