دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

جادوی هزارتوی رنگها


جادوی هزارتوی رنگها
امروزه رنگ و بهره برداری از رنگ های مختلف می تواند در زمینه های مختلف کار برد داشته باشد و اثرات آن در محیط کار و زندگی مشهود است.
تاثیر رنگ ها بر روی سلسله اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک منشا بسیاری از رفتارها خواهد بود و در این رابطه روانشناسی رنگ انتخاب رنگ های موثر می تواند تاثیرات روانشناختی را برای استفاده کننده رنگ به همراه داشته باشد. به طور مثال رنگ هایی که برای تزئین داخلی کابین هواپیما به کار می روند, هیجان ناشی از پروازدر مسافران را به آرامش مبدل می سازند و فشار عصبی کمتری آنها را تهدید می کند.
▪ آبی:
این رنگ یکی از محبوب ترین رنگ ها در جهان هستی می باشد و سیستم اعصاب مرکزی را تسکین می دهد با به کار گیری رنگ آبی در محیط زندگی, می توان فشار خون, ضربان قلب و تنفس را کاهش داد و در زمان بیماری و خستگی نیاز به این رنگ بیشتر احساس می شود. گذشته از خصوصیات و ویژگی های مثبت این رنگ مانند اعتماد, عشق, هماهنگی, جدیت و امید از نظر روانشناسی, این رنگ گرایش به حساس بودن و زود رنجی را افزایش می دهد. رنگ آبی به معنی بی قراری, بیزاری از ملالت و یکنواختی نیز می باشد.
▪ سبز:
این رنگ که انواع مختلفی دارد, از دیدگاه روانشناسی, ثبات قدم و استقامت را می رساند و در مقابل عوامل تنش زا همانند یک محافظ عمل می کند. این رنگ بیان کننده پایداری, ثبات و ایستادگی در برابر تغییرات می باشد و افرادی که از این رنگ استفاده می کنند عاشق تازگی و طراوت هستند. همچنین آنها علاقمندند که عقایدشان را بر دیگران تحمیل کنند و در محیط پیرامون خود تاثیرگذار باشند.
این رنگ همچنین می تواند در بیان مضامینی همچون توسعه, سلامتی و یا زندگی سودمندتر و وطولانی تر مورد استفاده قرار گیرد. از ویژگی های دیگر رنگ سبز, آرامش, رشد, پاکیزگی, صلح و آرامش می باشد.
▪ قرمز:
این رنگ با تاثیری که بر اعصاب سمپاتیک دارد فشار خون و ضربان قلب را افزایش می دهد و موجب رها شدن انرژی ها و نیروهای حیاتی می شود. این رنگ فعالیت های عمومی را افزایش داده و ثبات و باروری اقتصادی را تشدید می کند.
رنگ قرمز میل, اشتیاق و آرزو را به دنبال داشته و انسان را وادار به تحریک و فعالیت می کند کسانی که این رنگ را انتخاب می کنند دارای روحیه رهبری تهور, خلاقیت و احساسات عاشقانه می باشند.
▪ صورتی:
از خصوصیات این رنگ زیبایی, شیرینی, ملاحت, رافت, ظرافت, خلوص و عدم خشونت, درک ذاتی و حالات زنانگی می باشد. افرادی که این رنگ را دوست دارند معمولا انسان های مطیعی هستند و از کسانی که پیرامون آنها هستند مراقبت می کنند.
▪ زرد:
زرد روشن ترین رنگ است و به همین دلیل شادی افزا می باشد وجود رنگ زرد در محیط کار و زندگی افراد را دررهایی از مشکلات و موانع و تعارضات یاری می بخشد. این رنگ بر عکس رنگ قرمز بیشتر وسوسه آمیز است تا تحریک کنده و با وجود اینکه مانند رنگ قرمز موجب افزایش فشار خون, ضربان قلب و میزان تنفس می شود اما ثبات قابل توجهی ندارد. از ویژگی های این رنگ, روشنی, سرور و شادمانی, سلامت روحی, خوش بینی, هوش و خلاقیت می باشد و افرادی که این رنگ را انتخاب می کنند افرادی که این رنگ را انتخاب می کنند افرادی واقعگرا و منتقد می باشند. این افراد همیشه در خصوص اجتماع نگران هستند و راجع به آن صحبت می کنند. دوست داران رنگ زرد کمال گرا, خجالتی و از نظر شخصیتی به دنبال پیشرفت و نوگرایی می باشند.
▪ بنفش:
این رنگ ترکیبی از رنگ های آبی و قرمز است و ویژگی های هر دو رنگ را دارا است. یعنی هم هیجان انگیز است و هم آرامش بخش. این رنگ نشانگر انطباق, به عنوان یک آمیختگی صمیمانه و عاشقانه مبنــی بر درک مستقیم یا حسی است این انطباق منجر به آمیختگی کامل میان ظاهر و باطن می شود. اشخاصی که رنگ بنفش را انتخاب می کنند در روابط خود را دیگران حساس هستند.
▪ قهوه ای
رنگ قهوه ای در واقع قرمز تیره شده است و به همین دلیل به جای زنده دلی موجب دلمردگی و تسلیم می شود. این رنگ در محیط کار مــوجب نقصان در فعالیت افراد می شود و انگیــزه آنـان را برای کارکاهش می دهد.
▪ نارنجی
اطمینان بخش ترین و با ثبات ترین رنگ در جهان است. ترکیبـی است از قرمز که حرکت را طلب می کند و همچنین زرد که خوشبختی را به آن اضافه می کند. در مجموع نارنجی رنگ هشدار دهنده مطبوعی است. و جوانان معمولاً به این رنگ علاقه نشان می دهند
از ویژگی های این رنگ گرما, تعادل اشتیاق, شهرت, خلاقیت, شجاعت, عشق, برونگرایی خوش خلقی, لذت طلبی و سخت کوشی است. افرادی که این رنگ را انتخاب می کنند از نظر شخصیتی مقتدر بوده و به دنبال چیزهای تازه و جدید هستند.
▪ سیاه:
این رنگ رنگ نفی کننده و متوقف کننده است و باعث نا امیدی و احساس پوچی می گردد. این رنگ تداعی کننده پایان همه چیز بوده و مرز مطلقی است که در ماوراء آن زندگی متوقف می شود و نقطه مقابل سفید می باشد.
منبع : کانون اسلامی انصار


همچنین مشاهده کنید