چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا


جوانان اروپایی و زندگی


جوانان اروپایی و زندگی
كشورهای اروپایی بیش از چند دهه است كه به منظور ارتقا و افزایش آگاهی و اعتمادبه نفس جوانان این كشورها برنامه‌های متعددی را مختص به این گروه سنی برنامه‌ریزی كرده و هر چند سالی این برنامه‌ها را مورد بازبینی قرار داده و با رفع نقص‌های آن سعی در جلب رضایت جوانان از هر قشر و جنسیتی دارند، در این میان كشورهایی نظیر آلمان، نروژ و سوئد توانسته‌اند بسیار موفق تر از كشورهایی چون انگلیس، ایتالیا، ایرلند و... عمل كنند. تنها تفاوتی كه این كشورها برای جوانان قائل هستند، ورود به دانشگاه است، در آلمان به طور مثال دانشجویان جوان نسبت به جوانان عادی امكانات نسبتا بهتری در اختیار دارند.
در این كشور دانشجویان وام‌های مختلفی را دریافت می‌كنند و دانشجویان زیر ۲۵ سال نیز كارت قطار را با نازل ترین قیمت دریافت می‌كنند، افراد با این كارت‌ها می‌توانند در تورهای مسافرتی دور اروپا ثبت نام كرده و با كم ترین هزینه سفرهای مختلفی انجام دهند. همچنین جوانان علاقه‌مند به سفر در این كشور و دیگر كشورهای اروپایی می توانند در تورهای مختلف ویژه جوانان ثبت نام كنند و به صورت انفرادی یا گروهی در برنامه ها شركت كنند. جوانان با قطار و اتوبوس می‌توانند در هتل های ارزان قیمت مخصوص جوانان اقامت كنند كه هزینه اقامت در این محل‌ها بسیار ناچیز است، همچنین كارت‌های تخفیف جوانان نیز به اروپاییان امكان خرید بهتری می‌دهد. در همین حال دوره های آموزشی مختلفی برای جوانان برگزار می‌شود كه آنها به طور تخصصی در حوزه‌های مختلف چون كنده كاری چوب، سفالگری، یخچال سازی و... مدركی تخصصی دریافت می‌كنند. این افراد ممكن است تحصیلات دانشگاهی نداشته باشند. بسیاری از جوانانی كه با توجه به نبود كار، در جایی استخدام شده و كار ثابت داشته باشند، می‌توانند با گرفتن وام‌های طولانی مدت ۲۰ تا ۳۰ساله با بهره‌های بسیار ناچیز، خانه بسازند و یا كاری را آغاز كنند.
وام‌هایی كه در اختیار جوانان گذاشته می‌شود به منظور تشویق آنها به انجام فعالیت‌های مختلف است و در برخی موارد بهره پول نیز از آن برداشته می‌شود. آن دسته از جوانانی كه به دلایل مختلف نمی توانند كاری بیابند، ماهانه مقداری پول از دولت دریافت می‌كنند. این پول به حدی است كه جوانان بیكار بتوانند زندگی در حد عادی داشته باشند و به گفته مسئولان دلیل افزایش نیافتن این حقوق ماهانه تنبل نشدن جوانان است.
از دیگر كشورهای اروپایی كه برای جوانان برنامه‌های مختلفی دارند، سوئیس، انگلیس، اسپانیا و... هستند. به گفته كارشناسان این كشورها بیشترین آمار مصرف كنندگان مواد مخدر و الكل را در میان جوانان اروپایی به خود اختصاص داده‌اند. دست اندركاران امر معتقدند با اطلاع رسانی و آموزش به جوانان می‌توان این آمار را كاهش داد، به همین دلیل در این كشورها برنامه‌های جدیدی برای آموزش و اطلاع رسانی از اثرات سوء مواد و الكل به اجرا گذاشته شده است.
به طور مثال در انگلستان از ساعت ۱۰ شب به بعد به هیچ عنوان مشروبات الكلی فروخته نمی‌شود و نوشیدن آن در خیابان‌ها ممنوع است. همچنین نسبت به استفاده از ماری جوآنا و دیگر مواد مخدر نیز آموزش‌های منع مصرف داده می‌شود. همچنین در این كشور جوانانی كه ازدواج كرده و بچه دار می‌شوند، وام كودك دریافت می‌كنند و در بسیاری موارد، هزینه كودكان را تا سن ۱۸ سال دولت تقبل می كند.
از دیگر برنامه‌های جوانان كه در انگلیس و دیگر كشورها به اجرا درآمده افزایش مشاركت جوانان در جامعه است.
در بریستول، لیورپول و... پروژه شهروندان جوان در حال اجرا است براساس این برنامه حقوق جوانان به آنها آموزش داده می‌شود و آنها تشویق به مشاركت در برنامه‌های مختلف شهری، منطقه‌ای می‌شوند. پارلمان جوانان یكی از همین راهكارها است كه با كمك شهرداری و شورای شهر در حال اجرا است. بسیاری از جوانان با بررسی وضعیت خود، تصمیماتی را برای بهبود وضعیت می‌گیرند كه با دستور مسئولان به اجرا گذاشته می‌شود. به گفته كارشناسان با مشاركت جوانان در مسائل مختلف كشور به آنها اجازه اشتباه داده می‌شود تا با كسب تجربه بتوانند موفقیت كسب كرده و به نفع خود و جامعه عمل كنند.
یونان از دیگر كشورهایی است كه برنامه‌های ویژه جوانان آن مدنظر دست اندركار جوانان است. در بررسی‌هایی كه در این كشور انجام شده، جوانان یونانی علاقه‌مند به ورزش هستند و به همین منظور شهرداری‌های یونان مراكز مختلف ورزشی با امكانات متعدد و با توجه به علاقه جوانان تعبیه كرده اند. همچنین مراكز هنری طراحی نیز برای جوانان در این كشور آماده شده كه جوانان یونانی در آن فعالند. به گفته كارشناسان یونانی احداث این مراكز سبب می‌شود تا جوانان پله‌های ترقی و پیشرفت را با توجه به علاقه شخصی طی كنند.
نیكی محجوب
منبع : روزنامه شرق