شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

اسرائیل در لبنان به دنبال چه بود؟


اسرائیل در لبنان به دنبال چه بود؟
اسرائیل خود اهدافی را برای این اقدامات خویش بیان كرده است كه به نظر می‌رسد با اهدافی كه آمریكا در خاورمیانه دارد همسویی داشت و در واقع هم‌اكنون اسرائیل در جهت اهداف كلان آمریكا جنگ علیه مردم را به صورت ویرانگری آغاز كرده است.
روزنامه صدای عدالت در سرمقاله امروز خود با عنوان «اسرائیل در لبنان به دنبال چه بود؟» به قلم دكتر حسین علایی آورده است: حمله گسترده و همه‌جانبه اسرائیل به كشور كوچك لبنان و تخریب گسترده این كشور زیبا سوالات زیادی را در اذهان مردم جهان در مورد این ایجاد كرده كه، اهداف اسرائیل از بمباران وسبع و حملات پی در پی و مداوم به لبنان چیست؟ اسرائیل خود اهدافی را برای این اقدامات خویش بیان كرده است كه به نظر می‌رسد با اهدافی كه آمریكا در خاورمیانه دارد همسویی داشت و در واقع هم‌اكنون اسرائیل در جهت اهداف كلان آمریكا جنگ علیه مردم را به صورت ویرانگری آغاز كرده است. برخی از این اهداف را می‌توان به صورت ذیل تقسیم‌بندی نمود:
‌۱_ نابودی سازمان و تشكیلات حركت مقاومت اسلامی لبنان به نام حزب‌الله در اخبار آمده است كه اسرائیل بنای بر آتش‌بس در كوتاه مدت ندارد و آمریكا و اروپا و سران زبون كشورهای عربی توافق كرده‌اند كه دست اسرائیل را برای نابودی حزب‌الله باز بگذارند.
۲_ ترور رهبران حزب‌الله به ویژه دبیركل شجاع آن حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای سید‌حسن نصرالله: اسرائیل سالهای طولانی است كه می‌خواهد همه رهبران حزب‌الله را ترور كند و قبلا هم جناب آقای سید‌عباس موسوی دبیركل سابق حزب‌الله را به همراه خانواده وی ترور نمود؛ اقدام برای ترور رهبران مقاومت اسلامی در لبنان از اهداف مستمر اسرائیل است ولی اسرائیل با تمام تلاشهایی كه كرده است و با استفاده از اطلاعات جاسوسی، تجهیزاتی و انسانی خود تاكنون نتوانسته دست به چنین اقدامی بزند.
۳_ بیرون راندن رزمندگان حزب‌الله از جنوب لبنان و حاشیه مرزی آن كشور با اسرائیل: اسرائیل از روز اول حمله وسیع خود به لبنان، می‌خواست تمام مواضع و سنگرهای حزب‌الله در جنوب لبنان را از بین ببرد تا هم از مقابله به مثل حزب‌الله در زدن اهداف نظامی در شهرهای شمال اسرائیل در امان باشد و هم تمام توان موشكی و راكتی حزب‌الله را نابود كند و هم اجساد چهار سرباز خود را كه با حمله رزمندگان حزب‌الله به یك تانك مركاوا در تجاوز اسرائیل به مرزهای جنوب لبنان كشته شده بودند، تخلیه نماید.
۴_ شكست روحیه مردم لبنان: اسرائیل حمله به مردم غیرنظامی لبنانی و بخصوص به جامعه شیعه لبنان كه حزب‌الله از درون آن برخاسته و خود را هوادار سرسخت حزب‌الله می‌شمارند، با این هدف آغاز كرد كه آنها تحت فشار روانی قرار گرفته و دست از حمایت حزب‌الله بردارند و این خرابی‌ها و مصیبت‌ها را ناشی از وجود حزب‌الله در لبنان بدانند.
۵_ انحراف افكار عمومی جهان از جنایات اسرائیل در فلسطین و نوار غزه: اسرائیل می‌خواهد در ادامه فشار برای نابودی دولت فلسطین (حماس) حامی اصلی آنها را كه حزب الله لبنان است از بین ببرد. اسرائیل به خوبی می‌داند كه اگر مردم فلسطین گروه حماس را برای اداره دولت خود برگزیدند به خاطر آن بود كه حماس «دولت سازش با اسرائل» را تبدیل به «دولت مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی تبدیل كرد.
۶_ انحراف افكار عمومی مردم جهان از فشار به آمریكا برای خروج از عراق: آمریكا اخیرا تحت فشار عجیبی از جانب احزاب و مردم آمریكا برای كاهش حضور نظامی خود در عراق قرار گرفته است. حمله اسرائیل به لبنان این موضوع را تحت‌الشعاع خود قرار داده و برای مدتی فشار را از روی بوش و دولتمردان آمریكایی بر می‌دارد، لذا آمریكا از این جهت طرفدار طولانی شدن حملات اسرائیل به لبنان و عدم اعلام آتش بس است.
۷_ اجرای استراتژی فرار به جلو و پوشش گذاشتن بر ضعف‌های نظامی: اقدام حزب‌الله در اسیر كردن دو نظامی در ۴۰۰ متری داخل مرزهای اسرائیل با وجو موانع نظامی بسیار و نصب دوربین‌های مار بسته و آمادگی كامل ارتش اسرائیل برای به دام نیفتادن نظامیانش به دلیل اعلام قبلی دبیركل حزب‌الله مبنی بر اینكه اگر اسرای لبنانی از اسرائیل آزاد نشوند، حزب‌الله مجبور است نظامیان اسرائیلی را برای مبادله با زندانیان دربند رژیم صهیونیستی، به اسارت خود در آورد علامت نابسامانی جدی در نیروی زمینی ارتش اسرائیل است.
۸_ نشان دادن توان اشغال مجدد لبنان اسرائیل با حمله به لبنان می‌خواهد ثابت كند كه فرار او در سال ۲۰۰۰ از مقابله حزب‌الله، تاكتیكی بوده و هر موقعی كه او اراده كند، می‌تواند دوباره لبنان را اشغال نماید. ولی ادامه جنگ گرچه سرزمین لبنان را به ویرانه تبدیل نموده است. ولی اعتبار حكومت پادگانی اسرائیل را نیز در افكار عمومی جهان و بخصوص جهان اسلام از بین برده است.
با توضیحات فوق، مشخص می‌شود كه گرچه اسرائیل قدرت تخریب لبنان را دارد ولی قدرت رسیدن به پیروزی را ندارد. هم‌اكنون سید‌حسن نصر الله به عنوان اسوه امت اسلام و قهرمان جهان عرب در افكار عمومی مردم جهان مطرح است و جوانان عرب به او افتخار می‌كنند. حال سخن این است كه چه باید كرد؟ راه‌های رسیدن به امنیت پایدار در برابر تهدیدات مداوم اسرائیل در منطقه خاورمیانه چیست؟ چگونه مردم فلسطین و لبنان می‌توانند از شرارت‌های دائمی اسرائیل در امان باشند؟ چگونه لبنان پس از آتش‌بس باید بازسازی شود؟ چگونه می‌توان برنامه آمریكا را كه می‌خواهد همیشه اسرائیل، بازیگر اصلی و قدرت مسلط خاورمیانه باشد بر هم زد؟
منبع:صدای عدالت
منبع : خبرگزاری فارس