جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با صفحه اصلی در Flash


آشنایی با صفحه اصلی در Flash
● آشنایی با ابزارها :
ابزارهای flash به چهار دسته تقسیم می شوند :
۱) Drawing Selection (ابزارهای رسم)
۲) View Selection (ابزرهای نمایش)
۳) Color Selection(رنگها)
۴) Option
▪ Line Tool :
این ابزار برای رسم خطوط آزاد استفاده می شود ، کلید گرم آن (N) می باشد .
نکته : هر کدام از ابزارهای این نرم افزار دارای Option , Properties خاص خود می باشند . البته بعضی ابزارها ممکن است Option یا properties را نداشته باشند .
ابزار line Tool ، فقط Properties دارد ، که در زیر به شرح آن می پردازیم :
▪ Stroke Color : برای تغییر رنگ خط رسم شده ، از این ابزار استفاده می شود . رنگهای موجود در این Pallet ،رنگهای تحت وب اند که به صورت RGB (حدود ۲۱۶ رنگ) بوده ، و نسبت به رنگهای CMYK محدودیت دارند .
▪ Stroke Style :به کمک این گزینه می توان ضخامت خط رسم شده را مشخص کرد . اعدادی که می توان در این جعبه وارد کرد بین۱/۰ تا ۱۰ است . برای تغییر این عدد می توانیم عدد مورد نظرمان را وارد کنیم یا از لغزنده کنار جعبه استفاده کنیم .
▪ Custom : در این گزینه تمام آیتم های Line قرار دارد . با زدن این کلید پنجره Stroke Style باز می شود ، که گزینه های آن به شرح زیر است :
▪ Type : نوع خط مورد نظر را انتخاب می کنید .( که البته در این قسمت نیز متناسب با نوع خطی که انتخاب می کنید ، باز هم می توانید تنظیمات ظریفتری را بر روی کار خود انجام دهید ، که این مساله از توانمندیهای نرم افزار Flash است. )
▪ Sharp Corners : این گزینه برای پر کردن فضاهای خالی در زاویه های ایجاد شده در شکل خطوط است . (در واقع انتخاب این گزینه باعث می شود که گوشه های خط به هم بسته شوند.)
● معرفی ابزارها
▪ Oval Tool
این ابزار برای رسم دایره و بیضی استفاده می شود و به طور پیش فرض بیضی رسم می کند ، که با پایین نگه داشتن Shift می توانیم اقدام به رسم دایره کنیم . (توجه کنید که خط دور دایره با مشخصات همان خطی رسم می شود که در Line Tool مشخص شده است .) کلید گرم این ابزار (O) است .
فضای بیرونی شکل رسم شده را Stroke تشکیل می دهد و فضای داخلی شکل Fill است ، که این قاعده برای تمامی اشکال بسته برقرار است .
در Properties این ابزار ، دو ناحیه تعیین رنگ وجود دارد ، یکی برای Line Stroke و دیگری برای Fill Stroke و این تفاوتی است که Properties ابزار Oval با Line دارد .
▪ Rectangle Tool
این ابزار برای رسم چهارضلعی استفاده می شود و در صورتی که بخواهیم یک چهارضلعی با اضلاع هم اندازه رسم کنیم ، باید از کلید Shift کمک بگیریم . کلید گرم آن ، کلید (R) است .
این ابزار فقط دارای Option بوده و Properties ندارد .
▪ Round Rectangle Radius
با کلیک بر روی این Option ، پنجره ای باز می شود که می توان با دادن عدد ۰ تا ۹۹۹ میزان گرد بودن گوشه های شکل را تنظیم کرد . (هر چقدر این عدد بزرگ تر باشد ، شکل به دایره شبیه تر می گردد. )
نکته : هنگامی که از این ابزار استفاده می کنیم ، می توانیم با کلیدهای جهت نمای بالا و پایین نیز میزان گرد بودن و یا نوک تیز بودن زاویه های چهار ضعلی مان را همراه با فشردن دکمه ماوس انجام دهیم . در این روش این عمل با دقت چشم انجام می گیرد نه انتخاب عدد.
▪ Arrow Tool
برای انتخاب اشیاء و نیز جابجایی آنها از این ابزار استفاده می شود . دقت داشته باشید که وقتی شکلی را به حالت انتخاب می بریم به صورت مشبک مشاهده می شود . کلید گرم این ابزار (V) است .
نکته : برای اینکه تمام قسمتهای (Fill , Stroke) انتخاب شوند ، بایستی دابل کلیک کنیم .
این ابزار چهار حالت دارد ، که این حالات دقیقاً بستگی به موقعیت قرار گرفتن بر روی شکل دارند :
۱) در حالتی که به نشانگر ماوس شکل یک + فلش دار اضافه می شود ، برای جابجایی یک شکل استفاده می شود .
۲) در حالتی که به نشانگر ماوس شکل یک مستطیل نقطه چین اضافه می شود ، امکان انتخاب کل شکل در اختیار کاربر است .
۳) در حالتی که به نشانگر ماوس یک فلش به همراه یک زاویه ۹۰ درجه اضافه و مشاهده می شود ، می توان مربع یا مستطیل را از یکی از گوشه های آن تغیر شکل داد . (کشیدگی یا فرورفتگی ایجاد کرد.)
۴) و حالت آخر وقتی است که به دنبال نشانگر ماوس یک فلش به همراه یک منحنی کوچک دیده می شود ، در این حالت می توان دایره یا بیضی را از یک گوشه تغییر شکل داد.
منبع : استاد آن‌لاین