جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نگارش داستان‌های رئالیستی خبر


نگارش داستان‌های رئالیستی خبر
زمانی که یک رویداد اتفاق می‌افتد تمامی‌ تلاش و کوشش خبرنگار معطوف به دریافت آن خبر در اسرع وقت می‌شود. زمانی که خبرنگار با تمامی‌ ذهن خلاق و با تلاش‌های بسیارش خبر را به نحو کامل دریافت کرد، آنگاه زمان نوشتن آن فرا می‌رسد.
خبر را چگونه باید نوشت که بیشترین اطلاعات خبری را به خواننده و مخاطب ویا اینکه شنونده رسانه رادیو و بیننده رسانه تلویزیون بدهد وهمچنین این خبر را باید چگونه نوشت که در سایت‌های اینترنتی تاثیر گذار باشد و تفاوت نوشتن خبر در رسانه‌های گوناگون چیست؟
روزنامه‌نگاری غربی سال‌های طولانی است که بر مقوله کوتاه‌نویسی، سریع‌نویسی، خلاصه‌نویسی و رعایت اصل سرعت البته درکنار آن موضوع دقت، بسیار توجه کرده است.
همواره روزنامه‌نگار غربی تصور مخاطبانی را در ذهن دارد که در کوپه‌ها یا راهروهای متروها و بر روی صندلی‌های اتوبوس‌های سریع‌السیر شهری و...نشسته یا ایستاده‌اند و آخرین اخبار روز را از روزنامه‌های صبح دلخواهشان می‌خوانند. همواره روزنامه‌نگاری غربی می‌بیند که مخاطبانش که در کوتاهترین زمان باید بر آخرین اخبار دست یابند نه وقت دارند و نه زمانی هرچند کوتاه برای خواندن خبرهای بسیار و گاه طولانی و مطول! بنابراین روزنامه‌نگار غربی سال‌های طولانی است که یاد گرفته است که در کوتاه‌ترین کلمات و جملات، خبر را به اطلاع خوانندگانش برساند.
درکشور ما اصلا کسی حال و حوصله روزنامه خواندن در مترو را ندارد و اساسا فرهنگ خواندن روزنامه در سرویس‌های حمل و نقل عمومی‌ در جامعه ما معنا ندارد. این شاید کلامی ‌طنز باشد، اما درحال حاضر بهترین مکان برای خواندن روزنامه در اوقات بیکاری بسیار زیاد ادارات بوروکراتیک است که بسیاری از کارمندان با خواندن روزنامه در حقیقت در محیط‌های کاری وقت گرانبهای خویش را به آسانی به هدر می‌دهند، اما با اینکه روزنامه خواندن کار شایسته‌ای است، اما قطعا خواندن روزنامه در اداره و ساعات کار اداری حرکتی نادرست است و این روزها که باید گفت مراجعه به سایت‌های اینترنتی در ادارات جای روزنامه خواندن را می‌گیرد.
اگر اصل خلاصه‌نویسی در رسانه‌های امروز مطرح است، این است که واقعا مخاطبان و خوانندگان جدی رسانه‌ها در کشورهای غربی زمان محدودی برای کسب اخبار و اطلاعات روزمره دارند...
منبع : خبرگزاری ایسنا