جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


کافئین و انسان سالم


کافئین و انسان سالم
نویسنده : حجازی، سیدمحمد
شماره کنگره : ۲ك۳ح/ ۵/ ۵۶۷ RC
شابک : ۹۶۴-۴۶۰-۷۸۴-۸
رده دیویی : ۶۱۵.۷۸
تاریخ نشر : ۸۵۰۶۰۸
تعداد صفحه : ۱۱۲
نوبت چاپ : ۱

به تصريح كتاب: كافئين... آلكالوئيدي فعالي است كه به طور طبيعي در گياهان مختلف وجود دارد. اين ماده در قهوه، چاي، شكلات، كاكائو، و نوشيدني‌هاي كوكا (coca) و كولا (cola) فراوان است.. كافئين پودري است كريستالي، سفيدرنگ، بي‌بو با طعم تلخ.... كه به مقدار كم در آب و الكل و اتو و در كلروفرم به خوبي حل مي‌شود... كافئين به عنوان محرك ميوكارديال، سيستم عصبي مركزي (CNS) و دستگاه تنفسي و افزايش‌دهنده‌ي ادرار شناخته شده است. امروزه به صورت قرص، شربت، كپسول يا به صورت تزريقي در درمان آسم (Asthaa) و آپنه (Apnea) نوزادان به عنوان متسع‌كننده برنش‌ها به كار مي‌رود... هم‌چنين به همراه استامينوفن يا آسپرين در درمان سردرد مصرف مي‌گردد. كتاب حاضر، حاوي مطالبي است در زمينه‌ي كافئين و تاثيرات فيزيولوژيكي آن بر انسان كه تحت پاره‌اي از اين عناوين فراهم آمده است: ساختار شيميايي كافئين، مقدار متوسط مصرف كافئين، اهميت كافئين در صنايع غذايي كشور، مكانيسم اثر كافئين بر قلب، تاثير كافئين بر عملكرد ورزشي ورزشكاران، تاثير قهوه بر افسردگي، ارتباط كافئين و ديابت، تاثيرات مصرف كافئين در دوران بارداري، تاثير كافئين بر سرطان، نقش سرطان‌زايي تركيبات همراه كافئين، و كاربرد كافئين و شكلات در مقابله با سرطان.