جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

«لوکاس» کاندیدای جدیدی برای فنا شدن


«لوکاس» کاندیدای جدیدی برای فنا شدن
آلمانی ها به همان اندازه که بعضی از ستاره ها و اسطوره های خود را ارج می نهند و با میدان دادن به آنها زمینه رشد و پیشرفت آنها را فراهم می سازند، گاهی قدر بعضی از ستاره ها را ندانسته و موجبات از دست رفتن استعدادهای فوق را باعث می شوند. برند شوستر، سرمربی فعلی رئال مادرید یکی از نمونه های واضح مورد فوق است که هنگام بازی در کلن مورد بی مهری سران وقت فوتبال آلمان قرار گرفت و سرانجام از کشورش به اسپانیا کوچ کرد؛ مهاجرتی که تاکنون بازگشتی درپی نداشته است. «برند» پس از طی کردن دوران فوتبالش با پیراهن بارسلونا، رئال مادرید و آتلتیکومادرید، به عنوان مربی در لالیگا مشغول به کار شد و هم اکنون پرافتخارترین تیم اروپا را هدایت می کند.
«افنبرگ» کاپیتان ژرمن ها در جام جهانی ۹۴ جدای از مشکلات اخلاقی و بدخلقی هایش به لحاظ فنی یک بازیکن کامل و کاپیتان واقعی بود و در بایرن مونیخ و حتی مونشن گلادباخ این مسأله را به اثبات رساند اما اتفاقاتی که در جریان جام جهانی ۱۹۹۴ روی داد و باعث عکس العمل این بازیکن شد، «فوگتس» سرمربی وقت را مجاب به اخراج او از اردوی ملی پوشان کرد. ماتیوس پس از پایان دوران پرافتخار ملی و باشگاهی، در مقام مربی هیچ گاه اجازه حضور در بوندس لیگا را نیافت.
ظاهراً باندهای مافیا نمی خواهند لوتار در این عرصه بیش از حد رشد کند، لذا او نیز به همکاری با تیم های درجه دوم و سوم اروپایی نظیر اتریش و مجارستان اکتفا کرده است. ماتیاس سامر ستاره دیگری بود که تصور می شد پس از دوران درخشان بازی در تیم ملی و حتی باشگاه دورتموند در مقام سرمربی نیز روزهای خوبی را پشت سر بگذارد. او نیز ناگهان محو شد تا باز هم مشخص شود بعضی از اسطوره ها باید زودتر از حد تصور کناره گیری کنند.«لارسن ریکن» بازیکن خوش نقش فوتبال آلمان در دهه قبل با زرد و مشکی های پرطرفدار آلمان رشد کرد و خیلی ها او را سمبل نسل جدید فوتبال این کشور می دانستند اما در عمل اینگونه نشد و ریکن با افتی باور نکردنی مواجه شد؛ تاحدی که امروز کمتر کسی از آینده او با خبر است و به این ترتیب خیلی راحت تر از حد تصور به پایان راه رسید.
به نظر می رسد لوکاس پودولسکی آخرین کاندیدای فنا شدن باشد؛ بازیکن خوش نقش و با استعدادی که در کلن خیلی سریع مراحل ترقی را طی نمود و به همین علت مثل اکثر بازیکنان شاغل در بوندس لیگا که آرزو دارند روزی با پیراهن بایرن خودنمایی کنند راهی تیم باواریایی شد. او می خواست کنار پیزارو و سانتا کروز به وظیفه اصلی خود یعنی گلزنی بپردازد اما هنگام مربیگری ماگات توفیقی نیافت تا اینکه هیتزفلد روی کار آمد و در ابتدا با نگاهی خریدارانه از لوکاس در ترکیب اصلی بهره برد.
پس از مدتی مجدداً اوضاع برای «پولدی» تیره و تار شد و به نیمکت ذخیره ها برگشت. ناکامی بزرگ و تاریخی بایرن در فصل قبل که باعث حذف این تیم از لیست آلمانی های حاضر در لیگ قهرمانان اروپا شد، سران مونیخی را وادار به یک خانه تکانی اساسی کرد تا چندین و چند مهره خود را از جمله سانتا کروز، کریمی، پیزارو، حمیدزیچ و اسماعیل را از دست بدهند. در این میان «لوکاس» با نظر مستقیم بکن باوئر ماندنی شد؛ با این حال خرید ۲ مهاجم طراز اول جهانی یعنی کلوزه و لوکاتونی نشان می داد بایرن روی پودولسکی به عنوان مهاجم اول و حتی دوم حساب باز نمی کند و در این میان «شلایدراف» پدیده جدید تیم ملی آلمان هم خریداری شد تا اوضاع برای لوکاس سخت تر از قبل شود. مسئولان کادر فنی بایرن بارها به این مهاجم هشدار دادند بر تلاش خود افزوده و سعی کند در رقابت با سایر مهاجمان جایگاه خود را دوباره به دست آورد اما این جوان خوش آتیه از شرایط موجود راضی نیست و با توجه به حضور ۲ مهاجم موفق و گلزن در جایی غیر از پست تخصصی خود حضور می یابد که همین مسأله موجبات دلسردی او را فراهم ساخته و هم اکنون هوای رفتن به لیگ برتر جزیره و کار زیر نظر اسون گوران اریکسون را دارد.اریکسون از اوضاع خط حمله تیم خود راضی نیست و به یک مهاجم توپ نگه دار نیاز دارد.
چنانچه پودولسکی از بایرن خارج شود، باز هم باید شاهد سرخوردگی و کوچ ستاره ای دیگر از این کشور باشیم که بی دلیل استعدادش هرز می رود. همان طور که قبلاً اشاره شد، آلمانی ها به همان اندازه ای که قدر بکن باوئرها، فوگتس ها ، فولرها و کلینزمن ها را می دانند، در نقطه مقابل تعدادی از ستارهای خود را نیز به بوته فراموشی سپرده و موجبات از دست رفتن استعداد این گروه را فراهم می سازند. اکنون پودولسکی خوش آتیه سرخورده شده و قصد دارد برای تثبیت جایگاه خود در ترکیب تیم اعزامی به دور نهایی یورو ۲۰۰۸ جایی برای بازی کردن بیابد. اریکسون مربی بزرگی است که شاگردی او آرزوی هر بازیکنی است اما اینکه مهاجمی از سطح اول فوتبال آلمان دور شود و بازی در لیگی دیگر را آن هم به اجبار برگزیند... بهترین بازیکن جوان جام جهانی ۲۰۰۶ شرایط مناسبی ندارد.
او اکنون در برزخی گیر کرده که رهایی از آن تنها با حضور در یک تیم دیگر امکان پذیر است. باید دید خروج احتمالی چه سرنوشتی را برای «پولدی» رقم می زند. این مهاجم جوان و خوش آتیه با توجه به حضور مهاجمان فعلی و خریدهای جدیدی که هم اکنون توسط «کلینزمن» سرمربی آینده بایرن صورت می گیرد، امید زیادی به حضور ثابت در ترکیب مونیخی ها ندارد، مگر آنکه با توسل به رابطه خوب با کلینزمن راهی برای بقا بیابد.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی