شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


راه خروج از صحرا


راه خروج از صحرا
▪ نام: راه خروج از صحرا
▪ نویسنده: کینیت پولاک
▪ ناشر: رندوم هاوس
▪ تعداد صفحات: ۵۹۲ صفحه
▪ تاریخ چاپ: ۱۵ ژوئیه ۲۰۰۸
▪ زبان: انگلیسی
▪ قیمت: ۱۱/۳۰ دلار امریکا
کتاب «راه خروج از صحرا» اثر کینیت پولاک که به تحولات خاورمیانه و مشکلات پیش روی امریکا در منطقه می­پردازد و راه حل­هایی برای برون رفت از این تنگنا ارائه می­دهد، توسط انتتشارات رندوم هاوس منتشر شد.
کینیت پولاک خود رئیس قسمت مطالعات خاورمیانه­ای مرکز سابان بروکینگز است و در گذشته نیز از مشاوران نزدیک بیل کلینتون رئیس جمهوری سابق امریکا بود. وی همچنین تحلیلگر امور خاورمیانه در سازمان امنیت امریکا نیز بوده است.
پولاک در کتاب خود همچنین تلاش می­کند راهکارهایی برای برون رفت از وضعیت فعلی امریکا در عراق ارائه دهد. به اعتقاد پولاک ادارات ایالات متحده امریکا اشتباهات بسیاری در خاورمیانه مرتکب شده و به دلیل این که توجهی به نظریات و خواسته­های مردم خاورمیانه نداشته، انتقادهای بسیاری را متوجه خود کرده و در بسیاری مواقع برای رسیدن به اهداف خود متحمد شکست شده است. وی ۸ سال ریاست جمهوری جورج بوش در امریکا را جاهلانه، پر اشتباه و پرخطر توصیف می­کند و معتقد است کاخ سفید در دوران جورج بوش اشتباهات بسیار بزرگی مرتکب شده که باعث دور شدن واشنگتن از هداف کلان خود شده است.
پولاک همچنین پیشنهاد می­دهد امریکا در دوران پس از بوش، به کمک پشتوانه و تمدن خاورمیانه به بازسازی چهره خود بپردازد. امریکا همچنین باید استراتژی جدید و مدونی اتخاذ کند که در آن اصلاحات آموزشی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در خاورمیانه گنجانده شده باشد و همان طور که پس از جنگ جهانی دوم به اروپا کمک کرد تا از بحران جنگ خارج شود مشابه همان استراتژی را در خاورمیانه نیز پیاده کند.
به اعتقاد پولاک قانع شدن به این موضوع که درگیری و دیکتاتوری به دین اسلام ارتباطی ندارد و بسیاری از سیاستمداران و محللان در این زمینه افراط و بزرگنمایی می­کنند، می­تواند وسیله بسیار خوبی برای پیروزی بر تروریسم به وجود آورد.
وی در آخر نتیجه می­گیرد دنیا به نفت خاورمیانه احتیاج مبرم دارد و از این رو ایالات متحده موظف است برای تامین امنیت مردم خاورمیانه تمام تلاش خود را به کار بندد و اجازه ندهد استقرار و ثبات آن در هر حالتی به هم بخورد و بداند هر گونه ضربه­ وارد کردن به ثبات آن خطرات استراتژیک بزرگی برای غرب به ویژه برای ایالات متحده به وجود می­آورد. امریکا تا زمانی که نظام آموزشی برتردر منطقه ، آینده بهتر برای جوانان خاورمیانه و عدالت اجتماعی گسترده در آن منطقه به وجود نیاورد، نمی­تواند به آینده حضور خود در خاورمیانه اطمینان داشته باشد.
این کتاب در مجامع سیاسی و اجتماعی امریکا به ویژه از سوی طرفداران حزب دموکرات با استقبال خوب و گسترده­ای رو به رو شده است.
نویسنده : علی موسوی خلخالی
منبع : دیپلماسی ایرانی


همچنین مشاهده کنید