پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تابلوی ایمنی مواد غذایی


تابلوی ایمنی مواد غذایی
در داشتن یك زندگی سالم، تنها توجه به آنچه می خوریم اهمیت ندارد، نحوه حفظ و نگهداری مواد غذایی نیز مهم است. رعایت نكاتی چند در زمینه حفظ سلامتی و ایمنی مواد غذایی در برقراری سلامتی نقش مهمی ایفا می كند.
۱- یخچال را همیشه تمیز نگه دارید.۲- سطوح كار و لوازم آشپزخانه نظیر كارد را پس از هر بار استفاده به ویژه در زمان آماده سازی مرغ و ماهی و گوشت به طور كامل بشویید.۳- مواد غذایی خام نظیر مرغ و ماهی و غذاهای سرد و یخی را به سرعت به خانه ببرید، تمیز كنید و در یخچال یا فریزر قرار دهید و از نگهداری طولانی آنها در بیرون از یخچال بپرهیزید.۴- غذاهای پخته شده را نیز پس از اینكه به طور كامل سرد شد در یخچال قرار دهید و از نگهداری آنها در دمای اتاق بپرهیزید.۵- تخم مرغ ها را قبل از چیدن در یخچال بشویید.۶- از باقی گذاشتن غذاهای كنسروی در داخل قوطی خودداری كنید. حتی الامكان قبل از مصرف آنها را از قوطی خارج و در ظرف مخصوص یخچال نگهداری كنید.۷- در هنگام خرید به تاریخ تولید آن توجه كنید و از خرید مواد غذایی كه تاریخ مصرف مشخصی ندارند، بپرهیزید.۸- اگر فرزند خردسال دارید، میوه ها و سبزیجات را قبل از گذاشتن در یخچال حتماً بشویید.۹- از نگهداری مواد غذایی در ظروف پلاستیكی كه مدت ها است از استفاده آنها می گذرد و یا ظروف شیشه ای كه درب آن به خوبی بسته نمی شود یا دچار پارگی و ترك خوردگی هستند و زمینه را برای فاسد شدن مواد غذایی فراهم می كنند خودداری كنید.۱۰- در هنگام نگهداری مواد غذایی به درجه حرارت یخچال نیز توجه كنید. در صورتی كه غذا در درجه حرارت كمتر از ۴ درجه سانتیگراد و یا بالاتر از ۱۵ درجه نگهداری شود، بدون كوچكترین علامتی فاسد می شود.۱۱- در خصوص پخته شدن مواد غذایی نیز به این نكته توجه كنید كه بهترین درجه حرارت برای پخت مواد غذایی ۷۵ درجه سانتیگراد است. زمان پخت سریع یا طولانی در هر دو حالت خطرناك بوده و خطر بروز مسمومیت غذایی را افزایش می دهد.
منبع : روزنامه شرق