دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

بررسی اینترنت پرسرعت در دنیا


بررسی اینترنت پرسرعت در دنیا
در سال های اخیر سرویس ADSL به طور فزاینده ای مورد تقاضای مشتركان بوده است. نیاز به اینترنت پرسرعت و تمایل به استفاده از سرویس هایی كه كاربردهای مختلف را متمركز می سازند، تقاضا را افزایش داده است. اكنون در كل دنیا ADSL محبوب ترین سرویس broadband است. همان طور كه می دانید با استفاده از سرویس ADSL شما با استفاده از همان خط تلفن ثابت نصب شده در منزل یا محل كارتان به اینترنت پرسرعت دسترسی خواهید داشت. ضمن آن كه می توانید از تلفن خود نیز استفاده كنید.
برای نشان دادن میزان محبوبیت ADSL چند بررسی آماری را در اینجا می آوریم. در انتهای سال ۲۰۰۳ در پنج قاره جهان ۱/۱ میلیارد خط تلفن ثابت وجود داشته است. از این تعداد اكنون در كل دنیا بر روی ۳/۸۵ میلیون خط تلفن سرویس ADSL ارائه می شود. (این آمار توسط موسسه Point Topic در ۸ دسامبر ۲۰۰۴ منتشر شده است.) به این ترتیب در سال ۲۰۰۴ استفاده از این سرویس حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته است. در آمار دیگری نشان داده شده است كه در ۹ ماه اول سال ،۲۰۰۴ ۲۴ میلیون به مشتركین ADSL اضافه شده است به عبارتی هر هفته بیش از پانصد هزار نفر در كل دنیا سرویس ADSL را انتخاب می كنند.تنها در آمریكای شمالی ADSL حدود ۵/۳ میلیون مشترك جدید به دست آورده است و تعداد كل مشتركین آمریكای شمالی در پایان سپتامبر ۲۰۰۴ به ۱/۱۵ نفر میلیون رسیده است. البته ایالات متحده به تنهایی با ۶/۱۲ میلیون نفر در صدر ایستاده است.
در كانادا نیز ۱۲۰ هزار مشترك اضافه شده است كه ۴۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. كشورهای آمریكای لاتین نیز در حال اضافه شدن به جمع استفاده كنندگان از ADSL هستند. در ۹ ماهه اول سال ،۲۰۰۴ ۲/۱ میلیون مشترك در این كشورها اضافه شده است كه ۷۲ درصد رشد را نشان می دهد. در میان این كشورها برزیل با جذب ۶۲۰ هزار مشترك گوی سبقت را از دیگران گرفته است. البته سایر كشورهای این منطقه یعنی مكزیك، آرژانتین و پرو نیز شاهد افزایش ۵۰ درصدی مشتركان ADSL بوده اند.میزان رشد در كشورهای اروپایی كمتر بوده است به دلیل آن كه در این كشورها سرویس ADSL چند سالی است كه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت اكنون كشورهای اروپایی از نظر منطقه جغرافیایی بزرگترین استفاده كنندگان از این سرویس هستند.
در اروپا اكنون ۵/۲۶ میلیون مشترك سرویس ADSL وجود دارد. در ۹ ماهه اول سال ،۲۰۰۴ ۲۵/۹ میلیون مشترك در اروپا اضافه شده است. از میان ۲۰ كشور برتر دنیا از نظر تعداد مشتركین ADSL و نیز نسبت استفاده از ADSL به خطوط تلفن، ۱۱ كشور از اروپا هستند كه آمار قابل توجهی برای اروپا محسوب می شود. در هلند ۵۲/۱۵ درصد از خطوط تلفن ثابت توسط ADSL مورد استفاده قرار می گیرد. این رقم در فرانسه ۴۵/۱۵ درصد، در ایتالیا ۴۱/۱۳ درصد و در آلمان ۰۸/۱۱ درصد بوده است.كشورهای خاورمیانه نیز در استفاده از این سرویس ۵/۵۹ درصد رشد داشته اند. (بدیهی است كشور ما در این آمار جایی ندارد، زیرا برخلاف وعده های مكرر سرویس دهندگان اینترنتی و شركت مخابرات این سرویس هنوز به طور واقعی در ایران ارائه نمی شود.) تركیه با ۲۰۰ هزار افزایش مشترك، یكی از جایگاه های برتر را به خود اختصاص داده است. كشورهای جنوب شرق آسیا نیز روند افزایشی خود را حفظ كرده اند.
۴ میلیون مشترك در این كشورها اضافه شده است و برای اولین بار دو كشور كره جنوبی و تایوان علاوه بر چین و ژاپن به جمع ۲۰ كشور برتر راه یافته اند. جالب اینجاست كه گرچه كره جنوبی از نظر تعداد مشتركان ADSL در جایگاه چهارم است اما ۸۸/۲۸ درصد از خطوط تلفن ثابت در این كشور توسط این سرویس مورد استفاده قرار می گیرد كه از این نظر كره جنوبی مقام اول را در اختیار دارد. با این حال این كشور همچنان روند صعودی خود را حفظ كرده است. به این ترتیب اكنون اروپا حدود ۳۲ درصد، خاوردور ۴۵ درصد، آمریكا ۲۲ درصد و خاورمیانه و آفریقا تنها یك درصد از بازار ADSL را در اختیار دارند.
همچنین پیش بینی می شود كه تا فوریه سال ۲۰۰۵ تعداد استفاده كنندگان از این سرویس از مرز ۱۰۰ میلیون نفر خواهد گذشت. به این ترتیب ۱۰ درصد از كل خطوط تلفن ثابت در سراسر دنیا مورد استفاده سرویس ADSL خواهد بود. نكته دیگر این است كه اكنون ۸۰ درصد كل مشتركان ADSL تنها در ۱۰ كشور زندگی می كنند اما باید به یاد داشت كه این الگویی است كه برای تمام فناوری های پویا تجربه شده است.
در حقیقت به زودی شاهد خواهیم بود كه این رشد فوق العاده به سایر كشورها نیز راه پیدا خواهد كرد و به نوعی تعادل خواهد رسید. نكته دیگر كه در پایان به آن اشاره می كنیم آن است كه هنوز دو مانع اصلی برای رشد بیشتر این سرویس وجود دارد. اول محدودیت های ناشی از فاصله است. برخلاف مودم های معمولی كه در فواصل بسیار دور نیز به خوبی كار می كنند، مودم های ADSL در فواصل دور قابل استفاده نیستند. دیگر این كه به دلیل افزایش تمایل به استفاده از سرویس های مبتنی بر ویدیو باید به دنبال روش‌هایی بود تا بتوان به كاربردهایی كه نیاز به پهنای باند بالاتر دارند، سرویس داد. در نوشته آینده به روش‌هایی كه برای مقابله با این دو مانع ارائه شده اند، می پردازیم.
نوشته شده توسط:مهدی كیان پور
منبع : پورتال مديريت فناوري اطلاعات


همچنین مشاهده کنید