چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تیم ملی را چه کسی به این روز انداخت؟


تیم ملی را چه کسی به این روز انداخت؟
گاهی مجبوریم خودمان را به فراموشی بزنیم و از یاد بیریم درست در چه روزهایی قدم می زنیم و چه شرایطی را پشت سر می گذاریم.
داستان امروز تیم ملی ایران هم بی شباهت به همین روایت نیست. مردانی امروز در فوتبال ملی ایران سکان هدایت و رهبری و تصمیم گیری را برعهده گرفته اند که فوتبال برایشان ابزاری بیش نیست... می گوییم ابزار، نه هدف! فدراسیون فوتبال در حقیقت به خانه امنی مبدل شده که هر کس در آن به دنبال تأمین خواسته های شخصی اش می گردد و در این میان نیز صرفاً به منافع خود فکر می کند. آیا کسی می تواند ادعا کند که واقعیت فدراسیون فوتبال چیزی غیر از این است؟
همه چیز را سیاسی جلوه دادند، در حالی که واقعیت امر این گونه نبود! کسانی که در فدراسیون فوتبال برای تیم ملی از راههای نامتعارف و از طریق شرکتهای درآمدزای فوتبالی اروپا تیمهای ملی و باشگاهی را برای رویارویی با ایران دست و پا می کردند به این واقعیت تلخ نمی اندیشیدند که ممکن است تمامی راهها به بن بست بخورد. پس زمانی که فهمیدند فلان شرکت یا فلان کارگزار فیفا نتوانسته برای تیم ملی ایران یک دیدار دوستانه دست و پا کند، مشکلات سیاسی را پیش کشیدند و سر این کلاف را به جایی بردند که از پای خود دور باشد. اما ابر همیشه مقابل خورشید نمی ایستد.
چه کسی مسؤولیت بازیهای تدارکاتی تیم ملی ایران را بر عهده گرفت؟
این سؤال، کلیدی ترین ابزار برای رسیدن به دلایل ناکامی تیم ملی در برخورداری از دیدارهای دوستانه است. از زمانی که محسن صفایی فراهانی با یک اشتباه تاکتیکی بزرگ مهدی محمد نبی را به سمت دبیر کل فدراسیون منصوب کرد، انجام بازیهای تدارکاتی و دوستانه، به خواسته اکید وی به او سپرده شد. نتیجه این اشتباه همان عدم برگزاری دیدارهای دوستانه لازم و کافی برای تیم تحت هدایت امیر قلعه نویی بود و البته قرارداد بستن با شرکتی که تیمهای درجه دومی آفریقا و درجه هشتم اروپا را برای ایران در نظر می گرفت. آیا به یاد دارید پیش از جام ملتهای آسیا با چه تیمهایی روبه رو شدیم؟ آن کلاه گشادی که بر سر فدراسیون فوتبال ایران رفت را نمی توان به دست فراموشی سپرد!
قراردادی که فدراسیون فوتبال در همان سال با شرکت مورد نظر از طریق دبیر موقت منعقد کرد نه تاریخ بلند مدتی داشت، نه اعتباری ! اما همان روزها، بحث منافعی پیش آمد که حتی صفایی فراهانی هم بر آن مهر تأییدی زد. شرکت مورد نظر مدعی بود در قبال به تهران آوردن تیمهای درجه پنجمی آمریکای جنوبی، با طرف قرارداد ایرانی در فدراسیون فوتبال به هماهنگی لازم ایرانی رسیده است. طرف ایرانی چه کسی بود و چرا به انجام این بازیها اصرار می کرد؟
صفایی فراهانی تغییری در کابینه اش انجام نداد، چون می دانست خودش هم رفتنی خواهد بود و اما سؤال اینجاست که چرا علی کفاشیان حکم دبیر کلی را تمدید کرد؟ تبعات این تمدید حکم، چیزی بود مانند کنار رفتن رئیس کمیته انضباطی !شاه حسینی چرا از فدراسیون فوتبال رفت؟ او همواره از رفتار و ارتباطات گروهی از مدیران فدراسیون فوتبال گلایه داشت، اما همین مرد سرانجام مجبور به کناره گیری شد و از فدراسیون کنار رفت! این تمام نتیجه ناکارآمدی یک مدیر و نفوذ او برای کنار زدن سایرین نیست. به دیدارهای تیم ملی نگاهی بیاندازید.
چه کسی باعث شد در برنامه های تیم ملی بازی تدارکاتی مقابل بولتون، ویگان، مصر و بوسنی قرار بگیرد؟ همان مردی که پیش از این کاستاریکا و تیم سوم غنا را به تهران آورده بود... همان مردی که با شرکتهای بی اعتبار اروپایی قراردادهایی می نوشت که هیچ نفعی به جز ... در بر نداشت.
و امروز می خواهیم بپرسیم با تمام ادعایی که سازمان تربیت بدنی در مورد دقت بر عملکرد فدراسیون ها دارد و با وجود تمامی ادعایی که پیرامون آماده سازی تیم ملی می کند، چرا متوجه از بین رفتن منافع ملی در قبال منافع شخصی نیست؟
مسلماً وقتی تمامی توجه سازمان به برکناری مدیر باشگاه، جوابیه فرستادن برای فلان روزنامه ورزشی، سر و کله زدن با آبی و قرمزها برای خرید بازیکنان و... می شود نمی توان انتظار داشت به چنین معضلاتی رسیدگی شود. اندکی تا دیدارهای حساس تیم ملی باقی مانده است و البته ما هنوز هیچ بازی تدارکاتی نداریم!
پیام یونسی پور
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید