یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

گیاه ارغوانی


گیاه ارغوانی
بادمجان گیاهی یك ساله با برگ های بیضی شكل و متعلق به خانواده سیب زمینی است و از زمان های بسیار قدیم در هند كشت می شده و از آنجا به نقاط دیگر جهان، راه یافته است. چین از قرن نهم هجری شروع به كشت و زرع آن كرد. تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه به انگلستان برده و آن را كدوی گینه ای نامیدند، در ایران نیز مرغوب ترین نوع آن را به كاشان نسبت می دهند.بادمجان دارای كالری پایین است و ویتامین های گروه B ، A و C و مواد معدنی مختلف از جمله كلسیم، فسفر، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن دارد.به دلیل كم كالری بودن این گیاه، ماده غذایی مناسبی برای كسانی است كه قصد كاهش وزن دارند. این گیاه حاوی فیبر بالایی است از این رو برای درمان یبوست نافع است و به دلیل دارا بودن ویتامین ها و مواد معدنی به علاوه فیبر برای مبتلایان به فشار خون بالا نیز سودمند است(به شرطی كه سرخ نشود). بادمجان باید كاملاً رسیده مصرف شود، چرا كه نارس آن دارای ماده ای سمی است و در كسانی كه از آسم رنج می برند، تحریك كننده به شمار می آید.تحقیقات جدید نشانگر آن است كه بادمجان دارای ماده ای ضدتشنج است و در درمان صرع اثر بسیار خوبی دارد.مصرف بادمجان را به افرادی كه از مشكلات گوارشی رنج می برند، توصیه نمی كنیم، همچنین به علت دارا بودن ماده ای سمی به نام سولانین برای افرادی كه حساسیت دارند، مناسب نیست، این افراد به خصوص به نمونه های تخم دار بادمجان حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده یا پوست بدنشان خارش پیدا می كند و در مواردی مبتلا به كهیر می شوند.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید