شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


با گذر زمان چه کنیم


با گذر زمان چه کنیم
● مدیریت زمان
گاهی اوقات مطالعه بعضی از كتاب ها كه جنبه عامیانه اش بر وجه صرفاً علمی آن تفوق و برتری دارد، بسیار لذت بخش است. زیرا نویسندگان این قبیل آثار سعی دارند عمیق ترین مفاهیم را به زبان ساده بیان و با مثال های متعدد آن را قابل فهم و كارآمد نمایند.
كتاب «مدیریت زمان» را می توان از آن دست آثاری دانست كه سعی دارد یكی از ویژگی های منفی در رفتار انسان (تعلل) را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد بدون آن كه بخواهد ابتدا از تاریخ فلسفه یونان آغاز نماید!
بلانچارد و گاتری در مقدمه این كتاب به این نكته اشاره دارند كه «كاهلی و وقت كشی» و یا به عبارت دیگر تعلل كردن، اگر در زندگی انسان مهار نگردد می تواند یكی از عوامل تاثیرگذار در نابودی زندگی بشر به شمار آید و به نظر می رسد كه تعلل (كاهلی و وقت كشی) یكی از واقعیت های بی چون و چرای زندگی است اما آیا می توان این ویژگی را در زندگی به كنترل درآورد و از وقت و زمان بهره لازم را برد؟ در این كتاب نویسندگان سعی دارند با ارائه ابزارها و راهكارهای عملی، رسیدن به این مهم را میسر نمایند. هدف آنها این است كه دركمان را نسبت به مسئله افزایش داده تا بتوانیم تغییرات مناسب رفتاری را در خود ایجاد نماییم. بلانچارد و استیو گاتری معتقدند: «عامل اصلی تعلل [وقت كشی] این است كه افراد تصور روشنی از كارهای مهم ندارند» (ص ۱۰) و نمی دانند كه اگر تصمیم یا كاری كه باید هم اینك گرفته و یا انجام شود به ساعت و روز دیگر محول گردد می تواند نتایجی منفی با خود به همراه داشته باشد، كه به زعم آنها این صفت سه عارضه و پیامد مخرب را با خود به همراه دارد: ۱- تاخیر در كارها ۲- كاهش كیفیت ۳- ایجاد تنش در فرد و اطرافیان كه كنت بلانچارد و استیو گاتری سعی دارند در سیزده بخش (یك: تاخیر در یك قرار مهم/ دو: شروع تحول/ سه: اصل اول/ چهار: آزمون اول/ پنج: حاشا كردن/ شش: اصل دوم/ هفت: فهرست درست ها/ هشت: غرق فكر/ نه: اصل آخر/ ده: شبی دیگر غرق در فكر/ یازده: همین و بس/ دوازده: موقع شناس، هدفمند/ سیزده: پاسخ كامل) بدان بپردازند.
● فعالیت های سیاسی متین الدوله
كتاب « دكتر احمد متین دفتری » نوشته ابراهیم صفایی عنوان كتابی از نشر قطره است كه به بررسی زندگینامه و فعالیت های مختلف علمی و اجتماعی وی پرداخته است. متین دفتری كه متولد سال ۱۲۷۵ در تهران است پس از تحصیلات مقدماتی وارد مدرسه ایران و آلمان شد و در این مدرسه زبان آلمانی را به خوبی فراگرفت و بارها از سوی مدیر مدرسه مورد تشویق قرار گرفت. وی مدتی منشی سفارت آلمان بود. سپس وارد وزارت امور خارجه شد و پس از یك سال به معاونت اداره عهود و جامعه ملل منصوب گردید و لقب متین الدوله گرفت. متین دفتری در همین سال به عضویت حزب رادیكال درآمد و با علی اكبر داور لیدر آن حزب كه نماینده مجلس شورای ملی نیز بود روابط دوستانه داشت.
در سال ۱۳۰۸ وی از سوی داور (وزیر دادگستری وقت) برای مطالعات قضایی و تحصیلات تكمیلی عازم اروپا شد و در سوئیس و فرانسه كارآموزی كرد و در سال ۱۳۱۰ پس از اخذ رشته دكترای حقوق از دانشگاه لوزان سوئیس به ایران بازگشت و یك سال بعد با دختر دكتر مصدق ازدواج كرد. وی همچنین در سال ۱۳۱۵ در كابینه محمود جم وزیر دادگستری شد. در سال ۱۳۱۸ به لحاظ وابستگی و علاقه رضا شاه به دولت آلمان و اوضاع خاص سیاسی كشور، وی كه مدتی منشی سفارت آلمان بود و رابطه خوبی با آنها داشت به صدارت برگزیده شد. اما پس از مدتی شاه وی را احضار و سپس راهی زندان كرد . وی در سال ۱۳۲۰ با بازشدن فضای سیاسی كشور به صحنه سیاست بازگشت و تا وزارت دادگستری پیش رفت.
وی در بسیاری از اجلاس های بین المللی شركت كرد و نقش زیادی در برگزاری پنجاه و پنجمین اجلاس بین المجالس در تهران در سال ۱۳۴۵ داشت. وی در این اجلاس علاوه بر ریاست گروه ایرانی به ریاست این اجلاس نیز برگزیده شد. تالیفات وی مدت ها در دانشكده حقوق دانشگاه تهران تدریس می شد و بسیاری از قوانین دادگستری ایران، در دوره وزارت وی و با كمك فكری او تدوین شد. كتاب در واقع به جز ارائه زندگینامه كامل متین دفتری، اشاراتی به موضوعات متنوعی در خصوص تاریخ معاصر ایران است.
در این كتاب همچنین موضوعاتی همچون « نخست وزیری فروغی، قانون نظام وظیفه، جدایی فوزیه از شاه، دادرسی متهمین سیاسی، آخرین دفاع دكتر ارانی، رای دادگاه عالی جنایی ، تحولات جنگ جهانی و تاثیر آن در ایران، تجدید فعالیت های وی، حضور وی در مجلس شورای ملی و سنا، نقش وی در برپایی پنجاه و پنجمین اجلاسیه بین المللی، ریاست وی در كانون وكلای دادگستری و سفرهای متعدد خارجی متین دفتری » مورد اشاره قرار گرفته است. پایان بخش این كتاب ۲۱۵ صفحه ای كه در تیراژ ۲۲۰۰ نسخه و با قیمت ۲ هزار تومان انتشار یافته است یك نوشته حقوقی و چند خاطره از نامبرده است.
متین دفتری در سوم تیر ۱۳۵۰ بر اثر عارضه قلبی در تهران درگذشت و افرادی همچون شریف امامی (رئیس مجلس سنا)، ریاضی (رئیس مجلس شورای ملی) و منوچهر پرتو (وزیر دادگستری) به نمایندگی هویدا و همچنین بسیاری از سناتورها و نمایندگان مجلس شورای ملی و رئیس بازرسی شاهنشاهی و همچنین بسیاری از شخصیت های آن دوران در منزل وی حضور یافتند. همچنین مراسم ختم وی از سوی هویدا، شریف امامی، ریاضی و منوچهر پرتو در مسجد مجد برگزار شد.
نویسندگان: كنت بلانچارد، استیو گاتری
ترجمه: مهندس فضل الله امینی
ناشر: فرا
چاپ اول: ۱۳۸۵
محمد نجاری
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید