جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مدیریت مالی قبل از ازدواج


مدیریت مالی قبل از ازدواج
دل به کسی بسته اید و احساس می کنید که می خواهید باقی زندگی تان را کنار او بگذرانید. همین طور که محبت تان را به هم ابراز می کنید درباره زندگی مشترک آینده، شغل و حتی در مورد خانه ای که احیانا قرار است بخرید صحبت می کنید. گرچه صحبت کردن درباره این مسایل بسیار مهم است اما نباید یک مساله را از خاطر ببرید چرا که نحوه مدیریت مالی یکی از مهم ترین مساله در بر هم خوردن ازدواج است.
پایه اصلی در هر ازدواج موفق توانایی افراد در استفاده درست از پول است و این موضوع ممکن است کار دشواری باشد. یک لحظه به این مساله فکر کنید. هر دو نفری که قرار است با هم زندگی کنند صد در صد عقاید متفاوتی در مورد پول دارند. یکی ممکن است به پول فقط مانند وسیله ای برای خرید نیاز و مایحتاج بنگرد در حالی که برای دیگری پول وسیله ای برای کسب قدرت و مقام باشد. با این وصف اغلب مردم بدون داشتن عقیده مشخصی در مورد پول زندگی را می گذرانند و این چندان خوشایند و جالب نیست. افکار ما درباره پول براساس تاثیراتی که بر زندگی ما می گذارد شکل می گیرد. دیدگاه ما اغلب به تجربه های دوران کودکیمان نسبت به پول برمی گردد. بیشتر ما تصمیم های مالی مان را بر پایه چهارچوبی که به نظرمان معقول است می گیریم.
● دوران نامزدی مهم ترین دوران
چرا نحوه مدیریت مالی برای نامزد های جوان این قدر مهم است؟ پاسخ بسیار ساده است زیرا در طول مراحل یک ازدواج بیشتر انتخاب ها تحت تاثیر دورنمای هر فرد درباره پول است. تمام مخالفت ها و ناسازگاری هایی که به نظر می رسد درباره مساله ای خاص می باشد در حقیقت منشا آن در نگرشی است که مردم به پول دارند حتی اگر آن مشکل شناخته شود باز حل کردن و برطرف کردن این مساله بسیار دشوار است.
در زیر چند راهکار را بررسی می کنیم تا تازه عروس ها و تازه دامادها بدانند بسیار ضروری است که زیربنای محکمی برای مسایل مالی و اقتصادی شان پایه ریزی کنند.
الف) ببینید فرد مقابلتان در مورد پول چه نظری دارد. نیازی نیست که حتما پرسش هایی مانند کنکور مطرح کنید. از همسر آینده تان بپرسید که پول چه نقشی در دوران کودکی او داشته است.
ب) درباره عقاید فعلی تان در مورد پول صحبت کنید آیا از بی پولی زیاد وحشت دارید؟ آیا پول مساله ای است که نمی خواهید درباره اش حرف بزنید؟ ممکن است شما، ساعت های پیاپی درباره پول فکر کنید و یا این که هیچ گاه به طور جدی به آن فکر نکنید، در هر صورت احساساتان را با یکدیگر در میان بگذارید.
پ) به او بگویید از نظر شما یک خرید بزرگ چیست. برای برخی افراد با بودجه های مالی متفاوت گاه یک برنامه ریزی برای هزینه کردن ۱۰ هزار تومانی نیز یک معامله بزرگ به نظر می آید اما بعضی حتی از خرج کردن ده هزار تومان هم ابایی ندارند.
آیا درست است که پیش از هر خریدی با همسرتان همفکری کنید؟ تمام این اطلاعات ممکن است پس از ازدواج به دردتان بخورد، آنگاه چنانچه همسرتان با خریدهای غیرمنتظره به خانه می آید یا با کمی بالا رفتن قبض تلفن از خود واکنش شدید نشان می دهد شما می توانید مساله اصلی را راحت تر درک و حل کنید. برای او ممکن است مشکل تلفن راه دور شما به مادرتان نباشد بلکه شاید ترسش از این باشد که دیگر پولی برای خرید یا پرداخت اجاره خانه باقی نماند.
ت) در مورد اندوخته بانکی تان با یکدیگر صحبت کنید. آیا شما حساب مشترک باز خواهید کرد و یا می خواهید همچنان پول هایتان را در حسابی جداگانه نگه دارید؟ این ممکن است مسئله ای بسیار حساس برای خیلی از زوج ها باشد. برای برخی از آنها حساب پس انداز مشترک می تواند راهی برای نشان دادن تعهد آنها به ازدواجشان باشد و گروهی دیگر داشتن حساب بانکی شخصی را حمل بر ارزش گذاشتن به خود می دانند.
ث) تصور کنید که قرض ها چگونه بر دارایی تان تاثیر می گذارند. تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید تا پیش از ازدواج، از پس این هزینه ها برآیید، در این صورت مشورت با بزرگ تر ها گزینه مناسبی خواهد بود.
ج) تصمیم بگیرید که کدام یک از شما مسئولیت پرداخت قبض ها و تنظیم دفترچه هزینه ها را برعهده خواهد گرفت: احتمالا شما زیر بار این مسئولیت نخواهید رفت اما به زودی متضرر شده و به ناچار باید دخل و خرجتان را مرور کنید. بهتر است پیش از بروز هر مساله مالی به فکر حل کردن آن باشید.
چ) پول هیچ گاه چرک کف دست نیست. پول مساله ای بسیار مهم است و در خیلی از موارد برای خرج کردنش نیاز به آداب خاصی داریم.
از موارد کوچک شروع کنید که فکر می کنید می توانید آنها را تحت کنترل خود درآورید. پویایی اقتصادی دو نفره فقط به زمانی که جیب هایتان پر از پول است، محدود نمی شود!
مهری موسی وند
منبع : روزنامه جوان