شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

انتخابات از منظر اعتدال


انتخابات از منظر اعتدال
۱) در حالی مقدمات شکل‌گیری مجلس هشتم فراهم می‌شود که جمهوری اسلا‌می ایران با وجود تهدیدهای جدی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد به تحریم‌های گسترده، به دنبال بسیج امکانات و تجهیز منابع برای دستیابی به اهداف توسعه در سند چشم‌انداز بیست‌ساله نظام است.
لذا تحقق توسعه ملی در چنین شرایط بس حساس و پرتنش تنها با مشارکت عمومی همه نخبگان و فعالا‌ن سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور و پشتیبانی مردم آن هم لزوماً در سایه عقل و تدبیر، میسر و ممکن خواهد بود. از این رو تقویت اتحاد ملی که مدبرانه از سوی مقام معظم رهبری برای سال ۱۳۸۶ انتخاب شده نه فقط یک نامگذاری متناسب برای سال جاری است بلکه یک ضرورت تاریخی برای گذر از این تنگه پرمخاطره تلقی می‌شود.
۲) از آنجا که اتحاد ملی در رهگذر توافق و همکاری گروهی، ظاهر و در بستر خردجمعی تقویت می‌شود، لذا انتظار می‌رفت حداقل از آغاز سال جاری، همه مولفه‌های مسوول، از آحاد تا احزاب و رسانه‌های‌جمعی تا کانون‌های اثرگذار اجتماعی با درک درستی از شرایط محیطی نسبت به فراهم‌آوری زمینه‌های تقویت اتحاد‌ملی با خلا‌قیت‌های متنوع اقدام نمودند و این انتظار از افراد و گروه‌هایی که به تأسی فزون‌تر از رهبری معظم انقلا‌ب، مدعی و مفتخرند به مراتب بیشتر خواهد بود ولی متأسفانه بازبینی عملکرد برخی از آنها حاکی از عدم توجه کافی به این ضرورت ملی است. لذا با این ملا‌ک، باید به هرگونه توهین و تخریب و تهمت‌های بی‌پروا از سوی بعضی از رسانه‌ها اعم از سایت‌ها و مطبوعات که مخل اتحاد ملی است معترض بوده و جداً هشدار داد.
۳) متأسفانه تجربه‌های پیشین از فضای انتخاباتی کشور مؤید این واقعیت تلخ است که مخدوش و ملکوک نمودن رقیب برای برخی جریان‌های سیاسی و حتی متدین، گاه امری ممدوح و مستحب بوده که شاید با نیت خیر و قصد قربت، پیدا و پنهان در پیش گرفته می‌شود و افسوس که تاکنون چه سرمایه‌های ملی که با این وسواس شیطانی و توجیه نفسانی به تاراج نرفته است! اما فضای انتخاباتی مجلس هشتم با ویژگی‌های گفته شده الزامات متفاوتی با گذشته خواهد داشت که اجازه تکرار اشتباهات پیشین برای هیچ کنشگر اجتماعی را باقی نخواهد گذاشت.
۴) حزب اعتدال و توسعه معتقد است که تقویت انگیزه حضور همه جریان‌های سیاسی درون نظام در عرصه انتخابات و نقش‌دهی شایستگان کشور در تصمیم‌سازی‌های ملی مقوم اتحاد ملی و متضمن مجلسی متناسب با اهداف توسعه ملی است. لذا از یک سو از همه مراجع و کانون‌های اثرگذار در فرآیند اجرایی و نظارتی انتخابات انتظار می‌رود برای فراهم‌کردن چنین زمینه‌ای که در آن فرزندان شایسته ملت بدون دغدغه از احراز صلا‌حیت‌ها و نگرانی از فضا‌سازی‌های غیراخلا‌قی امکان خدمت یابند، رسالت تاریخی خود را با سنجیدگی کامل ایفا نمایند و از سوی دیگر به احزاب و تشکل‌های سیاسی کشور نیز پیشنهاد می‌شود تا با پرهیز از خودمحوری و گزینش افرادی متعهد، متخصص و معتدل و معرفی آنها به جامعه، پایه‌های مجلسی کم‌تنش، پرتلا‌ش، توسعه‌گرا و تأمین‌کننده خواسته‌های مردم را استوار نمایند.
۵) حزب اعتدال و توسعه عمیقاً اعتقاد دارد که <اسلا‌م ناب محمدی> در بردارنده اصولی است که با فقه پویای خود تأمین‌کننده نیازهای مادی و معنوی جوامع بشری در همه عصرها خواهد بود.
همچنین نظام جمهوری اسلا‌می ایران نیز که ملهم از این دین الهی و با معماری حضرت امام خمینی(ره) طراحی شده است، با کارآمدی خود قادر به تأمین منافع ملی در شرایط پر تموج بین‌المللی و در فرآیند جهانی ‌شدن است .اما همانطور که برداشت‌های سطحی از مضامین عمیق اسلا‌می و ترویج برخی خرافه‌های اعتقادی برای قضاوت نسل فرهیخته‌ای که از جاذبه‌های بعضی فرهنگ‌های بیگانه آگاه است، اغواکننده خواهد بود، استفاده از نیروهای کم‌توان در اداره امور با وجود شایستگان متعهد در جامعه که گاه به سبب خودپسندی و بسته‌نگری برخی طیف‌های تندرو صورت می‌گیرد نوع دیگری از مخدوش نمودن چهره واقعی اسلا‌م و نظام مدیریتی آن در اذهان عمومی است. لذا با این باور که مجلس شورای اسلا‌می نمادی از واقعیت‌های جامعه بوده و حضور نمایندگانی شایسته و معتدل از جریان های سیاسی کشور نه‌تنها آن را مبین جامعه ایرانی می‌نماید، بلکه موجبات افزایش کارایی آن و نهایتاً کارآمدی نظام را فراهم خواهد ساخت.
۶) با تکیه بر این واقعیت، حزب اعتدال و توسعه در جهت فعال شدن جنبش اعتدال که با نقش‌آفرینی آن انعطاف لا‌زم برای تحمل همه اندیشه‌های سیاسی درون نظام و برخورداری از شایستگان کشور در شکل‌گیری خردجمعی و افزایش ظرفیت اجرایی کشور مهیا می‌شود، برای پایه‌گذاری مجلسی کارآمد مجدانه تلا‌ش می‌نماید تا با شناسایی و ترغیب افراد معتدل و شایسته بدون توجه به گرایش سیاسی آنها در درون نظام، فهرستی مناسب از کاندیداهای مجلس شورای اسلا‌می، در کنار فهرست‌های دیگر، فراروی قضاوت و انتخاب ملت بزرگ و فهیم ایران قرار دهد.
محمدباقر نوبخت
منبع : روزنامه اعتماد ملی


همچنین مشاهده کنید