یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

رژیم‌های سبزیجات روند رسوب پلاک‌های شریانی را کند می‌کند


رژیم‌های سبزیجات روند رسوب پلاک‌های شریانی را کند می‌کند
طبق آزمایش‌های انجام شده بر روی موش‌ها، رژیم‌های شامل سبزیجات سبز و زرد می‌توانند پروسه رسوب و تغییر شكل پلاك‌های شریانی را كندتر كند. در این تحقیق موش‌ها به دو گروه تقسیم شدند: ۵۳ موش كه تحت رژیم آزاد سبزیجات قرار گرفتند و ۵۴ موش با همان رژیم غذایی كه البته ۳۰% از كالری‌های رسیده به آنها از طریق تركیبی از لوبیا سبز ـ ذرت ـ‌هویج و بروكسل تأمین شد.
پس از ۱۶ هفته میزان آترواسكلروز آئورت در آنها اندازه‌گیری شد. (در آترواسكلروز، آتروم‌های حاوی كلسترول ـ ماده لیپوئیدی و لیپوفاژها، در درون‌پوش و میانپوش داخلی سرخرگ‌های بزرگ و توسط تشكیل شده است) و كلسترول، ‏VLDL‏ (لیپوپروتئین با چگالی خیلی كم) و كلسترول ؟؟، آمیلوئید ‏A‏ و وزن بدن آنها همگی مورد مقایسه قرار گرفتند. آترواسكلروز آئورت به میزان ۳۸% در موش‌هایی كه از رژیم خاص سبزیجات استفاده كرده بودند كاهش یافت. كلسترول پلاسما ۱۲% و كلسترول ‏VLSL+LDL‏ به میزان ۱۲% و آمیلوئید ‏A، ۳۷% و وزن بدن به اندازه ۷% در این موش‌ها كمتر از موش‌هایی بود كه از رژیم‌های آزاد غذایی استفاده كرده بودند.‏
بر طبق نتایج به دست آمده از این آزمایش می‌توان گفت مصرف بیشتر سبزیجات می‌تواند از بروز آترواسكلروز و تورم شریانی جلوگیری كند. البته این موش به طور كامل و مطلق نمی‌تواند این نتایج را تضمین كند ولی آنچه مسلم است، استفاده از سبزیجات سبز و زرد از سخت شدن دیواره شریان‌های جلوگیری می‌كند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز به میزان قابل توجهی كاهش می‌دهد.
منبع : مجله مهندسی پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی


همچنین مشاهده کنید