چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024
مجله ویستا


ادامه روند ناکامی‌های دامداران


ادامه روند ناکامی‌های دامداران
اگر دامداران معترض‌ترین صنف ایرانی نباشند به طور حتم در میان ۱۰ صنفی قرار می‌گیرند که به صورت مدام گلایه‌های خود را به دولت انتقال می‌دهند، آنان سال‌ها به جدال با سیاستگذاری‌های گوناگون دولت پرداخته‌اند ولی شاید به همان میزان هم به بیراه رفته باشند، چراکه حداقل پس از هشت سال دامداران همچنان گرفتار همان ناکامی‌هایی شده‌اند که سال‌ها پیش به آن معترض بودند.
آنان دیگر مکان تازه‌ای هم برای بیان خواسته‌های خود ندارند، چراکه از ساختمان مجلس گرفته تا وزارت جهادکشاورزی بارها شاهد تجمع دامداران بوده است. دامداران اما اکنون دل به آن خوش کرده‌اند که بیش از سایرین هویت صنفی دارند، چراکه آنان هرگاه اراده کردند، به تجمعی دست زدند هرچند که فرجامی در انتظار فعالیت‌های آنان نبود. آخرین بار نیز دامداران معترض به بلوار کشاورز تهران رفتند تا گلایه‌های خود را به صورت مستقیم به وزیرجهاد کشاورزی انتقال دهند. آنان نه راهی کج رفتند و نه قدم به میدانی خطا گذاشتند.
دامداران معترض ساختمان بلوار کشاورز را به محاصره درآوردند تا خاطره روزی که آنان وزیرجهاد کشاورزی دولت خاتمی را در حلقه خود گرفتار کرده بودند باز هم در ذهن‌ها زنده شود. سال‌ها پیش محمود حجتی هنگامی که قصد خروج از میان دامداران معترض را داشت از سوی آنان چنان محاصره شد که دیگر از محافظان نیز کاری بر نمی‌آمد.
حجتی هنگامی که خود را گرفتار دید دیگر به بیراه نرفت و خود اداره جمع را در دست گرفت. پس از او سال‌ها کارمندان وزارت جهاد کشاورزی نقل می‌کردند که اگر چاره‌اندیشی آقای وزیر سابق نبود شاید دامداران معترض اقدامی عجیب می‌کردند. اما اکنون شاید دیگر آن توان سابق نیز وجود نداشته باشد، چراکه دامداران چندان در کار عبور از وزارت جهاد کشاورزی نیز نیستند.
آنان چندی پیش اقدام سال‌های گذشته خود را تکرار کردند و به تجمع دست زدند. صبح یک روز تابستانی جمعی از دامداران از شهرهای مختلف کشور مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کرده و رسیدگی به آنچه وضعیت نامناسب این صنعت می‌نامیدند را خواستار شدند.
جمعی از گاوداران صنعتی و دامداران نمونه کشور در این تجمع با بیان شعارهایی در انتقاد از واردات شیر خشک و گوشت قرمز، از دولت عدالت‌محور خواستار رسیدگی به وضعیت این بخش و اجرای عدالت برای خرید شیر تولید شده خود شدند، چراکه معتقدند قیمت خوراک دام بیش از صددرصد و قیمت خرید شیر ۳ درصد افزایش یافته و این عادلانه نیست. آنان در مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی تجمع کرده بودند ولی برخلاف انتظارشان هیچکدام از مسوولان وزارتخانه قدم به میان آنان نگذاشتند.
اینگونه دیگر خاطره استارت حجتی نیز تکرار نشد. آقای وزیرجهاد کشاورزی نیز چنان در کار همراهی با صنوف زیرمجموعه خود نبود که سری برای آنها تکان دهد و یا نامه‌ای که از سوی آنان رهسپار دفترش می‌شود را پاسخی شایسته دهد. دامداران همچنان سرگرم اعتراض بودند که دولت خبری را اعلام کرد که گروهی از رسانه‌های همسو با دولت آن را خبر خوش برای دامداران و مرغداران تعبیر کردند: «هیات دولت مجوز تامین نهاده تولید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز با اخذ تضمین‌های لازم با حداکثر زمان بازپرداخت چهار ماهه برای مرغداران و ۹ ماهه برای دامداران از سوی شرکت پشتیبانی امور دام را صادر کرد.
هیات دولت به وزارت جهاد کشاورزی اجازه داد تا برای تولید تامین گوشت مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز در داخل، شرکت پشتیبانی امور دام، خوراک و علوفه مورد نیاز دام را با اخذ تضمین‌های لازم با حداکثر زمان بازپرداخت چهار ماهه برای مرغداران و ۹ ماهه برای دامداران تامین کند.
در این رابطه مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفت‌وگو با مهر با اشاره به برگزاری جلسات مستمر با شرکت پشتیبانی امور دام در خصوص اجرایی شدن این امر گفت: با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها در اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری، تولیدکنندگان نهاده‌های مورد نیاز را از طریق بازار و به نرخ روز تامین می‌نمایند، به نحوی‌که هم‌اکنون ذرت در بندر امام خمینی به نرخ ۳۴۶ تومان و کنجاله به قیمت ۵۷۶ تومان در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد.
اما خبر خوش چندان به کام دامداران نبود، چراکه آنان همچنان اعتراض‌های خود را ادامه دادند. دامداران پرگلایه می‌دانستند که روزگار چنان پیش نخواهد رفت تا شکوائیه‌های آنان راه به جای برد. از همین روی لابی‌های دیگر نیز آغاز شد. باز هم دیدار با نمایندگان مجلس کلید خورد تا سنتی‌ترین شیوه لابی‌گری پیش گرفته شده باشد.
تحلیل: بهراد مهرجو
اکونیوز
منبع : خبرگزاری اقتصادی ایران