چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

سری اول سال ۷۴ ، سری دوم سال ۸۷


سری اول سال ۷۴ ، سری دوم سال ۸۷
● سریال چه زمانی تولید شد؟
تصویربرداری سریال کارآگاه علوی از بیست و چهارم آبان ماه سال ۱۳۸۶ در حیاط وزارت امور خارجه آغاز شد. در همین محل بود که صحنه‌های مربوط به اداره آگاهی بازسازی شد و هر یک از اتاق‌های آن به دفتر فعالیت شخصیت‌هایی مانند: صدری، کازرونی، علوی، سرهنگ افشار و... تبدیل شد. صحنه‌هایی هم در محوطه بیرونی این محل تصویربرداری شد. دست‌اندرکاران این سریال تمایل چندانی به استفاده گسترده از دکورهای شهرک سینمایی در کار نداشتند. این مهمترین دلیلی است که سبب شد صالح پناهی مجری دکور بر اساس طراحی‌های حسن هدایت دست به کار شود و در سوله شهریار دکورهای سریال را بسازد. البته همچنان بخش محدودی از سریال در شهرک سینمایی مقابل دوربین می‌رود. اما دکورهای اصلی در جایی به نام «کهنز» در داخل یک سوله در شهریار ساخته شد. دکورهای مربوط به بخش‌هایی از سریال مانند: عکاس خانه آندره، خیاط خانه مینا زن صدری و‌هاسمیک زن ارمنی داستان در این محل ساخته شد. خانه‌ای قدیمی در زعفرانیه هم لوکیشن دیگری از این سریال بود که اداره شهربانی کرمانشاه، منزل علوی، منزل صدری، بیمارستان، مهمان خانه‌ای در کرمانشاه و... در آن بازسازی شد. بخش‌هایی از سریال هم در بندر شاه در گرگان، بندر بوشهر، یزد و... مقابل دوربین رفت.
● حاشیه ها
فیلمبرداری این سریال ۹ ماه طول کشید و در این مدت در یک مقطع متوقف شد.
این سریال در مرکز سیمافیلم تولید شد و بلافاصله بعد از تولید آماده نمایش شد و از آبان ماه نیز پخش آن از شبکه یک آغاز شد.
یکی از اتفاق‌های تلخ این سریال، فوت فرهاد خان‌محمدی بازیگر نقش جگرکی بود. او بعد از ایفای این نقش در سال جاری فوت کرد و فرصت نکرد بازی خود را در این سریال ببیند.
سریال کارآگاه علوی با دو دوربین تصویربرداری شد. این کار با هدف سرعت بخشیدن به فیلمبرداری و تولید کار انجام شد.
در روزهای آغاز فیلمبرداری این سریال به دلیل حضور گروه سازنده در حیاط وزارت امور خارجه، هوگو چاوز رئیس‌جمهور ونزوئلا که برای مذاکره با مقامات ایرانی به تهران آمده بود، به طور اتفاقی در سر صحنه این سریال حضور یافت و با احمد نجفی گفتگو کرد.
سریال عنوان بندی زیبایی دارد که با ریتمی تند و با تصاویری در قالب روزنامه شخصیت‌ها و بازیگران را معرفی می‌کند.
در این قسمت از سریال کارآگاه علوی نیز مانند قسمت قبلی احمد نجفی در نقش کارآگاه علوی ایفای نقش کرده است. او این‌بار به دلیل حضور در تبعیدگاه، همسر خود را از دست داده و دخترانش هم برای تحصیل به خارج از کشور رفته‌اند. در این سریال حدود ۲۰۰ بازیگر حضور دارند و ۲۰ درصد آنها در کل کار مقابل دوربین رفته‌اند. علاوه بر احمد نجفی در نقش کارآگاه علوی، یوسف مرادیان در نقش صدری؛ دستیار کارآگاه تقریبا در بخش عمده‌ای از این سریال حضور دارد. بخش دیگری از بازیگرانی هم که در طول کار حضور دارند؛ به عنوان دستیاران علوی مقابل دوربین می‌روند. محمد عباس‌نژاد در نقش کازرونی که این روزها با لهجه زیبای شیرازی‌اش حسابی گل کرده و ولی اویسی در نقش کردبچه دستیاران و معاونان علوی هستند. بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که داستان‌های پلیسی در یک روال شناخته شده و کلاسیک معمولا همراه کارآگاه یک یا چند دستیار که یکی از آنها کاربلد و دیگری شوخ است، حضور دارند که بخشی از بار داستان را به دوش می‌کشند. این تمهید از این جهت است که در برخی قسمت‌ها به دلیل تلخی فضای داستان حضور این شخصیت‌ها می‌تواند خشونت موجود در فضای کار را کم کند و این تمهیدی است که مثلا در سریال پوآرو به این شکل به کار گرفته می‌شود و پوآرو شخصیتی بامزه و دستیارش آدمی جدی است اما در سریال کارآگاه علوی این رویه معکوس شده است.
منبع : مجله خانواده سبز