شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

۷ روش برای پیشگیری از بروز مسمومیتهای غذایی در خانه


۷  روش برای پیشگیری از بروز مسمومیتهای غذایی در خانه
با توجه به اینکه دور نگه داشتن کامل مواد غذایی از نفوذ باکتریها غیرممکن است بهمین دلیل باید به پشگیری از مسمومیتهای غذایی در خانه توجه بیشتری مبذول داشت .
● به ۷ روش در این زمینه توجه فرمایید :
۱) شستن کامل دستها ، ظروف و وسایل آشپزخانه
قبل و بعد از آماده کردن غذا دستها را با آب گرم و صابون بشویید بویژه هنگام کار با گوشت خام ، ماهی ، مرغ و تخم مرغ بعد از اتمام کار نیز ظروف و سطوح مورد استفاده را با آب گرم و صابون و مایع ظرفشویی شستشو دهید .
۲) مواد غذایی خام را از مواد پخته جدا نگه دارید .
هنگام خرید از مغازه مواد غذایی آماده مصرف را از گوشت ، مرغ یا ماهی خام جدا کنید . این جداسازی به پیشگیری از انتقال آلودگی کمک میکند .
۳) مواد غذایی را تا درجه مناسب حرارت دهید . ( خوب بپزید )
غذاها را بطور کامل بپزید ، به خاطر داشته باشید که غذاهای آلوده اغلب ظاهر و بوی نرمالی دارند . استفاده از یک ترمومتر ( دماسنج ) غذایی تنها راه مطمئن است که ضمانت می کند که غذای شما تا دمای مناسب پخته شده است . اکثر میکروارگانیسم های غذایی در درجه حرارت ۱۸۰-۱۴۰ درجه فارنهایت کشته می شوند .
۴) غذاهای فاسد شونده را سریعاً در یخچال گذاشته و یا فریز کنید .
غذاهایی را که زود فاسد می شوند را باید حدود ۲ ساعت بعد از خرید یا آماده سازی در یخچال قرار داد یا فریز کرد و اگر دمای بالای ۹۰ درجه فارنهایت باشد تا حدود ۱ ساعت بعد باید در یخچال قرار داد . مواد غذایی گوشتی را بین ۲ تا ۵ روز در یخچال و برای بیش از این مدت در فریزر نگه دارید .
۵) غذاها را بطور صحیح از حالت انجماد خارج سازید .
باکتریها می توانند بسرعت در گوشت ، مرغ ماهی که در حرارت اتاق باشند دوباره تولید شوند . می توانید برای خارج ساختن گوشت ، مرغ و ماهی از حالت انجماد از یک یا دو روز قبل آنها را در یخچال قرار دهید .
۶) از مایکرویو نیز می توانید استفاده کنید ولی باید سریعاً آنرا بپزید .
از آب سرد هم می توانید استفاده کنید بطوریکه گوشت یا مرغ منجمد را در داخل نایلونی کاملاً بسته قرار داده و در آب سرد غوطه ور سازید .
۶) موقع سرو غذا احتیاط کنید
باقی مانده غذا را بعد از ۲ ساعت در درجه حرارت اتاق و در جاهای گرم بعد از ۱ ساعت دور بریزید .
غذاهای سرد را که می خواهید برای بیش از ۲ ساعت در بیرون از یخچال نگه دارید حتماً از کیسه یخ در زیر آنها استفاده کنید وغذاهای گرم را نیز برای بیش از ۲ ساعت در جعبه غذا که آنرا گرم نگه می دارد قرار دهید .
۷) غذایی را که به سلامت آن مشکوکید دور بریزید .
وقتی از سلامت غذا اطمینان کامل ندارید آن را مصرف نکنید . غذایی که برای مدتی طولانی در دمای اتاق مانده باشد ممکن است حاوی باکتریها یا سمومی باشد که با پختن و حرارت دیدن هم از بین نمی روند . لذا حتماً آنرا دور بریزید حتی اگر بو وظاهر مطلوبی داشته باشد . مسمومیتهای غذایی بسیار جدی و خطرناکند بویژه برای کودکان ، زنان حامله و جنین آنها ، سالمندان وافراد با ضعف سیستم ایمنی که باید توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند .
منبع : واحد مركزی خبر


همچنین مشاهده کنید