پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

نکته‌های مفید درباره مرغ و تخم‌مرغ


نکته‌های مفید درباره مرغ و تخم‌مرغ
از آنجا كه گوشت مرغ محیطی بسیار مساعد برای رشد باكتری ها است نگهداری صحیح از آن برای حفظ سلامتی خانواده اهمیت فراوانی دارد. گوشت مرغ تازه را خوب بشویید و سپس چنانچه قصد دارید آن را همان روز و یا حداكثر روز بعد بپزید مرغ را بلافاصله در یخچال قرار دهید. گوشت مرغ خام نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری شود. اگر قصد دارید آن را بیشتر نگاه دارید مرغ را در فریزر قرار دهید. برای ذوب كردن یخ مرغ قبل از طبخ نیز هرگز آن را در دمای معمولی اتاق نگذارید بلكه از شب قبل مرغ را در یخچال قرار دهید تا به تدریج ذوب شود. این كار مانع رشد باكتری‌ها در لایه‌های سطحی گوشت مرغ خواهد شد و یا در صورتی كه در منزل مایكروفر دارید بهترین راه ذوب یخ گوشت مرغ استفاده از درجه ذوب یخ مایكروفر است.
گوشت مرغ پخته را نیز در سردترین قسمت یخچال نگهداری كنید و ظرف دو تا سه روز مصرف كنید.
▪ برای پختن مرغ به روش آب پز مقدار كمی آب استفاده كنید و مرغ را بر روی حرارت ملایم بپزید. به این ترتیب مرغ شما لذیذتر می شود.
▪ برای معطركردن مرغ هنگام پخت می توانید از چند برگ سبزی معطر مانند ترخان، نعنا یا برگ بو و رزماری استفاده كنید. همچنین سبزیجاتی مانند سیر، پیاز، فلفل دلمه ای و كرفس برای معطركردن مرغ و خوش طعم كردن آب حاصل از پخت آن مناسب هستند. اما اگر هیچ یك از این سبزیجات را در اختیار ندارید چند عدد هویج و یك قاشق مرباخوری ادویه كاری به آن بیفزایید.
روش دیگر پخت مرغ بدین صورت است كه اول مقداری پیاز و كرفس و هویج را خرد كرده و داخل ظرف ریخته بعد مرغ را بدون آب داخل قابلمه گذاشته و كمی نمك، فلفل و زردچوبه به آن اضافه كنید. و بدون آب با حرارت ملایم و با درب بسته بگذارید مدت ۲۰ دقیقه با آب موجود در خود مرغ بخارپز شود سپس ۵۰ گرم كره به آن اضافه كرده ، (در صورت تمایل از رب نیز می توانید استفاده كنید) و تفت دهید سپس یك لیوان آب به آن افزوده و می گذاریم خوب جا بیفتد.
▪ برای سوخاری كردن مرغ ابتدا آن را با یك عدد پیاز و مقدار كمی آب بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا نیم پز شود. سپس قطعات مرغ را در یك صافی خالی كنید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس زرده تخم مرغ را روی قطعات مرغ مالیده و آن را داخل پودر سوخاری بغلتانید حال می توانید آنها را در روغن سرخ كنید.
▪ برای تخت كردن گوشت سینه یا ران مرغ برای طبخ غذاهایی مثل شنیسل آن را پس از جداكردن از استخوان در میان دو لایه كیسه فریزر قرار دهید و با وردنه روی آن ضربه بزنید. سپس با غلتاندن وردنه بر روی گوشت مرغ آن را باز كنید. كیسه فریزر مانع متلاشی شدن گوشت لطیف مرغ می شود.
▪ برای خوش رنگ شدن مرغ سرخ كرده مقدار كمی زعفران به روغن مصرفی اضافه كنید.
▪ تخم مرغ ها را در یخچال و درون بسته بندی درپوش دار یا ظروف دربسته نگهداری كنید چون تخم مرغ به راحتی بوی مواد مختلف موجود در یخچال را از منافذ پوست خود جذب می كند. برای پیشگیری از بیماری هایی مانند سالمونلا (حصبه) تخم مرغ ها را هنگام مصرف خوب بشویید و پس از شكستن تخم مرغ ها دست خود را بلافاصله خوب بشویید. همچنین بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترك آب پز كردن تخم مرغ ها است.
▪ برای آب پز كردن تخم مرغ هایی كه پوستشان ترك خورده قبل از انداختن تخم مرغ داخل آب آن را در یك كیسه فریزر قرار داده و هر كیسه را گره بزنید. به این ترتیب از خروج مواد داخل تخم مرغ از ترك پوسته پیشگیری می كنید. یك روش دیگر استفاده از كاغذ آلومینیوم است. تخم مرغ را در یك قطعه كاغذ آلومینیوم بپیچید و سپس در آب بیندازید و به راحتی بپزید.
▪ برای تهیه تخم مرغ نیمرو و بدون استفاده از روغن برای كسانی كه رژیم غذایی بدون چربی دارند، ابتدا مقداری آب را با كمی نمك و سركه در ظرفی ریخته به جوش بیاورید. سپس تخم مرغ را در ظرفی بشكنید و پس از اطمینان از سالم بودن آن تخم مرغ را در آب در حال جوش بیندازید. پس از بسته شدن و پختن تخم مرغ آن را در یك صافی بریزید تا آب اضافی گرفته شود و پیش از سردشدن تخم مرغ سرو نمایید.
▪ برای تشخیص تازگی تخم مرغ به پوست آن توجه كنید. پوست تخم مرغ تازه زبر است اما پوست تخم مرغ كهنه صاف و صیقلی است.
یك راه دیگر برای تشخیص تازگی تخم مرغ انداختن آن در یك لیوان آب است. اگر تخم مرغ در آب ته نشین شود تازه است و چنانچه در وسط لیوان شناور شود به اندازه كافی تازه است اما اگر بر روی سطح آب بماند كهنه و مانده است.
▪ برای تشخیص تخم مرغ خام از پخته آن را بچرخانید. اگر به سرعت دور خود بچرخد پخته است.

سپیده سلیمی
منبع : روزنامه شرق