شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

جست و جو در سنگرهای عراق برای اقامت در آمریکا


جست و جو در سنگرهای عراق برای اقامت در آمریکا
برای بعضی‌ها سریع‌ ترین راه برای اقامت در آمریکا از داخل خاک عراق می‌گذرد. این مسیر برای ۱۷۸ سرباز متولد شده در خارج از آمریکا که روز سه شنبه سوگند خوردند، راهی است که هر چند به سرعت به نتیجه می ‌رسد اما امنیت چندانی ندارد.
برای بعضی‌ها سریع‌ ترین راه برای اقامت در آمریکا از داخل خاک عراق می‌گذرد. این مسیر برای ۱۷۸ سرباز متولد شده در خارج از آمریکا که روز سه شنبه سوگند خوردند، راهی است که هر چند به سرعت به نتیجه می ‌رسد اما امنیت چندانی ندارد.
به گزارش نیوزویک، مراسمی که روز سه شنبه در پایگاه هوایی "بلاد" در ۱۰۰ کیلومتری شمال بغداد برگزار شد بزرگ ‌ترین مراسم اهدای تابعیت بود که تا به امروز در عراق برای سربازان برگزار شده است.
"بلاد"، زمانی مرکز آکادمی نیروی هوایی ارتش عراق بود و به همین دلیل از فضای بسیار بزرگی برخوردار است. ۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا با ماشین از محل باند فرود هواپیماها به سینمای پایگاه برسیم که مراسم در آنجا برگزار می‌شود.
۲۰ هزار سرباز آمریکایی در این پایگاه کار و زندگی می‌کنند. در کنار آنها هفت هزار نیروی عراقی نیز حضور دارند. در این پایگاه روزنامه ‌ای داخلی هم منتشر می‌شود که آناکوندا(نوعی افعی آمریکای لاتین) تایمز نام دارد.
"مایکل چرتف"، وزیر امنیت داخلی آمریکا نیز در این مراسم حضور داشت که با روز کهنه سرباز همزمان بود. او پیش از آغاز مراسم به برخی از سوال‌های رسانه‌ها پاسخ داد:" همان چیزی که مردم را برمی ‌انگیزد تا به کشور خود خدمت کنند، آنها را برمی‌انگیزد تا تابعیت آمریکا را دریافت کنند."
پس از حوادث ۱۱ سپتامبر با سخت شدن قوانین مهاجرت، افرادی که در استخدام ارتش هستند راه آسان‌تری را برای دریافت اقامت دائم ایالات متحده پیش رو دارند. بر خلاف این گروه، افراد دیگری که برای دریافت گرین کارت اقدام می‌کنند حداقل باید به مدت پنج سال در انتظار بمانند.
از زمان ابلاغ این قانون به ارتش، ۳۰ هزار نفر به تابعیت ایالات متحده درآمده ‌اند. چهار هزار نفر از این افراد در هنگام خدمت در خارج از مرزهای آمریکا تابعیت خود را دریافت کردند.
چرتف در این باره گفت ایالات متحده به دنبال آن است که ارتشی را به میدان‌های جنگ وارد کند که از سربازانی از نقاط مختلف دنیا تشکیل شده باشد چرا که نشان می‌دهد هر فردی می ‌تواند در جنگ با آنچه آمریکا به دنبال آن است حضور داشته باشد.(البته نه هر فردی، چون ابتدا باید بتوان به شکل قانونی در این باره اقدام کرد).
وقتی به چرتف گفته شد این روند می‌تواند به عاملی تبدیل شود تا افراد ناموفق در به دست آوردن تابعیت آمریکایی را به نام نویسی در ارتش مجبور کند، او فقط خنده ‌ای بلند سر داد. ژنرال "کوچ" که در این جلسه حضور داشت نیز این دیدگاه را رد کرد و با طعنه پاسخ داد در این صورت از "ابزار استخدامی بزرگی" در طول این سال‌ها غافل بودیم.
سخنرانی افتتاحیه وزیر امنیت داخلی آمریکا نیز همین دیدگاه را تکرار می‌کرد:" به نظر من هیچ کس به اندازه افرادی که حتی پیش از دریافت تابعیت آمریکا از این کشور دفاع می ‌کنند مستحق دریافت تابعیت نیستند. آنها می‌فهمند آزادی به رایگان به دست نمی‌آید. این افراد آماده هستند تا پیش از به دست آوردن مزایای تابعیت آمریکا، برای آن از خود گذشتگی نشان دهند."
او در سخنرانی خود گفت این مراسم مهم‌ترین رویدادی است که تاکنون ریاست آن را برعهده داشته است. چرتف این سربازان را گروهی خوش بر و رو خواند – که البته برای فردی که در میهمانی‌هایی با زیباترین هنرپیشه‌های سینمایی حضور داشته است، تشبیهی احمقانه به نظر می‌رسد.
سربازانی که در این مراسم به تابعیت ایالات متحده درآمدند از۵۳ کشور مختلف از جمله چین و کوبا بودند و هر کدامشان دلایل خاص خود را برای پیوستن به ارتش داشتند.
"جلندا مانایون" امیدوار است به این ترتیب بتواند پدرش را هم از فیلیپین به آمریکا بیاورد تا در کنار دیگر اعضای خانواده زندگی کند. دریافت تابعیت آمریکایی برای این دختر فیلیپینی الاصل به این معنی است که پس از پایان ماموریت خود در عراق می‌تواند شرایط آسان‌تری برای پیدا کردن کار داشته باشد. او که از پنج ماه پیش در عراق به سر می‌برد در حال تجربه کردن اولین ماموریت خود از سال ۲۰۰۵ است که در ارتش نام نویسی کرد.
"ویلکس سینتریل" از هائیتی می گوید حتی فکرش را هم نمی‌کرد که از عراق سر در بیاورد . او در جواب این سوال که بهترین بخش داشتن تابعیت آمریکا چیست؟ می گوید:" می‌توانم در انتخابات سال آینده به اوباما رای بدهم. شاید هم به هیلاری رای بدهم."
رای دادن در انتخابات بعدی برای این افراد می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد چون رئیس جمهور بعدی مشخص می کند که این افراد در کجا و تا چه زمانی باید خدمت کنند.
مترجم : چنگیز محمود زاده
منبع : دیپلماسی ایرانی