شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

اردبیل ؛یک گام تاتحول اساسی


اردبیل ؛یک گام تاتحول اساسی
اجرای مصوبات دور اول سفرهای استانی همواره مورد تأکید رئیس جمهور بوده است و برهمین اساس دکتر احمدی نژاد بخش اعظمی از زمان برای دور دوم سفرها را در جهت پیگیری این مصوبات و رفع موانع در جهت اجرای برخی از آنها قرار داده است.
در سفر اخیر رئیس جمهور و هیأت دولت به استان اردبیل فرصتی دست داد تا نحوه اجرا و پیشرفت مصوبات و طرح های عمرانی در این استان را پیگیری کنیم. به اذعان بسیاری از صاحبنظران علم اقتصاد اجرای مصوبات سفرهای استانی نوید تحولی شگرف را در استان های کشور می دهد که می تواند چهره شهرها بویژه مناطق کشور را دگرگون کند. اجرای طرح ها و مصوبات سفر اول استانی به اردبیل که به گفته استاندار و مسئولان استان ۸۹ درصد پیشرفت داشته است گامی مهم در راستای پیشرفت استان اردبیل محسوب می شود. به همین منظور شرح اجرای برخی از مصوبات و طرح های استان اردبیل را طی سفر اول استانی تاکنون می خوانیم:
▪ آموزشی
از دستاوردهای سفر رئیس جمهور و مصوبات جلسه هیأت دولت در سفر نخست به استان اردبیل طرح و اتخاذ تصمیم درخصوص برطرف نمودن مشکلات و نیازمندی های بخش آموزش و پرورش استان بخصوص در زمینه احداث مدارس شبانه روزی و آموزشکده فنی و حرفه ای بوده است. برای اجرایی شدن احداث مدارس شبانه روزی در استان اردبیل از محل اعتبارات استانی ۲۲ میلیارد ریال برای ساخت ۱۱ مدرسه شبانه روزی در شهرهای سرعین، اصلاندوز، کوثر، مشگین شهر، بیله سوار، خلخال، گرمی، پارس آباد، شاهرود، ارشق و اردبیل (هر کدام ۲ میلیارد ریال) اختصاص یافته است که هر یک از مدارس یادشده در زیربنایی به مساحت تقریبی ۱۸۰۰ مترمربع ساخته می شود. همچنین چهار آموزشکده فنی و حرفه ای در شهرستان های اردبیل، مشگین شهر، خلخال و گرمی ساخته می شود که مقدمات اجرایی کار فراهم شده و در حال حاضر در مرحله انتخاب پیمانکار است که در سالگرد سفر به صورت رسمی کلنگ زنی می شود.
▪ مخابرات
با توجه به نقش و تأثیر قابل توجه مخابرات در بخش های مختلف زندگی اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این بخش نیز از سفر رئیس جمهور به استان اردبیل بهره مند گشته است. بخش مخابرات اردبیل موفق به اجرای ۱۰۰ درصد مصوبات مربوط به مسائل ارتباطات و فناوری اطلاعات و در برخی موارد هم بیش از میزان تعهد عمل کرده است.
شرکت سهامی مخابرات استان توانسته ۲۰۰۴۸ شماره تلفن ثابت (بیش از میزان تعهد) در شهرستان های تابع استان واگذار نماید. همچنین ارتباط دهی به ۳۵ نقطه روستایی استان انجام شده است. ۴۹ آنتن تلفن همراه نیز در سطح استان با درصد تحقق بیش از ۱۲۲ درصد راه اندازی شده است. در بخش مخابرات همچنین از ۲۸۰ کیلومتر فیبر نوری دیگر در استان بهره برداری شده و تجهیزات مرکز تلفن روستایی در ۱۰۵ روستای استان اردبیل نصب و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
▪ اقتصادی
پیرامون پیشرفت در سطح اقتصادی اداره گمرک اردبیل به اداره کل گمرک اردبیل ارتقا یافته و گمرک های جدید استان و گمرکات موجود غیرفعال نیز استقرار گمرک در اصلاندوز، تازه کند پارس آباد و میناباد نیز از طریق وزارت امور خارجه و اقتصاد و دارایی در حال پیگیری است. چرا که استقرار گمرک منوط به رسمی شدن مرزها و استقرار سازمان های ذیربط می باشد.
همچنین ارائه پیشنهاد لازم به هیأت وزیران برای ایجاد بازارچه های مرزی در استان با توجه به توافق استانداری اردبیل و کشور در حال پیگیری است.
▪ بازرگانی
از دیگر نتایج سفر رئیس جمهور به استان اردبیل تدوین چندین مصوبه مربوط به بخش بازرگانی در جلسه استانی هیأت محترم دولت است که ساخت و تکمیل نمایشگاه بین المللی استان، ایجاد پایانه صادراتی با اختصاص تسهیلات برای ایجاد مجتمع های قالیبافی، تأمین اعتبار موردنیاز اتمام طرح سیلوی ۵۰ هزار تنی دشت مغان بوده است. براین اساس برای ساخت و تکمیل نمایشگاه بین المللی استان ۲ میلیارد ریال به صورت ۱۰۰ درصد تخصیص و هزینه شده و در حال حاضر از مبلغ ۳ میلیارد ریال برای ایجاد پایانه صادراتی یک هزار میلیون ریال تخصیص یافته است.
همچنین برای اختصاص تسهیلات موردنیاز برای ایجاد مجتمع های قالیبافی در سطح استان از محل کمک های فنی ـ اعتباری تاکنون مبلغ ۸ هزار و ۵۳۳ میلیون ریال از محل اعتبارات فنی و اعتباری و برای اجرای ۱۴ طرح به بانک های عامل معرفی شده است. برای تأمین اعتبار موردنیاز اتمام طرح سیلوی ۵۰ هزار تنی دشت مغان ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در سال ۸۵ پرداخت گردیده و مبلغ ۲ هزار و ۴۶۵ میلیارد ریال هم در سال جاری پیش بینی شده است.
▪ بهداشتی و درمانی
نظر به محرومیت و نیازمندی های استان در زمینه تجهیزات و امکانات بهداشتی درمانی، در جلسه استانی هیأت دولت (در جریان سفر اول رئیس جمهور محترم به استان) نیازها و مطالبات پزشکی، بهداشتی استان مطرح و مصوبات دقیق و کاملی جهت برآورده نمودن نیازها از جمله تأمین تجهیزات ضروری موردنیاز بیمارستان های استان، تجهیز پایگاه های امداد جاده ای، ساخت واحدهای مسکونی برای پزشکان متخصص، ایجاد بخش سوختگی، انجام مطالعات طرح جامع دانشگاه علوم پزشکی، تعمیر و تجهیز سالن ورزشی و مسجد دانشگاه علوم پزشکی و خوابگاه دانشجویی خواهران، منظور شده است.
از جمله برای تأمین تجهیزات در بیمارستان های استان برای تأمین یک دستگاه سی تی اسکن برای بیمارستان امام خمینی(ره) پارس آباد، یک دستگاه سی تی اسکن اسپیرال، یک دستگاه رادیوتراپی، یک دستگاه آنژیوگرافی قلبی برای بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل، یک دستگاه دیالیز، یک دستگاه ماشین سردخانه دار مخصوص حمل واکسن، ۲۵ دستگاه اتوکلاو و تجهیز آزمایشگاه غذا و دارو مبلغ ۲۶ هزار میلیون ریال به صورت کامل تخصیص یافته و تاکنون ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال آن جذب گردیده که جذب ریالی اعتبارات باقیمانده در حال طی مراحل نهایی است. عملیات مربوط به ساخت ساختمان سی تی اسکن پارس آباد نیز آغاز شده و همچنین ماشین سردخانه دار مخصوص حمل واکسن مورداستفاده واحدهای بهداشتی درمانی نیز در حال خدمت رسانی به مردم است.
همچنین برای ساخت هشت پایگاه امداد جاده ای ۷۰۹ میلیون ریال اعتبار مصوب شده که ۴۵۷ میلیون ریال آن تخصیص یافته است. جهت تکمیل عملیات نیز مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال برای ساخت و تجهیز هشت پایگاه درخواست اعتبار شده است.
در راستای پربار کردن خدمت رسانی در بخش بهداشت و درمان استان اردبیل برای ساخت ۲۴ واحد مسکونی پزشکان متخصص در اردبیل ۳ هزار و ۸۴۰ میلیون ریال که ۲ هزار و ۴۷۶ میلیون ریال آن تخصیص پیدا کرده است.
اجرای طرح مسکن متخصصین بیله سوار نیز در حال اتمام می باشد و طرح های شهرستان های پارس آباد، گرمی، خلخال و مشگین شهر نیز در حال اجراست.
برای ایجاد بخش سوختگی در شهر اردبیل با تعداد ۲۵ تخت مبلغ ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارت نفت اختصاص یافته و کل پول در اختیار نهادهای مربوطه قرار گرفته که نقشه های اجرایی طرح تکمیل و در مردادماه سال جاری کلنگ زنی شد.
برای تکمیل سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل یک هزار و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار مصوب شده که ۳۰۰ میلیون ریال آن تخصیص یافته است. همچنین عملیات اجرایی، تکمیلی و اصلاحی طرح های سالن ورزشی و مسجد دانشگاه نیز انجام شده است. همچنین برای تجهیز بیمارستان های جدید استان شامل بیمارستان های امام خمینی(ره) اردبیل، ۲۵ تختخوابی بیله سوار، ۹۶ تختخوابی خلخال و ۶۴ تختخوابی مغان ۳۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که مبلغ ۵ هزار میلیون ریال از محل اعتبارات مناطق کمتر توسعه یافته برای تجهیز بیمارستان ۹۶ تختخوابی خلخال و از محل اعتبار وزارت نفت، مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال جهت تجهیز بیمارستان های جدیدالتأسیس استان اختصاص یافته است. در ضمن مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال نیز از محل اعتبارات ردیف ۵۰۳۸۸۰ برای تجهیز بیمارستان های جدیدالاحداث استان تخصیص یافته است. اعتبار لازم برای انجام مطالعات طرح جامع دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ۵ هزار میلیون ریال است که ۴۰ درصد از محل اعتبارات عمرانی سال ،۸۶ به دانشگاه تخصیص یافته است. همچنین عملیات اجرایی تکمیل و تجهیز سالن ورزشی و نمازخانه خوابگاه (۲۴۰ نفره) دانشجویی خواهران منطقه فاطمیه اردبیل در سال ۱۳۸۵ که از محل اعتبارات استانی ساخته شده است نیز در حال انجام است. برای ساخت بیمارستان جایگزین پارس آباد ۴‎/۵ هکتار زمین در اختیار دانشگاه قرار گرفته و بزودی مراحل اجرایی شروع خواهد شد.
▪ تعاون
از دیگر دستاوردهای سفر استانی هیأت دولت مصوبات مورد تعهد وزارت تعاون جهت ایجاد حداقل ۳۴۴ تعاونی با اشتغالزایی ۵ هزار و ۹۰۴ و ایجاد ۱۰ واحد تعاونی بانوان با ۱۰۰ فرصت شغلی و همچنین اختصاص مبلغ ۱‎/۲ میلیارد ریال برای سرمایه در گردش واحدهای تعاونی راکد و اختصاص مبلغ ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد تعاونی جدید و تأمین سرمایه در گردش تعاونی های موجود در استان است. تعداد ۴۷۴ واحد شرکت تعاونی با ۳ هزار و ۸۲۸ نفر اشتغالزایی تشکیل شده که نسبت به هدف کمی مصوبه ۳۷ درصد رشد مثبت را نشان می دهد. همچنین تعداد ۱۱۰ واحد شرکت تعاونی بانوان با ۹۸۵ نفر اشتغالزایی تشکیل شده و نسبت به هدف کمی مصوبه از یک هزار درصد رشد مثبت برخوردار است.
▪ کشاورزی
با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های موجود در بخش کشاورزی این استان، در راستای توسعه بخش کشاورزی استان مصوبات تصویب و اقدامات خوبی صورت گرفته است.
از محل تسهیلات تلفیقی طرح های توسعه، اصلاح و بهبود باغات و تولیدات گلخانه ای مبلغ ۴۸‎/۵ میلیارد ریال اختصاص یافته است. سهم هر یک از شهرستان ها در ردیف های مختلف مشخص و ابلاغ شده است وتاکنون تعداد ۱۴ طرح با تسهیلات بانکی پیشنهادی به مبلغ ۳ هزار و ۳۳۰ میلیون ریال معرفی شده و در حال بررسی در بانک می باشد. جهت ساخت شبکه های ۳ و ۴ و شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی مغان مبلغ ۶۰ میلیارد ریال با این مصوبه در سال ۱۳۸۵ اختصاص یافته است. در زمینه تقویت ایستگاه های تحقیقاتی در استان اردبیل، ایستگاه تحقیقات ثبت و گواهی بذر در مرکز مغان محقق شده و همچنین مبلغ ۷۰ میلیون ریال جهت ساخت استخر تأمین شده است.
▪ دادگستری
برای تأدیه دیه محکومین معسر و دادن وام به زندانیان مدیون اقدامات بسیار خوبی اتخاذ شده است و در مجموع ۱۰ میلیارد ریال جهت تحقق تعهدات وزارت دادگستری تخصیص یافته است.
▪ راهسازی
اجرای طرح سه راه رضی ـ امیر کندی که به طول ۴۶ کیلومتری می باشد در حال حاضر قطعه یک به طول ۲۶ کیلومتر با انجام مناقصه و جهت تبدیل به راه اصلی درجه یک به صورت عملیات اجرایی و بهسازی، واگذار شده و کارگاه در حال تجهیز است.
همچنین در جهت افزایش اعتبار طرح جاده مواصلاتی سرچم به فیروزآباد آق کند اعتبار قابل توجهی در سال ۸۶ منظور شده و موضوع در حال پیگیری است.
برای تکمیل باند دوم فرودگاه اردبیل و تجهیز فرودگاه مذکور از محل اعتبارات شرکت فرودگاه های کشور نیز اعتبار لازم تأمین و در حال انجام است.
▪ تأمین اجتماعی
در راستای اجرای عدالت و رفاه اجتماعی برای ساخت ۱۰۰ واحد مسکونی ویژه معلولان، تأمین جهیزیه یک هزار زوج جوان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و بررسی ایجاد درمانگاه در شهرستان گرمی در دور اول سفر مصوبات خوبی تصویب شد که در حال انجام است. دولت در راستای کمک و حل مشکل ازدواج خانواده های نیازمند استان اردبیل شش میلیارد ریال جهت تأمین هزینه جهیزیه دختران جوان اختصاص داد که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال از این اعتبار در قالب سازمان بهزیستی و مابقی از طریق کمیته امداد هزینه شده است. این اعتبار در میان ۲۰۰ نفر از مددجویان و معلولان واجد شرایط استان، هر یک به مبلغ شش میلیون ریال توزیع شده که ۱۱۱ نفر از این مددجویان، تحت پوشش حوزه امور اجتماعی و ۸۹ نفر دیگر نیز تحت پوشش حوزه توانبخشی بهزیستی استان هستند و سعی شده هر یک از شهرستان ها براساس شدت نیاز و جمعیت معلول، سهم مشخصی از این اعتبار داشته باشند.
▪ صنعت
صنعت و معدن استان اردبیل نیز در سفر استانی هیأت دولت از مصوبات مهم و تأثیرگذاری در توسعه این بخش از قبیل آغاز عملیات اکتشاف تفصیلی مس پروفیلی مشگین شهر، تکمیل زیرساخت های شهرک تخصصی آب در شهرستان نیر، انجام مطالعات امکان سنجی پنج طرح صنعتی استان، طراحی و اجرای تصفیه خانه شهرک های صنعتی یک و دو اردبیل، اعطای تسهیلات و امکانات لازم برای ایجاد آزمایشگاه تخصصی آب و مصالح ساختمانی به بخش غیردولتی و... برخوردار شده است.
برای تکمیل زیرساخت های شرکت تخصصی آب در شهرستان نیر ۱۰۰ درصد اعتبار تخصیص و هزینه شده است.
همچنین عملیات اجرایی تصفیه خانه شهرک های صنعتی شماره یک و دو اردبیل آغاز شده و در حال حاضر تصفیه خانه شهرک صنعتی شماره یک اردبیل با پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد و تصفیه خانه شهرک صنعتی شماره دو اردبیل با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد در حال اجراست.
در زمینه تولید اوره و آمونیاک به نام پتروشیمی اراک جواز تأسیس صادر شده و ۵۲ هکتار زمین از اراضی منابع طبیعی واگذار شده است. ضمن هماهنگی لازم برای تأمین گاز ـ آب ـ برق موردنیاز طرح و... شرکت پتروشیمی اردبیل ثبت و حصارکشی را انجام داده و قرارداد خوراک طرح با مشارکت شرکت ملی گاز تنظیم شده است.
▪ آموزش عالی
در هجدهمین جلسه سفرهای استانی هیأت دولت در اردبیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متعهد به ساخت خوابگاه های دانشجویی موردنیاز استان، ساخت دو بلوک خوابگاه دانشجویی خواهران دانشگاه «محقق اردبیلی»، انجام مطالعات لازم برای ایجاد فضاهای موردنیاز آموزش عالی و اختصاص دو دستگاه اتوبوس برای دانشگاه های استان و... در استان اردبیل شد.
برای اجرای این مصوبات دانشگاه محقق اردبیلی تصمیم گرفته است تا از محل جابه جایی کمک یک میلیارد تومانی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری به بودجه جاری دانشگاه، اعتبار لازم را برای توسعه فضاهای خوابگاهی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی شهرستان نمین و آموزشکده کشاورزی مغان در سال ۱۳۸۶ با تصویب هیأت امنای دانشگاه منظور نموده و در ضمن اعتبار ساخت خوابگاه هم در حال پیگیری است.
همچنین ساخت خوابگاه های دانشجویی از محل تسهیلات بانکی و با هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اجرا می شود و وزارت متبوع در حال اقدام برای اجرایی نمودن این مصوبه از محل تسهیلات بانکی است.
برای تکمیل طرح های دانشگاه پیام نور استان و در جهت گسترش آموزش عالی، اقدامات انجام گرفته عبارتند از:
۱) استقلال پیام نور اردبیل از منطقه به دانشگاه پیام نور استان اردبیل
۲) گسترش مراکز و واحدهای دانشگاه از چهارمرکز: اردبیل، مشگین شهر، خلخال، گرمی به سیزده مرکز و واحد بیله سوار، نیر، کوثر، پارس آباد، انگوت، ارشق، نمین، هیر و سرعین
۳) گسترش فضای آموزشی و پژوهشی
۴) گسترش فضای اداری و دانشجویی
۵) گسترش فضای فرهنگی و ورزشی
۶ ) ایجاد دوره های تحصیلی تکمیلی
۷) افزاش ارائه مقالات در همایش های داخلی و خارجی و تحقیقات و پژوهش
۸ ) افزایش اعضای هیأت علمی
۹) افزایش نیروی انسانی
۱۰) افزایش تعداد دانشجویان از ۹ هزار دانشجو به ۱۸ هزار دانشجو
۱۱) افزایش تعداد رشته محل ها از ۴۸ رشته در سال ۸۴ به ۱۱۰ رشته در سال ۸۶
۱۲) افزایش رشته های کل استان از ۲۳ رشته در سال ۸۴ به ۴۲ رشته
۱۳) پذیرش دانشجو به صورت کنکور سراسری ـ دانش پذیر سمعی و بصری مجازی
▪ فرهنگی
در سفر دکتر احمدی نژاد و هیأت دولت به استان اردبیل مبلغ ۳۱‎/۵ میلیاردریال مرتبط با نیازهای فرهنگی استان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص یافت.
تاکنون برای تجهیز کتابخانه مرکزی اردبیل مبلغ ۵ میلیارد ریال اعتبارات استانی محقق و مبلغ ۴ میلیارد و ۸۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال نیز تخصیص یافته و هزینه شده است.
مبلغ یک میلیاردریال نیز جهت تجهیز مجتمع فرهنگی و هنری استان از محل اعتبارات استانی (توازن منطقه ای) اختصاص یافته است که مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال برای تجهیز مجتمع پارس آباد و ۴۰۰ میلیون ریال جهت تجهیز مجتمع الغدیر شهرستان نیر هزینه گردیده است.
برای کمک به فعالیت های فرهنگی و هنری استان تاکنون مبلغ یک میلیارد ریال از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص یافته و در سطح استان هزینه گردیده است.
همچنین برای تعمیر و تکمیل مساجد استان اعتبار مصوب به صورت ۱۰۰ درصد تخصیص یافته و برای تعمیر و احداث ساختمان ۳۴۵ باب مسجد پرداخت گردیده است.
▪ کار
وزارت کار و امور اجتماعی در سفر هیأت دولت به استان اردبیل موظف شد تعهداتی از قبیل اختصاص مبلغ ۱۵ میلیارد ریال جهت تکمیل و ساخت مجتمع های فرهنگی و ورزشی کارگران و تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه ای کشاورزی در شهرهای مختلف استان و ... را انجام دهد.
همچنین جهت تکمیل و ساخت مجتمع های فرهنگی و ورزشی کارگران اردبیل، مشگین شهر، بیله سوار و مبلغ ۶ میلیاردریال جهت تکمیل و ساخت مجتمع فرهنگی و ورزشی پارس آباد، خلخال، گرمی، نمین، نیر و کوپر.
مبلغ ۱۵ میلیارد ریال اعتبار مصوب از محل توازن منطقه ای استان تخصیص یافته و در حال اجرای عملیات هستند و باقیمانده اعتبارات مصوب در این بند از مصوبه در تعهد استان می باشد که از محل اعتبارات ملی در حال پیگیری است.
ایجاد مرکز آموزش فنی و حرفه ای هتلداری سرعین نیز از جمله مصوبات سفر رئیس جمهوری بود که در زمینی به مساحت یک هزار و ۷۹۴ متر مربع و زیربنای یک هزار و ۱۲۱ مترمربع شروع شده و اعتبار کل این طرح طبق موافقتنامه ۶ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال می باشد. در سال ۱۳۸۵ با تخصیص یک هزار و ۷۰۰ میلیون ریال، کل آن هزینه شده و هم اکنون طرح با ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا می باشد و تا اواخر سال ۸۶ با تصویب و تخصیص مانده اعتبار بخش آموزشی به مرحله بهره برداری می رسد.
همچنین مرکز آموزش فنی و حرفه ای کشاورزی پارس آباد از مصوبات سفر ریاست محترم جمهوری که در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار و با زیربنای ۵۰۰۰ مترمربع شروع شده و اعتبار مصوب طبق موافقتنامه ۱۸ هزار و ۷۴۰ میلیون ریال می باشد و در سال ۱۳۸۵ با تخصیص و هزینه ۴ هزار و ۲۵۰ میلیون ریال، فاز اول طرح ۲۳ درصد و فاز دوم ۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. پیش بینی می شود با تخصیص اعتبار مناسب طرح در شش ماهه دوم سال ۱۳۸۶ به مرحله بهره برداری برسد.
▪ وزارت کشور
برای بازسازی و بهسازی واحدهای مسکونی فرسوده شهری استان حداقل مبلغ ۱۲ میلیون دلار از محل فاینانس اختصاص یافته که این طرح در دست اقدام است.
بررسی و ارائه راه حل (طرح) به هیأت دولت در خصوص نحوه تأمین اعتبار تکمیل طرح های نیمه تمام مربوط به حوادث غیرمترقبه نیز در دست اقدام می باشد.
همچنین ۵ دستگاه کامیون کمپرسی، ۸ دستگاه خودرو نیسان مخصوص حمل زباله، ۸ دستگاه خودرو نیسان مخصوص آتش نشانی، ۱۵ دستگاه نیسان حمل زباله برای دهیاری ها و یک دستگاه فینیشر (خودرو جاروب کن) اختصاص و تحویل داده شده است.
▪ مسکن و شهرسازی
۴۲۰ واحد استیجاری به شرط تملیک به صورت مکان شهر مشگین شهر و ۱۲۰ واحدی بنفشه اردبیل در دست ساخت است.
۸۴۰ واحد مسکونی اجاره ای در سطح استان شامل ۶۰۰ واحدی اتحادیه تعاونی مسکن فرهنگیان (شهرک کوثر) ۱۴۰ واحدی تعاونی مسکن فرهنگیان ناحیه ۲ (فاز ۳ کارشناسان)، ۸۰ واحدی شرکت شابیل مشگین شهر و ۲۰ واحدی شهرستان نمین در حال ساخت است.
همچنین برای ساخت واحدهای مسکونی محرومین در شهر گرمی ۴۴ واحد، دروازه مشگین اردبیل ۴۰ واحد، اصلاندوز ۵۳ واحد، شهرک سینا اردبیل ۷۰ واحد، خلخال ۴۱ واحد و بیله سوار ۳۱ واحد، مشگین شهر ۵۸ واحد و نیر ۱۸ واحد، اقدامات اولیه به عمل آمده و بزودی عملیات اجرایی آغاز می گردد.
*نفت و انرژی
از دیگر مصوبات اجرای طرح های گازرسانی به شهرهای کلور، کورائیم، هشتجین، موران و کارخانه سیمان، تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه اردبیل و تأمین سوخت گاز مجتمع پتروشیمی استان و همچنین اختصاص اعتبار جهت ساخت سالن های ورزشی در شهرهای استان و نیز گازرسانی به روستاهای استان است.
برای شروع گازرسانی به شهرهای کلور، کورائیم، هشتجین، موران و کارخانه سیمان معادل ۴۷۰ میلیاردریال توسط معاونت وزارت نفت در امور گازرسانی اختصاص یافت که با حضور استاندار و دیگر مسئولان استانی کلنگ زنی شد و هم اکنون در حال تجهیز کارگاه می باشد.
برای گازرسانی به ۱۲۴ روستای استان نیز برآورد کل اعتبار مورد نیاز، ۷۵ هزار میلیون ریال و حجم کار برنامه ریزی شده برای سال ۸۶ ، ۵۰ درصد و اعتبار مورد نیاز برای سال جاری، ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال برآورد شده که در حال پیگیری است.
▪ آب و برق
در جریان سفر تاریخی ریاست محترم جمهوری به استان اردبیل در سال گذشته نظر به اهمیت ساخت و تکمیل سد جهت مهار آب و اجرای طرح های آبرسانی و همچنین در زمینه برق رسانی و ... مصوبات مهمی از قبیل انجام مطالعات آبرسانی به شهرهای نمین و عنبران، تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی سد سقزچی، افزایش اعتبارات سد و شبکه سبلان و یامچی، افزایش اعتبار بازسازی تصفیه خانه گرمی، مطالعات طرح سد بفراجرد، تکمیل و بهره برداری از نخستین واحد نیروگاه زمین گرمایی و ... در جلسه استانی هیأت دولت اتخاذ گردید که تعداد ۱۰ مصوبه از تعهدات وزارت نیرو مربوط به شرکت سهامی آب منطقه ای استان است.
همچنین مبلغ ۱‎/۵ میلیاردریال بابت بازسازی شبکه های برق روستاهای استان هزینه و جذب شده است.
▪ تربیت بدنی و ورزش
برای ساخت تعداد ۸ سالن ورزشی در شهرهای استان، مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای ۴ سالن ورزشی اختصاص یافته و در حال حاضر عملیات اجرایی آنها آغاز گردیده و طرح ۴ سالن سازمان مرکزی با تخصیص اعتبار به میزان ۴۰۰ میلیون ریال، در مرحله آغازین عملیات می باشد.
همچنین جهت مطالعه و ساخت سالن سرپوشیده دوومیدانی اردبیل از طریق هزینه کرد اعتبارآن عملیات اجرایی در مجموعه استادیوم ۲۰ هزار نفری آغاز شده است.
اعتبار مورد نیاز تکمیل سالن ۶ هزار نفری اردبیل نیز اختصاص یافت و طرح به بهره برداری رسید.
▪ مناطق محروم
در سفر هیأت دولت به استان اردبیل ۷ هزار میلیون ریال جهت طرح های مناطق محروم استان تصویب گردید که تا پایان سال این رقم به ۲۲ هزار میلیون ریال رسیده و در مجموع ۵۱ طرح تعریف شده از محل اعتبارات ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
منبع : روزنامه ایران