پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سونی اریکسون K۸۱۰


سونی اریکسون K۸۱۰
وقتی صحبت از گوشی های دوربین دار می شود، اول از همه نام K۸۰۰ سونی اریکسون به ذهن می رسد، اما با آمدن K۸۱۰ با دوربین ۳.۲ مگاپیکسل و ظاهری ظریف تر و زیباتر، مدل های قبلی فراموش می شوند.
● ویژگیهای مهم
ـ دوربین سایبرشات ۳.۲ مگاپیکسلی با کیفیت عالی و قابلیت فوکوس اتوماتیک
ـ فلاش زنون
ـ ۶۴ مگابایت حافظه داخلی
ـ محل قرار گرفتن کارت حافظۀ جانبی با قابلیت تعویض سریع
ـ پشتیبانی از تکنولوژی های ۳G و امکان برقراری تماس های ویدئویی
ـ رادیوی FM به همراه RDS
ـ بلوتوث (با تکنولوژی A۲DP) و پورت اینفرارد
ـ امکان اجرای چند برنامه به طور همزمان
● معایب اصلی
ـ استفاده از کلیدهای جهت دار و کلیدهای کمکی کمی مشکل است.
ـ از تکنولوژی EDGE پشتیبانی نمی کند ( در عوض گوشی K۸۱۸ تکنولوژی EDGE را دارد ولی از ۳G پشتیبانی نمی کند.)
ـ فیلمبرداری آن تنها با رزولوشن قدیمی QCIF یعنی ۱۴۴×۱۷۶ صورت می گیرد.
در فوریه سال ۲۰۰۷ شرکت سونی اریکسون مدل های جدیدی را معرفی کرد که از میان آنها تنها K۸۱۰,K۵۵۰ مجهز به دوربین سایبرشات بودند. K۸۱۰ را می توان نسخه ارتقا یافته k۸۰۰ دانست. این گوشی نسبت به مدل قبلی کمی باریک تر بوده،پوشش لنز دوربین آن کوچکتر است و دارای کلیدهای مخصوص عکس برداری بر روی بدنه می باشد.
همانطور که K۸۰۰ بر خلاف K۷۹۰ فاقد تکنولوژی EDGE بود، K۸۱۰ نیز بر خلاف K۸۱۸ از این تکنولوژی پشتیبانی نمی کند. البته گوشی موجود نمونه آزمایشی آن است و ممکن است برخی از ویژگیهای آن در هنگام عرضه به بازار تغییر کند.
● شکل ظاهری K۸۱۰
گوشی K۸۱۰ از نظر شکل ظاهری، رنگ بندی و سایز تفاوت چندانی با K۸۰۰ ندارد. البته K۸۱۰ کمی باریک تر است و صفحه کلید بسیار زیبا و متفاوتی نسبت به دیگر محصولات سونی اریکسون نیز دارد.
صفحه نمایش TFT این گوشی بیشترین قسمت بخش روی آن را فرا گرفته است. این صفحه نمایش که دارای یک پوشش آیینه ای می باشد، آلودگی و چربی انگشتان را به خود جذب می کند. در بالای آن دوربین دوم VGA، بلندگوی گوشی و دو کلید میان بر به برنامه های مولتی مدیا قرار دارد. این کلیدها می توانند در شرایط مختلف کارایی های متفاوتی داشته باشند.
در پایین صفحه نمایش کلیدهای کمکی گوشی قرار دارد و در زیر آنها کلیدهای دایره ای شکل فلزی دیده می شود. ستون سمت چپ کلیدهای شماره گیری به عنوان میان بر برای تنظیمات دوربین از جمله رزولوشن، فوکوس اتوماتیک و تنظیمات تایمر و فلاش نیز استفاده می شوند. کلیدهای ۳ و ۶ هم برای کوچک یا بزرگ کردن تصویر ( Zoom ) هنگام عکس برداری مورد استفاده قرار می گیرند.
کناره سمت چپ k۸۱۰ محل قرار گرفتن کارت حافظه M۲ و نیز کلید مخصوص خاموش و روشن کردن رادیو می باشد.
اگر از کنار به گوشی نگاه کنید متوجه می شوید که پوشش روی لنز دوربین K۸۱۰ کمی باریک تر از K۸۰۰ است.
در لبه پایینی گوشی محل اتصال Fast Port و شارژ و میکروفون و اتصال بند به گوشی قرار دارند. در لبه بالایی آن نیز کلید خاموش و روشن کردن دیده می شود که برای تغییر پروفایل های گوشی نیز به کار می رود.
در کناره سمت راست k۸۱۰ کلید مخصوص عکسبرداری تعبیه شده. این کلید شبیه به کلیدهای شماره گیری بوده و کمی برجسته تر است تا فشردن آن راحت تر باشد. در کنار آن محل اتصال اینفرارد و در بالای آن نیز کلیدهای کم و زیاد کردن صدا قرار دارند که از آنها برای زوم کردن بر روی عکس در هنگام باز بینی عکس ها نیز استفاده می شود.
اگر گوشی را بچرخانید می توانید در پشت آن لنز دوربین ۳.۲ مگاپیکسلی به همراه درپوش آن و نیز بلندگوی پخش صوت و فلاش زنون را مشاهده کنید. قسمت پشت گوشی بجز پوشش روی لنز از پلاستیک مات ساخته شده و آلودگی را به خود جذب نمی کند.
با باز کردن درب پشت گوشی باتری ۹۵۰ میلی آمپر ساعتی BST – ۳۳ از جنس Li – POL نمایان می شود. زیر باتری محل قرار گرفتن سیم کارت است که مثل سایر گوشی های سونی اریکسون قرار دادن آن در محل مخصوص راحت است ولی بیرون آوردن سیم کارت به سختی صورت می گیرد. این باتری که مثل باتری های مورد استفاده در W۸۸۰ , W۸۵۰ , K۵۵۰ است به مدت ۴۰۰ ساعت در حالت آماده به کار و ۱۰ ساعت در حالت مکالمه در شبکه های GSM کار می کند. مدت خالی شدن شارژ گوشی با استفاده متوسط از آن حداکثر ۴ روز است.
به طور کلی صفحه کلید و طراحی کلی گوشی k۸۱۰ قابل قبول است و متناسب با هر نوع سلیقه می باشد.
● صفحه نمایش
صفحه نمایش K۸۱۰ ، از نوع TFT با قابلیت نمایش ۲۶۲۱۴۴ رنگ با رزولوشن QVGA است. قطر این صفحه نمایش ۲ اینچ است که البته برای یک گوشی مولتی مدیای پیشرفته نظیر K۸۱۰ نکته حائز اهمیتی به شمار نمی رود. صفحه نمایش این گوشی در نور زیاد به خوبی قابل مشاهده نیست که این مسئله در مقابل صفحه نمایش های سری ۴۰ نوکیا نوعی ضعف محسوب می شود.
● کلیدهای جهت دار
برخلاف بی نقص بودن طراحی و ساختار k۸۱۰ ، باید گفت که کلیدهای جهت دار و کلیدهای دسترسی سریع آن مهم ترین نقطه ضعف گوشی است. سطح کلیدهای جهت دار گوشی خیلی پایین بوده و برآمدگی ندارد، در نتیجه استفاده از آنها بسیار مشکل است. کلیدهای دسترسی سریع نیز بسیار سفت بوده و به راحتی نمی توان آنها را فشرد. در گوشی K۸۰۰ هم کلید جستجوی وب و منوی فعالیت ها بین کلیدهای دسترسی سریع قرار گرفته بود و این امر کاربر را با دشواری روبرو می کرد. در K۸۱۰ اگرچه این مشکل برطرف شده ولی همچنان استفاده از کلیدها سخت است.
کلیدهای شماره گیری K۸۱۰ با نور سفید رنگی روشن می شوند البته در اینجا دو نکته قابل ذکر است؛ اول اینکه همانطور که قبلا اشاره شد برخی از کلیدها کاربردهای دیگری نیز نظیر دسترسی به تنظیمات دوربین دارند که این کاربردها با آیکون های آبی رنگی در سمت راست کلیدها مشخص شده اند. هنگامیکه چراغ های زمینه کلیدهای شماره گیری روشن می شود، این آیکون ها نیز روشن می گردند، در حالیکه آیکون های آبی زنگ باید فقط هنگام کار با دوربین روشن باشند. نکته دوم اینکه آیکون های موجود بر روی کلیدهای میان بر در بالای صفحه نمایش به هیچ وجه روشن نمی شوند که امیدواریم این نواقص در گوشی هایی که به بازار عرضه می شوند برطرف گردند.
● مکالمه با K۸۱۰ سونی اریکسون
صحبت کردن و شنیدن مکالمات با این گوشی به خوبی صورت می گیرد. البته صدای بلندگوی آن خیلی زیاد نیست، ولی همین میزان برای یک تلفن همراه کافی به نظر می رسد.
● اینترفیس یا رابط کاربری
اینترفیس K۸۱۰ یک اینترفیس استاندارد است. اگرچه استفاده از آن برای کاربران بسیار آسان است، ولی با توجه به اینکه در دو سال اخیر هیچ تغییری در آن ایجاد نشده، اکنون لازم است که گوشی های پیشرفته تر، قابلیت های جدیدتری نسبت به مدل های قبلی داشته باشند.
این گوشی دارای پروفایل Flight است که از طریق آن هیچ گونه تماسی با گوشی برقرار نمی شود. البته این پروفایل بدون گذاشتن سیم کارت در گوشی فعال نمی شود.
در حالت آماده به کار، صفحه نمایش گوشی اطلاعات مربوطه به سیگنال شبکه، میزان باتری، تاریخ و ساعت را نشان می دهد. همچنین می توانید برای هر یک از کلیدهای جهت دار وظیفه ای را تعیین کنید به طوریکه با فشردن هر یک از آنها برنامه مورد نظر فعال شود.
در منوی اصلی ۱۲ آیکون به صورت جدولی دیده می شود. همه زیر منوها به شکل لیست بوده و در سمت چپ هر گزینه یک آیکون کوچک وجود دارد. سرعت K۸۱۰ در تمام زیر منوها و برنامه ها نسبتا بالاست.
K۸۱۰ سونی اریکسون دارای تم های متفاوتی است که هر کدام رنگ زمینه، عکس و حتی شکل آیکون ها را هم تغییر می دهند.
بر روی صفحه کلید این گوشی یک کلید مخصوص منوی فعالیت ها وجود دارد که با استفاده از آن امکان اجرای چند برنامه به طور همزمان فزاهم می شود. همچنین از طریق آن امکان دسترسی سریع به آخرین برنامه های مورد استفاده ، منوی وب و منوی میانبرها وجود دارد.
● استفاده از دفترچه تلفن
اینترفیس دفترچه تلفن بسیار ساده و راحت است. در این قسمت می توانید تعیین کنید که شماره های موجود در سیم کارت نمایش داده شوند یا شماره های موجود در تلفن؛ ولی هر دو لیست را نشان نمی دهد. علاوه بر این می توانید با انتخاب یک گزینه گوشی را طوری تنظیم کنید که در صورت اضافه کردن شماره یا نام در قسمت Contact های گوشی، این شماره ها به طور اتوماتیک در سیم کارت نیز ذخیره شوند. در این گوشی امکان ذخیره ۱۰۰۰ ورودی و ۲۵۰۰ شماره تلفن وجود دارد.
برای هر ورودی موجود در دفترچه تلفن ۵ زیر منو دیده می شود در قسمت اول نوع شماره تلفن یعنی موبایل، منزل، محل کار و غیره مشخص می شود. در قسمت دوم می توانید آدرس ایمیل، و وب سایت ها را ثبت کنید. در قسمت سوم امکان انتخاب عکس و زنگ دلخواه وجود دارد. قسمت چهارم، شغل، نام شرکت، خیابان ، شهر، استان و کشور محل سکونت به همراه کد پستی را نمایش می دهد. در زیر منوی آخر نیز می توانید تاریخ تولد و سایر اطلاعات را ذخیره کنید.
● مدیریت تماسها
لیست تماسها دارای ۴ بخش است: تماس های دریافتی، تماس های گرفته شده، تماس های از دست رفته و همه تماس ها که در مجموع تا ۳۰ تماس را نشان می دهند.
● ارسال پیام
تمام پیام ها به جز ایمیل ها در قسمت یک Inbox ذخیره می شوند. برای ایمیل ها یک Inbox جداگانه وجود دارد. گوشی k۸۱۰ امکان دریافت اخبار ( RSS ) را دارد و از جستجو گر Net Front برای این منظور استفاده می کند. در این قسمت همچنین تکنولوژی T۹ نیز وجود دارد.
● سیستم صوتی
برنامه پخش موسیقی K۸۱۰ فرمت های موسیقی MIDI , M۴A , WMA , WAV , E – AAC+ , AAC +,AAC را پشتیبانی می کند. در مورد برنامه پخش موسیقی K۸۱۰، نکته جدیدی وجود ندارد و همه چیز تقریبا مثل گوشی های سری واکمن سونی اریکسون است. می توانید ضمن استفاده از سایر برنامه ها و بخش های منو، به موسیقی نیز در پس زمینه گوش دهید.
کیفیت برنامه پخش ویدیوی K۸۱۰ خوب بوده و امکان تماشای کلیپ ها را به صورت افقی و تمام صفحه فراهم می کند.
رادیوی FM گوشی K۸۱۰ دارای تکنولوژی RDS است و می توانید طول موج ۲۰ ایستگاه رادیویی را در آن ذخیره کنید.
● مدیریت عکس ها
در بخش File browser گوشی، شما می توانید فایل ها را علامت گذاری ( mark ) کنید، آنها را کپی نمایید و یا به قسمت های دیگر منتقل کنید و یا آنها را پاک نمایید. در این قسمت فایل های موجود در حافظه گوشی یا حافظه جانبی را به طور جداگانه مشاهده می کنید. حافظه ی داخلی این گوشی، ۶۴ مگابایت می باشد و حافظه کارت M۲ موجود در جعبه ۱۲۸ مگابایت است که این میزان حافظه برای یک دوربین ۳ مگاپیکسلی بسیار کم است.
جستجو در عکس ها به چهار طریق امکان پذیر است:
۱) لیست معمولی
۲) لیست به همراه عکس های کوچک (Thumbnails)
۳) عکس های کوچک به صورت ۳×۳ (۹ عدد ) در صفحه
۴) عکس های کوچک به صورت ۵×۵ (۱۵ عدد ) در صفحه
این امکان برای نمایش فایل های ویدیوئی نیز وجود دارد.
در این قسمت عکس ها بر اساس ماه یا روز ثبت شدن تفکیک می شوند. این قابلیت که در کامپیوترها و دوربین های دیجیتالی هم وجود دارد، روز به روز در بین گوشی های سونی اریکسون رواج بیشتری می یابد.
هنگامیکه در حین جستجو، عکس ها را یک به یک مشاهده می کنید، به منظور افزایش سرعت جستجو ، کیفیت عکس ها کمی پایین تر است، وقتی عکس مورد نظر خود را پیدا کردید با کلیک روی آن می توانید عکس با کیفیت آن را مشاهده کنید.
همچنین می توانید تا ۸ برابر و یا حتی ۳۲ برابر روی عکس ها زوم کنید، ولی در واقع بزرگنمایی بیش از ۸ برابر کیفیت عکس ها را پایین می آورد.
هنگام جستجوی عکس ها، ویرایش کردن یا ارسال آنها از طریق MMS، ایمیل، بلوتوث یا اینفرارد امکان پذیر است. همچنین با استفاده از برنامه Photo DJ امکان تنظیم روشنایی، میزان نور و کنتراست، برطرف کردن قرمزی چشم، افزودن افکت های رنگی مثل نگاتیو و سپیا ونیز افزودن فریم یا متن به عکس ها وجود دارد.
● دوربین
دوربین k۸۱۰ دقیقا مثل دوربین K۸۰۰ است؛ البته در اینتر فیس آن تغییرات اندکی به وجود آمده است.
دوربین این گوشی امکاناتی نظیر عکس برداری در شب، تایمر خودکار، حالت پانوراما، عکس برداری با فریم و عکس برداری متوالی را ارائه می کند. همچنین می توان بالانس نور و افکت های رنگی آن را تنظیم کرد. فلاش زنون این گوشی با ضعیف تر کردن نور، احتمال قرمز شدن چشم ها را در عکس کاهش می دهد.
طبق گفته سازندگان گوشی، دوربین K۸۱۰ دقیقا مثل K۸۰۰ است، ولی با بررسی های صورت گرفته مشخص شد که کیفیت عکسبرداری با k۸۱۰ بهتر است.
عکسبرداری در محیط های باز با k۸۱۰ بسیار خوب بوده و قرمزی عکس های K۸۰۰ را ندارد. عکس هایی که در محیط بسته با K۸۱۰ گرفته شد با اینکه کنتراست مناسبی نداشت ولی قابل قبول بود که البته این مشکل در مورد K۸۰۰ نیز وجود داشت. اگر کیفیت عکس های گرفته شده را با استفاده از برنامه Photo DJ روی انوماتیک قرار دهید، آنگاه عکس هایی که در محیط بسته گرفته شده از کیفیت بهتری برخوردار می شوند.
طبق اخبار منتشر شده انتظار می رفت K۸۱۰ در اینتر فیس دوربین خود دارای برنامه Photo Fix باشد تا از طریق آن عکس هایی که تیره هستند همان موقع اصلاح شوند. اما این قابلیت در گوشی مورد آزمایش وجود نداشت و امیدواریم در گوشی های ارتقا یافته قابل عرضه در بازار وجود داشته باشد.
رزولوشن فیلمبرداری دوربین این گوشی QCIF , است و تنظیمات فیلم برداری نیز بسیار شبیه به تنظیمات عکس برداری می باشد.
دوربین دوم VGA گوشی نیز عملکرد جالبی دارد، هنگام برقراری تماس ویدیوئی عکس طرف مقابل در وسط صفحه و عکس خود شما در یک فریم کوچک در گوشه سمت چپ نشان داده می شود. با روشن کردن دوربین دوم می توانید عکس خود را مانند آیینه در صفحه نمایش ببینید و حتی آن را تا ۲ برابر بزرگتر کنید.
فیلم برداری با دوربین K۸۱۰ با سه کیفیت متوسط، خوب و عالی امکان پذیر است.
● جستجو گر Net Front
گوشی K۸۱۰ علاوه بر پشتیبانی از تکنولوژی های GPRS , ۳G و تماس های ویدئویی برای انتقال سریع اطلاعات، از طریق USB ، بلوتوث و اینفرارد هم می تواند با سایر دستگاه ها ارتباط برقرار کند.
دسترسی به صفحات HTML در K۸۱۰ از طریق جستجوگر Net Front و با سرعت بسیار بالایی صورت می گیرد. این گوشی همچنین دارای تکنولوژی WAP نسخه۲ نیز می باشد و صفحاتCCS, XHTML۱.۰, HTML ۴.۰ جاوا اسکریپت و پروتکل های امنیتی SSL/ TLS را پشتیبانی می کند.
برنامه ارتقا یافته Smart – fit این گوشی می تواند صفحات وب را با سرعت بالایی در صفحه نمایش گنجانده و نشان دهد.
سونی اریکسون K۸۱۰ دارای بلوتوث نسخه ۲ به همراه پروفایل A۲DP برای استفاده از هدست بلوتوث استریو می باشد. این گوشی همچنین مجهز به پروفایل Human Interface Device ( HID ) برای کنترل از راه دور کامپیوتر و سایر دستگاه های مجهز به بلوتوث است. به علاوه می توانید از گوشی خود به عنوان مودم بلوتوث جهت دسترسی به اینترنت از طریق کامپیوتر استفاده کنید.
با استفاده از این گوشی امکان همگام سازی و به اشتراک گذاشتن ورودی های دفتر تلفن و وقایع تقویم با کامپیوتر وجود دارد. کابل USB گوشی نیز به دو منظور انتقال فایل و یا به حالت مودم برای اتصال به اینترنت استفاده می شود.
● Organizer
در بخش Organizer گوشی برنامه های متعددی از جمله تقویم، وظایف، یادداشت، ساعت زنگ دار، ماشین حساب ، برنامه همگام سازی، تایمر، کورنومتر و بخش نگهداری کدهای شخصی وجود دارد. دراین بخش امکان مشاهده تقویم به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه وجود دارد.
در بخش وظایف ، یکی وظایف عادی و دیگری تماسها دیده می شود. در قسمت ساعت زنگ دار نیز می توانید ۵ زمان مختلف را برای آن مشخص کنید که هر یک تنظیمات متعدد و متنوعی دارد. برای هر زنگ می توانید، آهنگ،متن و یا عکس دلخواه خود را انتخاب کنید تا هنگام زنگ زدن نمایش داده شود.
ضبط صدا با K۸۱۰ هیچ نوع محدودیت زمانی ندارد و شما می توانید بسته به میزان حافظه گوشی هر قدر که می خواهید صدا ضبط کنید.ماشین حساب این گوشی نیز مثل بقیه گوشی های سونی اریکسون تنها عملیات پایه ای را انجام می دهد.
با استفاده از برنامه Video DJ این بخش می توانید فایل های ویدئویی خود را ویرایش کرده و برای آنها افکت یا موسیقی زمینه انتخاب کنید. با Music DJ نیز می توانید ملودی های پلی فونیک بسازید.
از برنامه های دیگر این قسمت Face Wrap است که از طریق آن می توان عکس ها و صورتک های کاریکاتوری را به عکس های گرفته شده افزود. برنامه HP Print هم برای پرینت گرفتن از عکس ها، ورودی های دفتر تلفن و یا وقایع ثبت شده درتقویم استفاده می شود.
برنامه Photo Mate نیز مشابه برنامه Music Mate موجود در سری واکمن گوشی های سونی اریکسون است و به کمک راهنمایی ها و نکات کاربردی موجود در آن می توان عکس های زیبایی ایجاد کرد.
● بازی
گوشی K۸۱۰ دو نوع بازی دارد: یکی Quadra Pop که شبیه به بازی Tetris است و بازی دیگر تنیس WTA Tour می باشد.
● در نهایت
گوشی K۸۱۰ سونی اریکسون تلاش کرده است که دنباله روی مدل قبلی خود بوده و با ساده تر کردن منو و تنظیمات دوربین توجه مشتریان را به خود جلب کند که البته در این زمینه زیاد موفق نبوده است. طراحی صفحه کلید آن نیز زیبا بوده و استفاده از آن برای کاربران نسبتا راحت است.
البته سفت و غیر کاربردی بودن کلیدهای جهت دار و کلیدهای دسترسی سریع این گوشی از جمله نواقصی است که به هیچ وجه نمی توان از آن چشم پوشی کرد، زیرا این نقص بزرگ به جذابیت گوشی لطمه می زند. با توجه به وجود مشکلات عمده در طراحی K۸۱۰ و فقدان برنامه های ارتقا یافته، فعلا K۸۰۰ همچنان بهترین گزینه برای خرید می باشد.
منبع : سایت جی.اس.ام