پنجشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 6 June, 2024
مجله ویستا

سال ۸۷ و اولویت‌های پیش رو


سال ۸۷ و اولویت‌های پیش رو
بی‌تردید مخاطب اول این اقدام، مسوولان و دست‌اندرکاران کشور و سپس همه شهروندان ایران اسلامی هستند که باید از زندگی روزمره خود «نوآوری» را آغاز نمایند.اما در کنار این مهم اولویت‌ها و اقدامات بایسته‌ای در سال جاری فراروی کشور است که اهم آنها عبارتند از:
۱) آغاز دهه چهارم انقلاب اسلامی: ۲۲ بهمن ۸۷ که فرا برسد سی بهار از حیات طیبه انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشته‌ایم و دهه چهارم را آغاز خواهیم کرد. در این سه دهه، انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی در حوزه داخلی «استقلال، آزادی،‌ جمهوری اسلامی» و در حوزه خارجی «نه شرقی، نه غربی» که به معنای عدم سلطه‌پذیری و حاکمیت بیگانگان است و باید آن را درصدر دستاوردها برشمرد برای ملت ایران به ارمغان آورده است. «مردم‌سالاری دینی» که انقلاب برای ما ارزانی داشت یک الگو و مدل بی‌بدیل در میان نظامات موجود در اداره جوامع محسوب می‌گردد. تبیین دستاوردها، خدمات و اقدامات انقلاب اسلامی و مهندسی برای ورود به دهه چهارم برای کارایی و کارآمدی بیشتر یک ضرورت انکارناپذیر است.
۲) استقبال از انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره هشتم: انتخابات مجلس هشتم که هفتم خرداد آغاز به کار می‌کند با مشارکت گسترده بیش از ۶۰ درصد مردم در اسفند ماه گذشته برگزار شد. هر چند برابر آمار بیش از ۷۰ درصد نمایندگان منتخب مردم چهره‌های جدید هستند اما همچنان اکثریت قاطع نمایندگان را اصولگرایان تشکیل می‌دهند که مسوولیت این جریان ارزشی را در اداره خانه ملت سنگین‌تر می‌کند. در فرصت دیگری درباره بایسته‌های مجلس هشتم سخن خواهیم گفت. افزون بر این، تودیع باشکوه مجلس هفتم که مجلس اصولگرا، با صلابت در برابر استکبار، خدمتگزار برای مردم، همراه و یاور برای دولت و منتخب ملت در قوه قانونگذاری بودند نیز وظیفه‌ای است که بر دوش مسوولان ذی‌ربط قرار دارد.
۳) انتخابات ریاست جمهوری دهم: هر چند از نظر زمانی برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری برابر تقویم زمانی در خرداد ۸۸ خواهد بود اما به طور طبیعی تمهیدات قانونی و کلید زدن کاندیداهای مطرح از سال جاری در دستور کار قرار دارد. از سوی دیگر تقدیر از دولت نهم به پاس تلاش‌های بایسته‌ای که برای سازندگی، آبادانی، اعتلای نظام اسلامی و محرومیت‌‌زدایی داشته است باید مورد توجه قرار گیرد. قدرشناسی از خادمان ملت برابر آموزه‌های دینی و فرهنگ‌ ایرانی اسلامی فارغ از گرایش‌های سیاسی باید به یک سنت حسنه در کشور تبدیل شود. به‌ویژه آن‌که دولت نهم برای سال جاری اتمام پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام را وجهه همت خود قرار داده است که این کار شایان تقدیر ویژه است.
۴) ‌ بیستمین سال رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دام‌عزه: از انتخاب فقیه و مرجع عالی‌مقام حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خرداد ۱۳۶۸ تاکنون ۱۹ سال سپری شده است و از ۱۴‌خرداد امسال این انتخاب شایسته توسط خبرگان رهبری وارد بیستمین سال خود می‌گردد.
انتخاب شایسته‌ای که تداوم آرمان شهیدان، اهداف والای انقلاب اسلامی و سیره و خط امام خمینی(ره)‌ را صیانت و ضمانت نمود.
بی‌گمان همه بزرگان نظام از جمله رهبر عزیز و فرزانه انقلاب از جمله بزرگترین افتخارات حیات خود را شاگردی و درس‌آموزی جهاد و مبارزه در مکتب خمینی کبیر می‌دانند، اما مشابهت‌های فراوانی که در رهبری حضرت امام خمینی(ره)‌ و خلف صالح ایشان وجود دارد همه ما را بر آن می‌دارد که به پاس قدردانی از این موهبت الهی به وظایف خود به شایستگی عمل کنیم. مبادا که این قدردانی با کارها و اقدامات کلیشه‌ای و تشریفاتی معمول همراه گردد.
۵) برنامه پنجم توسعه کشور: در سال جاری برنامه ۵ ساله پنجم توسعه کشور باید از سوی دولت محترم نهایی و لایحه آن برای تصویب به مجلس هشتم تقدیم گردد. برابراخبار واصله با مساعی و اهتمام رئیس‌جمهور محترم تلاش در خوری برای جامعیت برنامه در حال انجام است وحتی برخی نواقص در ترکیب کار گروه تدوین برنامه با قول مساعد رئیس‌جمهور برای ترمیم با استقبال روبه‌رو شده است که همه نشانه‌های خوبی از یک برنامه جامع، کلان‌نگر، توسعه متکی بر توسعه همه‌جانبه و پرهیز از نگرش تک‌ساحتی به توسعه کشور است. در تدوین برنامه بر پایه سند چشم‌انداز، اجرایی شدن اصل ۴۴ و توجه بایسته به عملیاتی شدن مولفه‌های فرهنگ در برنامه و بسط روابط و مناسبات در عرصه بین‌المللی باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. برنامه توسعه پنجم به مثابه خانه‌تکانی دولت از انحصارات و واگذاری امور به دست مردم است.
امید آن که سال ۸۷ سال سربلندی بیش از پیش برای ملت‌بزرگ ایران اسلامی باشد.
علی دارابی
منبع : روزنامه جام‌جم