شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا
چرا فست فود این قدر مغضوب است؟
خیلی از کارشناسان بهداشت و سلامت در سراسر دنیا به مقابله با فست فود برخاستهاند و دعاوی حقوقی زیادی صورت می گیرد که یک طرف آن صاحبان صنایع فست فود قرار دارند. اما این سوال، جوابهای زیادی می تواند داشته باشد.
برای حفظ و نگهداری دراز مدت غذاهای حاضری و خوشطعم کردن آنها، از افزودنیهای متعددی استفاده می شود. این افزودنیها به همراه دیگر فرآیندهایی که روی غذا انجام می شود، موجب از دست رفتن بخش زیادی از ارزش غذایی فست فود می شود. از طرف دیگر، کارشناسان معتقدند که گسترش فست فود یعنی گسترش چاقی. چاقی هم یعنی افزایش بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت، سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، آرتروز، فشار خون بالا، نازایی و ... .
شهروندانی که در نزدیکی رستورانهای فست فود زندگی می کنند و کمتر به خواربار فروشیها و سوپر مارکتهای حاوی مواد غذایی متنوع دسترسی دارند، عمرشان کوتاهتر می شود و اغلب دچار مرگ زود هنگام می گردند. این گزارش نشان داد که این افراد بیشتر در اثر ابتلاء به بیماریهایی چون دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی جان خود را از دست می دهند.
کارشناسان سلامت، دلایل متعدد دیگری نیز برای دوری از فست فود دارند:
۱) بیشتر غذاهای حاضر در منوی این رستورانها از نظر محتوای کالری، چربی، قند و نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد و بهداشتی است. و شانس ابتلاء به دیابت و حمله قلبی را به شدت افزایش می دهد.
۲) بیشتر غذاهایی که در این رستورانها عرضه می شود، به شکل سرخ شده است و بدتر از آن، اینکه برای سرخ کردن این غذاها از روغنهای نباتی جامد استفاده می کنند. درصد اسیدهای چرب اشباع و ایزومرهای ترانس در این روغنها بالاست. کارشناسان به اسیدهای چرب ترانس می گویند چربی قاتل (Killer Fat). این چربی، همان چربیای است که در دیواره ی سرخرگها رسوب کرده و آنها را مسدود می کند.
۳) وعدههای غذایی فست فود از نظر اندازه می تواند بسیار بزرگ تر از یک وعده ی غذای خانگی باشد. به علاوه، انرژی موجود در آن، بسیار بیشتر از یک وعده غذای خانگی در همان حجم است.
۴) نوع تبلیغات و بازاریابی آنها فریبنده است و کودکان را دچار عادات غذایی ناسالم می کند. استفاده ی زیاد از طعم دهندهها، روغنهای اشباع، مواد قندی و نمک، طعم خوشمزهای به این نوع غذاها می دهد و ذائقه ی بچهها و حتی بزرگسالان را گمراه می کند و آنها را به سمت مصرف هر چه بیشتر سوق می دهد.
۵) بسته بندیهای فست فود متعدد است و می تواند، از حیث بازیافت برای محیط زیست زیانآور باشد.
۶) گسترش فست فود، فراگیری و تنوع غذاهای بومی را کم می کند. به عبارت دیگر، باعث می شود افراد غذاهای سنتی خودشان را فراموش کنند. غذاهای سنتی بخشی از فرهنگ یک ملت است.
۷) مصرف گسترده ی فست فود سبب می شود، میزها و سفرههای غذا در خانوادهها به فراموشی سپرده شود و فرصت دور هم جمع شدن از خانوادهها گرفته شود.
۸) بسیاری از رستورانهای فست فود به شکل زنجیرهای اداره می شوند. این امر می تواند فرصت اشتغال را از کاسبان و فروشندگان خردهپا بگیرد.
۹) در بسیاری از رستورانهای فست فود با توجه به ازدحام مشتری و تعدد سفارشها، نظافت به شکل تمام و کمال رعایت نمی شود.
بررسی ۱۰۰۰ شعبه از ۱۰ تا از بهترین رستورانهای زنجیرهای فست فود در ۳۸ ایالت آمریکا نشان داد که تنها تعداد کمی از آنها نظافت را در حد مطلوب رعایت میکنند. در بیش از ۶۰ درصد این رستورانها، کارکنان پیش از آغاز به کار، دستهای خود را نمی شستند و از دستکش استفاده نمی کردند.
منبع : طعام اسرار
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات مجلس ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس دوازدهم مجلس دوازدهم مجلس ستاد انتخابات کشور رهبر انقلاب رئیس جمهور دولت سیدابراهیم رئیسی
تهران زلزله هواشناسی سیل شهرداری تهران پلیس سازمان هواشناسی بارش باران وزارت بهداشت قتل آموزش و پرورش ازدواج
قیمت طلا قیمت دلار خودرو گاز قیمت خودرو بورس ایران خودرو بانک مرکزی هوش مصنوعی نمایشگاه نفت مالیات بازار خودرو
نمایشگاه کتاب فضای مجازی نمایشگاه کتاب تهران کتاب تلویزیون سینمای ایران رضا عطاران دفاع مقدس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نمایشگاه سریال مهران مدیری
فلسطین رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه حماس سازمان ملل رفح اوکراین نوار غزه افغانستان
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر سپاهان باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران رئال مادرید بازی لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ باشگاه استقلال
ایلان ماسک شفق قطبی طوفان خورشیدی اینترنت ناسا اپل فناوری فیبرنوری گوگل
فشار خون چاقی آسم کبد چرب زایمان