یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


عشق‌های خیابانی و پیامدهای آن


عشق‌های خیابانی و پیامدهای آن
انسان دارای نیازهای مختلف زیستی، اجتماعی، عاطفی و شناختی می‌باشد. او نیازمند خوردن، آشامیدن و تعامل بادیگران است. این تعامل در پی پاسخ به سوال‌های شناختی خود است و بالاخره مهمترین نیاز انسانی محبت کردن و مورد محبت واقع شدن است. برخی از روانشناسان با بررسی نیازهای مختلف بشری و سطح بندی آن بر تامین نیازهای عاطفی در دوران نوجوانی و جوانی تاکید فراوان دارند.
اما مسئله‌ای که در اینجا می‌تواند مطرح‌باشد. تامین نیازهای عاطفی از طریق رابطه با جنس مخالف است که اصطلاحا در جامعه ما از آن با نام “دوست دختر” و “دوست پسر” یاد می‌کنند.
مقصود از دوستی‌های دختر و پسر رابطه‌ای نسبتا صمیمانه و گرم و پنهانی که از طریق دیدارهای مخفیانه و رد و بدل کردن هدیه یا برقرار ساختن ارتباط تلفنی بین دختر و پسر ایجاد می‌شود.
این دوستی‌ها دارای ویژگی‌ها و پیامدهایی است که عمدتا پیامدهای آن می‌تواند متوجه دختران باشد.در این مقاله سعی می‌کنیم برخی از این ویژگی‌ها و پیامدها را بررسی کنیم.
● ویژگی‌ها
۱) در این نوع روابط عاطفی معمولا پسران با دختران طرح دوستی می‌ریزند.
۲) این‌گونه دوستی‌ها به صورت پنهانی و دور از چشم خانواده و آشنایان صورت می‌گیرد.
۳) به دلیل مخفی بودن این روابط دختر و پسر برای ملاقات یا برقراری ارتباط با یکدیگر انرژی و وقت زیادی به منظور طرح‌ریزی و فراهم آوردن مقدمات صرف می‌کنند.
۴) معمولا این دوستی‌‌ها بدون مانع و با سرعت انجام می‌گیرد.
۵) در این نوع روابط دوستان نقش بسزایی در به وجود آمدن این روابط دارند.
۶) انگیزه داشتن روابط معمولا نامشخص می‌باشد، اما آن انگیزه‌ای که معمولا در بین پسران رایج است، این است که پسران داشتن دوست دختر را یک قدرت فردی واجتماعی برای خود تلقی می‌کنند و دختران نیز داشتن دوست پسر را یک جاذبه فردی واجتماعی برای خود به حساب می‌آورند. به همین دلیل در بین افرادی که این افکار وجود دارد نداشتن دوست دختر یا دوست پسر نوعی بی‌عرضگی به حساب می‌آید.
۷) تقریبا تمام پسران به دوست‌‌های دختر خود وعده ازدواج می‌دهند و دختران نیز در تخیل ازدواج با دوست پسر خود را در ذهن می‌پرورانند و اما از آنجا که این تخیلات برای دوری از اضطراب و نزدیک شدن به هنجارهای جامعه صورت می‌گیرد اما در اغلب موارد به دلیل مخالفت خانواده‌ها به دلیل ناپختگی دختر و پسر جامه عمل نمی‌پوشد.
● پیامدهای این روابط
پیامدهای این روابط به دلیل لطافت روح و حساسیت اجتماع بر روی دختران بیشتر متوجه دختران است. در اینجا به برخی از این پیامدها اشاره می‌کنیم:
۱) اطمینان خاطری که دختران و پسران در برقراری این دوستی‌ها به دنبال آن هستند زیاد طول نمی‌کشد و آنان می‌بینند که این اطمینان خاطر به قیمت از دست دادن بسیاری از اطمینان خاطره های دیگر به دست آمده است، وجود اضطراب مستمر در درون این گونه افراد از جمله عوامل مهم در سلب اطمینان خاطر آنهاست که باعث قطع این روابط می‌شود.
۲) عمر این دوستی‌ها بسیار کوتاه است و آنچه که در پی آن باقی می‌ماند تعارض فکری واحساسی دختران و پسران است در این زمینه تعارض و احساس از دست دادن ارزشمندی و شرافت خویش از جمله آسیب‌هایی است که دختر باید آن را تحمل کند.
۳) در موارد اندکی که دختران وعده ازدواج پسران را جدی می‌گیرند، آنها را از پذیرفتن ازدواج با دیگری باز می‌دارد، در زمانی که دختر در اثر فشارهای اطرافیان در مورد ازدواج با دیگری قرار می‌گیرد تعادل روحی و روانی خود را به نحو چشمگیری ازدست می‌دهد، در اینجا دختر باید فشار روحی و روانی زیادی را تحمل کند، اما در مواردی که دختر به ازدواج با دیگری تن می‌دهد، همواره باید فشار روانی فراوانی را تحمل کند، که نکند زمانی همسرش به رابطه‌های او در دوران تجرد پی ببرد. چنین افرادی از این رابطه‌ها به عنوان تلخ‌ترین زمان زندگیشان یاد می‌کنند.
● راهکار
دخترانی که این تجربه تلخ و ناگوار را دارا می‌باشند غالبا نمی‌توانند چنین تعارضی را تحمل کنند. در این هنگام دست نیاز به سوی معلم یا مربی خود دراز کرده و از او کمک می‌خواهند به چنین افرادی توصیه می‌شود که در جایگاه مشاور این گونه دختران را ابتدا از طریق بازگشت به سوی خداوند و طلب مغفرت واستدعای پرده‌پوشی از خداوند امیدوار سازند و از این طریق حرمت و شرافت شخصیتی وی را برای او بازسازی کنند. به دختران در مورد نحوه ساختن آینده خویش وایجاد کانون گرم خانواده مبتنی بر عفت وپاکدامنی و صداقت توصیه‌های لازم را بکنند. به او بفهمانند که او می‌تواند با پرورش فرزندانی صالح و پاکدامن گذشته خود را جبران کنند.
● اما نکته آخر
وظیفه همه پدران و مادران است که در دوران جوانی و نوجوانی به دختران و پسران خود محبت کافی داشته باشند تا اینکه آنها برای ارضای این احساس به افراد غیر پناه نبرند وسنگ بنای زندگی آینده خود را سست و مخرب نسازند.
اعظم بهرامی تتماج
منابع:
۱- روابط دختر و پسر در ایران،دکتر علی اصغر احمدی
۲- روانشناسی ژنتیک، محمود منصور
۳- موج سوم، الوین تافلر، ترجمه شهین دخت خوارزمی
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید