دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا


خاطرات من در گوانتانامو


خاطرات من در گوانتانامو
▪ ماحصل ۳۴ بار سفر یک زن افغانی به گوانتانامو
▪ نام: خاطرات من در گوانتانامو
▪ نویسنده: ماهوش روکسانا خان
▪ ناشر: پابلیک افیرز
▪ تعداد صفحات: ۳۲۰ صفحه
▪ زبان: انگلیسی
▪ زمان انتشار: ۲۳ ژوئن ۲۰۰۸
▪ قیمت: ۹۵/۲۵ دلار امریکا
کتاب خاطرات من در گوانتانامو اثر خانم ماهوش روکسانا خان تبعه امریکایی افغانی الاصل که بیش از ۳۶ بار به زاندان گوانتانامو رفته است و ماحصل مشاهداتش را تبدیل به کتاب کرده، منتشر شد.
روکسانا خان در مقدمه کتابش نوشته است، بر اساس مشاهداتم دریافتیم بیشتر کسانی که در زندان گوانتانامو زندانی شدند، بی­گناه هستند و غالبا اشتباهی دستگیر شده­اند. بسیاری از مردان بازداشت شده از طریق صیادان الجزایری به مبلغ ۲۵۰۰۰ دلار فروخته می شدند. غالب این افراد پس از حمله امریکا به افغانستان دستگیر شده­اند. شاید در حدود یک صد نفر از بازداشت شدگان به القاعده یا طالبان تمایل یا وابستگی داشته اند.
وی در ادامه می­نویسد، یکی از کسانی که به عینه دیدم اشتباه دستگیر شده بود، علی شاه موسوی بود که پزشک اطفالی است که مدتی در افغانستان به حرفه پزشکی مشغول بوده است. وی پس از افزایش تنش ها در افغانستان به ایران آمد و حرفه اش را در این کشور دنبال کرد.
پس از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۳ و ورود نیروهای امریکایی به این کشور با هدف بازسازی کشورش به افغانستان باز می گردد اما سربازان امریکایی با حمله به خانه اش و شکستن در آن وی را به اتهام همکاری با طالبان و القاعده بازداشت کرده و به گوانتانامو منتقل می کنند.
وی در طول سفرش از افغانستان تا گوانتانامو مورد ضرب و شتم و شکنجه شدید جسمی و روحی سربازان امریکایی قرار می­گیرد به گونه ای که تا مدتی مبتلا به بیماری روانی می شود.
خانم روکسانا خان در ادامه می نویسد، آقای علی شاه موسوی پزشک شیعه بود که ظاهرا توسط یک صیاد الجزایری که با وی به سبب مذهب و سیاست اختلاف داشت به امریکایی ها فروخته می شود. قاضیان دادگاه گوانتانامو بارها به من گفتند، نمی دانیم برای چه وی را بازداشت کرده اند. تا کنون هیچ گناهی علیه او ثابت نشده است.
سرانجام موسوی پس از آن که به شدت دچار ضربه روحی شده بود، آزاد می شود و نزد خانواده­اش در ایران می رود.
اکنون کتاب خاطرات من در گوانتانامو یکی از پرفروش ترین کتاب های فعلی امریکا است.
نویسنده : علی موسوی خلخالی
منبع : دیپلماسی ایرانی


همچنین مشاهده کنید