پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا


«کن کور» یا «کورکن»


«کن کور» یا «کورکن»
این آقا گلچین ما از آن صاحب نظران همه فن حریفی است که می تواند یک تنه به همه شاخه های علوم و فنون سرک بکشد و در عرصه های مختلف سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و نظامی و ... نظر بدهد. البته نه اینکه خدای ناکرده خودش را بدون دلیل نخود هر آشی بکند. بلکه این مرد از آن آدم هایی است که از همه چیز به خوبی سردر می آورد و پیش بینی هایش رد خور ندارد و تجزیه و تحلیل های عمیقش زبانزد خاص و عام است. باور نمی کنید بروید از کسانی که برنامه ریزی های خرد و کلا ن خود را حتمابا او هماهنگ می کنند پرس و جو کنید. ما هم برای اینکه از قافله عقب نمانیم و از نظریات ارزنده اش درباره یکی از بزرگ ترین معضلا ت جامعه امروز یعنی کنکور بی نصیب نباشیم بی درنگ به سراغش رفتیم تا نظرش را جویا شویم آقا گلچین با خوشرویی و دست و دل بازی و بدون هرگونه چشمداشتی تجربیات گرانبها و نظرات کارشناسی اش را در اختیارمان قرار داد و البته از کسی چون او متواضع و بی ادعا جز این انتظار دیگری نمی رفت. پس ما هم بی کم و کاست آن را به اطلا ع شما خوانندگان عزیزتر از جان می رسانیم.
● معانی مختلف واژه کنکور
آقا گلچین معتقد است که برای واژه کنکور تاکنون دو معنی مختلف بیان شده است:
۱) معنای فراگیرتری که من (آقا گلچین) و اکثر واژه شناسان روی آن توافق کامل داریم این است که واژه کنکور امروزی در اصل جمله امری«کن کور» بوده که به مرور زمان و برای صرفه جویی در نوشت افزار به صورت کلمه کنکور در آمده است.
۲) تعداد اندکی از واژه شناسان که از قبل گفته باشم من (آقا گلچین) هرگز با آنان هم عقیده نیستم می گویند برای پاس داشت زبان فارسی بایستی جای این دو کلمه یعنی «کن» و «کور» را عوض کنیم و کنکور را به صورت جمله امری «کور کن» معنی نماییم.
شایان ذکر است که هر کدام از طرفداران نظریات فوق الذکر برای به کرسی نشاندن نظر خود دلا یل و شواهدی را ارائه داده اند که در ادامه من (آقا گلچین) آنها را به اختصار ذکر می نمایم امید آنکه مورد توجه قرار گیرند:
▪ دلا یل و شواهد طرفداران معنای «کن کور»
۱) از آنجایی که برای آمادگی حضور در آزمون سراسری بایستی شخص به مدت یک سال به طور دائم زحمت بکشد پس کنکور یعنی داوطلب گرامی اگر می خواهی موفق شوی تا می توانی درس بخوان و «کن کور» خود را.
۲) دومین معنای عامیانه این است که کنکور یعنی داوطلب گرامی با کسب رتبه ممتاز و قبولی در رشته ای نان و آب دار چشم بدخواهان و حسودان را «کن کور».
۳) چون برای درس خواندن موثر داوطلبان ورود به دانشگاه ها و تمرکز هر چه بیشتر آنان محیطی سوت و کور و به دور از هر گونه تنش لا زم است پس کنکور در اینجا نیز به معنای «کن کور» یعنی خاموش کردن تلویزیون و رادیو و سر و صدای ناشی از حرف زدن و راه رفتن اعضای خانواده و متوقف شدن هرگونه فعالیت نظیر ساخت و ساز و عبور و مرور وسایل نقلیه و خرید و فروش تا شعاع حداقل دو کیلومتری به مدت یک سال می باشد.
۴) بسیاری از مردم تنها راه خوشبختی و داشتن زندگی سعادتمند را در ورود به دانشگاه می دانند و دانسته یا ندانسته آتش اشتیاق جوانان و نوجوانان را شعله ور می کنند و آنان نیز در اغلب موارد اعتماد به نفس خود را از دست داده و آن را آرزویی دست نیافتنی تلقی می نمایند. پس کنکور یعنی داوطلب مشتاق پذیرفته شدن در آزمون سراسری درس بخوان و با قبولی خود«کن کور» عطش قبولی در دانشگاه و اخذ مدارک را.
۵) برای پذیرفته شدن در آزمون سراسری داوطلبان بایستی هنگام آمادگی برای شرکت در کنکور قید گردش و ورزش و رفتن به سینما و تماشای تلویزیون و سرکشی به فامیل را بزنند پس کنکور یعنی داوطلب عزیز اگر هدف تو راهیابی به دانشگاه است به مدت یک سال با اقتدار کامل «کن کور» در دل خود علا قه به تفریحات و سرگرمی ها را و توجه ات را روی مطالب درسی متمرکز کن.
▪ دلا یل و شواهد طرفداران معنای«کور کن»
۱) این عده معتقدند که چون برای پرداخت هزینه هایی نظیر شهریه معلم خصوصی و کلا س کنکور و خرید جزوه و کتاب و نرم افزارهای مختلف بابای بخت برگشته بایستی دست به جیب شود و تامین این هزینه های سرسام آور اشکش را حسابی در می آورد بنابراین سوزش این اشک ها به شدت بینایی اش را تحت تاثیر قرار می دهد پس معنای کنکور به «کور کن» نزدیک تر است.
۲) دلیل دومی که این عده ذکر می کنند این است که چون بسیاری از داوطلبان یا در همان سر جلسه آزمون یا پس از خروج یا بعد از اعلا م نتایج اولیه و نهایی خدای ناکرده از عدم موفقیت خویش به شدت متاثر شده و تا ساعت ها گریه می کنند و آنقدر مایوسانه اشک می ریزند که بینایی شان در معرض خطر جدی قرار می گیرد پس معنای «کور کن» قریب به یقین تر است.
۳) و دلیل سومی که برای اثبات ادعای خود می آورند این است که چون داوطلبان به هنگام دریافت کارنامه نتایج اولیه در صورت کسب رتبه ممتاز یا موقع اعلا م نتایج نهایی و قبولی در یک رشته پزدار از خوشحالی به شدت ذوق زده می شوند و بی اختیار تا مدتها گریه کرده و اشک می ریزند به طوری که چشمانشان سرخ شده و عنقریب است که از شدت هیجانزدگی یکی از حس های پنجگانه شان را از دست داده و نابینا شوند پس بی برو برگرد برای کنکور همان معنای موردنظر ما یعنی «کورکن» مناسب تر از هر معنای دیگری است.
۴) چهارمین دلیلی که مدعیان معنی دوم کنکور ذکر می کنند این است که چشم و هم چشمی های اقوام و خویشان، همسایه ها و دوستان و انتظارات پدر و مادر و اطرافیان و هم کلا سی ها و فامیل دور و نزدیک بار بسیار سنگینی است که روی دوش داوطلب قرار دارد و اگر هر چه زودتر این بار کمر شکن و طاقت فرسا و کشنده به مقصد نرسد از شدت سنگینی چشمان داوطلب از حدقه بیرون خواهد پرید و نابینای مادرزاد خواهد شد پس بدون شک معنای کنکور همان است که ما می گوییم یعنی «کورکن».
۵) و بالا خره مطالعه کتاب های بزرگ و کوچک فراوان با صفحات کاهی و کدر و خط هایی ریز و آزاردهنده و بی خوابی و کم خوابی ناشی از شب بیداری های طولا نی و خستگی و فرسودگی هر دو چشم را در پی دارد و روز به روز شماره عینک داوطلب را بالا تر می برد پس معنای «کورکن» برای کنکور بسیار مناسب تر و به واقعیت نزدیک تر است.
نویسنده : حیدر ملکی نژاد
منبع : روزنامه مردم سالاری