پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

چه کسانی دولت را تخریب می کنند؟


چه کسانی دولت را تخریب می کنند؟
دلیل بخشی از تخریب های گسترده بر علیه دولت می تواند به بحث انتخابات و جو نه چندان مطلوبی که معمولا از چندین ماه پیش بر فضای سیاسی کشور سایه می افکند مرتبط باشد، چرا که در چنین شرایطی به طور حتم یکی از ترفندهای مهم انتخاباتی تخریب طرف مقابل بابهانه های گوناگون است.
چندی است که برخی از انتقادهای گروه ها و شخصیت های سیاسی برضد دولت نهم اوج گرفته و قضیه تا به آنجا کشیده شده است که حتی خود رییس جمهور نیز در مصاحبه مطبوعاتی خود به وضوح از شکل گرفتن یک جریان سیاسی برای تخریب دولت نهم در آینده نزدیک و بعد از ماه مبارک رمضان خبر می دهد.
مهم ترین سئوالی که در ذهن هر آدم منصفی خطور می کند، این است که تخریب های گسترده ای اینچنینی که مهمترین دغدغه مورد توجه مردم یعنی اقتصاد و معیشت کشور را هدف گرفته چه می تواند باشد، در حالی که حتی مقام معظم رهبری هم در فرمایشات خود بر رعایت انصاف در انتقاد از دولت نهم تاکید کرده اند.
بخشی از این مسئله می تواند به بحث انتخابات و جو نه چندان مطلوبی که معمولا از چندین ماه پیش بر فضای سیاسی کشور سایه می افکند مرتبط باشد، چرا که در چنین شرایطی به طور حتم یکی از ترفندهای مهم انتخاباتی تخریب طرف مقابل بابهانه های گوناگون است.
این تخریب ها هم اکنون در چند جبهه خاص متمرکز شده است، که یکی بحث مربوط به عملکرد اقتصادی دولت نهم و دیگری بحث سیاسی خارجی است که مسئله فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشور هم همچنان در اولویت اول آن قرار دارد.
تاکید یکی از اعضای جبهه اصلاحات که خود نیز مدت ها سکان هدایت سیاست خارجی در بحث انرژی هسته ای را بر عهده داشته، بر از دست رفتن فرصت طلایی جهت توسعه کشور در مدت زمان حضور دولت نهم در عرصه اجرایی یکی از همین موارد محسوب می شود.
کمی تفکر منطق چنین ادعایی رابه راحتی زیر سئوال می رود، طی چند سال گذشته با وجود افزایش جهشی قیمت نفت تغییرات بسیاری در بازارهای مالی دنیا رخ داده است که تا حد زیادی تاثیر چنین افزایشی را خنثی کرده است.
از جمله مهم ترین این تغییرات سقوط قیمت دلار در مقابل ارزهای معتبر جهانی به دلیل کسری بی سابقه تجاری امریکا در مقابل سایر کشورهای صنعتی دنیا است. از آنجا که بخش اعظم هزینه های ایران بنا به ضرورت حفظ منافع ملی در مقابل استکبار جهانی به یورو و سایر ارزهای معتبر جهانی خریداری می شود سقوط قیمت دلار سبب می شود تا به ازای هر مقدار فروش نفت خریدهای ارزی کمتری نسبت به گذشته انجام شود.
بحشی از افزایش سریع واردات کشور بر حسب دلار در این چهارچوب این مسئله قابل توضیح است.
در کنار این تحریم های بی سابقه ای که در جریان مسئله هسته ای از سوی آمریکا و سایر شرکای غربی وی بر ایران تحمیل شده است سبب افزایش هزینه خریدهای خارجی کشور شده است
با وجود تمام این مسائل و مشکلات طی مدت سه سال گذشته رشد قابل توجهی در بهره برداری از پروژه های عمرانی کشور انجام گرفته است.
این در حالی است که برطبق برخی از تخمین ها حتی اگر دولت نهم تمام وقت و هزینه خود را بر روی پروژه های عمرانی باقی مانده از دولت های سازندگی و اصلاحات که تعداد آن ها به بیش از ۲۰ هزار پروژه ملی و استانی می رسد متمرکز کند ، نیاز به نه سال وقت برای تکمیل این پروژه ها می شد، در حالی که هم اکنون علاوه بر تکمیل بسیاری از این پروژه های طرح های جدیدی نیز برای آبادانی کشور دربخش عمرانی کشور آغاز شده است که بسیاری از آنان با سرعت قابل توجهی در حال پیشرفت است.
در کنار این ارائه بیش از یک میلیون و صد هزار طرح زودبازده و به مرحله اجرایی رسیدن بخش اعظم آن ها یکی دیگر از مهم ترین کارهای دولت در بخش اقتصادی محسوب می شود که سبب اشغال به کار صدها هزار جوان بیکار شده است.
به طور حتم در فعالیت هر دولتی برای اداره کشور ضعفهایی وجود دارد ولی در کنار آن باید توانمندی و کارهای انجام گرفته را با شرایط مزبور سنجید تا یک چهارچوب دقیق برای ارزیابی کار دولت فراهم شود.
● نارضایتی بدون دلیل
از زمان روی کار آمدن دولت نهم برخی از احزاب و گروههای سیاسی به وضوح نارضایتی کشور را از چنین تحولی در فضای کشور اعلام کردند و به تدریج این نارضایتی با انتقادات و بعضا تخریب های گوناگون نمایان کردند به گونه ای که گویا نارضایتی یک حزب و یا یک جبهه سیاسی می تواند معیار کار یک دولت تلقی شود.
آن چه موجب مشروعیت نظام و یک دولت می شود رضایت مقام معظم رهبری است که اگر ازسر یک دولت یا وزارتخانه برداشته شود دیگر آن دولت و یا وزارتخانه مشروعیت لازم را ندارد، کمااین که در گذشته نیز چنین اتفاقی برای برخی از وزارتخانه نیز افتاده است.
ولی دولت نهم مفتخر است که به طور مستمر از حمایت های خاص مقام معظم رهبری برخوردار است چه به طور کلان و چه به طور جزئی مثل سیایت خارجی موضوع هسته ای، عدالت طلبی، سفرهای استانی، رشد اقتصادی و .. رضایت یا عدم برخی ازشخصیت ها و گروه های خاص سیاسی در هیچ کجا نه در قانون و نه در شرع ملاک مشروعیت وعدم مشروعیت دولت ها ذکر نشده است.
بنابراین آن چه برای دولت نهم اهمیت دارد و موظف به آن است کسب رضایت مردم و مقام معظم رهبری است که به فضل الهی به رغم فشارهای بین المللی و عناصر مخالف داخلی میسر است.
البته چنین تخریب هایی در حالی صورت می گیرد که رسانه های صهیونیستی و امپریالیستی اسرائیل و آمریکا شدیدترین حملات را بر ضد احمدی نژاد سامان داده اند و روز به روز بر شدت آن افزوده می شود و بعضا نیز در ترکیه و عراق در صدد حذف فیزیکی ایشان برآمده اند و استراتژیست های آمریکایی بر ضرورت شدن بخشیدن به تحریم ها علیه ایران در آستان انتخابات دهم تاکید می کنند.
به این ترتیب شایسته است رسانه های مدعی اصلاح طلبی و برخی شخصیت های سیاسی در مواضع خود بر ضد احمدی نژاد تامل کنند.
البته این معلوم نیست چرا برخی می خواهند مشکلات دولت های کارگزاران و مشارکت را که در بیانیه رسمی انتخاباتی خود دوران ۱۶ ساله را دوران شکوفایی می دانند به گردن دولت نوپای سه ساله احمدی نژاد بیاندازند؟
آیا تصور می که مردم تورم های بالای دولت های قبلی و یا قطعی های برق چند ساعته ویا صف های طویل برای خرید نفت درمناطق سردسیر را فراموش کرده اند.
این در حالی است که دولت مردمی احمدی نژاد طی سه سال گذشته فقط قطع برق ۲ ساعته را در تابستان امسال آن هم به دلیل خشکسالی و قطع گاز را به دلیل سرمای بی سابقه در ۵۰ سال گذشته و سعایت بعضی ها برای قطع گاز ترکمنستان تجربه کرد.
البته این مشکل با تلاش شبانه روزی دولت حل شد و گاز منطقه شمال به شبکه سراسری متصل گشت، ولی به راستی اداره کردن کشور با استقراض سنگین خارجی و انفعال بیش از پیش درعرصه خارجی افتخار دارد؟
● مناظره رو در رو تنها راه حل مشکل
از قرار معلوم تا انتخابات بر شدت حملاتش علیه دولت نهم افزوده خواهد شد، بنابر این سایر احزاب و گروهای سیاسی بهتر است به جای کلی گویی و زیر سوال بردن آمارها اولا برنامه منسجم و دقیق را برای کشور به طور جزئی در همه ابعاد ارائه دهند تا مردم بفهمند آیا طرفدار انرژی هسته ای هستند یا نه؟
دولت باید چه تدبیری می بایست می اندیشید که به این دستاوردهای عظیم دست بیابیم و سه قطعنامه تحریم هم علیه ما صادر نمی شد. در کنار این برای ادامه راه چه برنامه ای دارند آیا در سیاست خارجی همان سیاست انزوای ایران در دولت های گذشته را دنبال خواهند کرد یا موضوع دولت نهم را ادامه خواهند داد.
برای تحقق هدف فوق یعنی شفاف شدن مواضع و ارائه آمار و ارقام صحیح و مستند و مقایسه دولت های کارگزاران و مشارکت با دولت نهم بهتر است به جای سخن گفتن با ضمیر غایب در یک مناظره زنده تلویزیونی با مخاطب سخن بگویند ازاین رو پیشنهاد به آن ها پیشنهاد می کنیم به جای این کلی گویی ها در یک میز گرد یا مناظره زنده تلویزیونی با آقای دکتر احمدی نژاد شرکت کنند تا حقایق روشن شود.
منبع : برنا نیوز