شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

کالبدشکافی بلک واتر


کالبدشکافی بلک واتر
شرکت «بلک واتر» غیر از فعالیت های امنیتی که در عراق و افغانستان داشت، اکنون وارد فاز عملیات جاسوسی شده است.
گروه «پرنس» مالکیت شرکت «بلک واتر وردواید» را به دست آورد و در ابتدا کارش را در زمینه جمع آوری اطلاعات راجع به بلایای طبیعی، اطلاعات امنیتی، درباره دولت ها و سازمان های دوست، تحولات سیاسی جهان شروع کرد و این اطلاعات را در اختیار مزدوران خود در بخش های دولتی و صنعتی قرار می داد. بعدها این شرکت نام «راه حل های اطلاعاتی فراگیر» را برای خود انتخاب کرد، در این شرکت گروهی از شخصیت های برجسته از آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و آژانس اطلاعات دفاعی این کشور مشغول فعالیت شدند، این افراد نظامیان سابقی بودند که هم اینک مدیریت شرکت «بلک واتر» را به عهده دارند. رئیس این شرکت «کاوربلک» است. وی مسئول بخش مبارزه با تروریسم «سیا» بود که نقش فعالی در چندین برنامه جنجال برانگیز داشت. از جمله آنها می توان به انتقال مظنونان اقدامات تروریستی به زندان های مخفی، بازجویی از متهمان وابسته به شبکه القاعده و نگهداری آنان در زندان های سری در خارج آمریکا اشاره کرد.
«رابرت ریچر» رئیس اجرایی شرکت «بلک واتر» پیشتر معاون آژانس اطلاعات امنیتی بود که در مدیریت جاسوسان در عراق نقش برجسته ای داشت.
در اینجا باید گفت شرکت «توتال اینتلیجنس سولوشنز» یکی از شرکت هایی است که خدمات اطلاعاتی و امنیتی مثل تحلیل خطرها و بحران ها به سایر شرکت ها و دولت ها ارائه می کند. این شرکت روابط نزدیکی با شرکت «اریک پرنس» دارد. ««اریک پرنس» یکی از میلیونرهای آمریکا و از افسران سابق نیروهای ویژه موسوم به «سیل» است. لذا می توان گفت توسعه «شرکت بلک واتر» نشان دهنده نفوذ آن در میان مقامات دولتی، صاحبان صنایع و افرادی است که قبلا با این مجموعه همکاری می کردند.
مثلا «ریچر» رئیس بخش خاور نزدیک سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بود. او ۲۲ سال در این سازمان کار کرد. وی می گوید: «کاوربلک» رئیس شرکت «بلک واتر» می تواند هر کاری را انجام دهد و من هم می توانم هر کاری را انجام دهم. به طور کلی ما می توانیم با هر کس که بخواهیم، دیدار کنیم. ممکن است با یک وزیر یا یک شخصیت مملکتی همکاری داشته باشیم.
«هاوس» نویسنده مطلبی تحت عنوان «جاسوسی که سرم کلاه گذاشت»- موضوعی درباره امنیت ملی آمریکا- می گوید: شرکت امنیتی «بلک واتر» مردان کارآزموده ای دارد که آنان می توانند هر کاری را انجام دهند، بلک واتر شرکت مستقل و پیشرفته ای است که در زمینه ارائه خدمات جاسوسی فعالیت می کند. لذا برای ارائه چنین خدماتی جاسوس استخدام می کند.
مرکز فرماندهی شرکت «توتال اینتل» در طبقه نهم ساختمانی در «بالستون» است، این مرکز همچون اداره مبارزه با تروریسم «سیا» است که مدیریت آن را «بلک» به عهده داشت. در این مرکز سالنی وجود دارد که در وسط آن اتاقک های کوچکی نصب شده که اطراف آنها را اتاق های شیشه ای بزرگی فراگرفته اند. در این اتاقک ها پژوهشگرانی پشت رایانه ها نشسته اند و در سایت های خبری و روزنامه ها جست وجو می کنند، نام این سالن «مرکز ترکیب اطلاعات جهانی» است. این مرکز ۲۴ ساعته کار می کند و پژوهشگران در جست وجوی هرگونه هشداری درباره عملیات تروریستی در سایت های گروه های تندرو هستند، مضافا به اینکه احتمال بروز ناآرامی های سیاسی در کشورهای آسیایی، اعتصابات کارگری در آمریکای جنوبی، اروپا و ناآرامی های اقتصادی تأثیرگذار بر روند فعالیت شرکت های فعال در این بخش مورد توجه این پژوهشگران قرار دارند.
«بلک» در این زمینه می گوید: شرکت ما یک شرکت خبری ویژه نیست. ما اطلاعات امنیتی خود را در اختیار مأموران خویش قرار می دهیم. این شرکت به گرفتن عکس اکتفا نمی کند، این اطلاعات امنیتی در زمینه اقدامات (سایر کشورها) است. ما اطلاعات خود را به صورت گسترده و علنی جمع آوری می کنیم.
پرنس شرکت «توتال اینتل» را تأسیس کرد. البته ۱۰ سال قبل از آن، مرکز آموزش مجریان قانون را بنیانگذاری کرد. این مرکز با گذشت زمان به شرکتی تبدیل شد که ارزش اقتصادی آن به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار رسید. بعدها اسم این شرکت را بلک واتر وردواید گذاشتند. در اینجا باید گفت: «پرنس» ۹ شرکت دیگر دارد که در زمینه آموزش ارائه خدمات اطلاعاتی و امنیتی فعالیت می کند. یکی از این شرکت ها «بلک واتر سکوریتی کوتسالینگ» است که در ۱۶ سپتامبر گذشته ۱۷ غیرنظامی عراقی را کشت.
«پرنس»، شرکت های «تحقیقات تروریستی» و «تکنیک های دفاعی» را از «مت دیووس» خرید و آنها را با شرکت «بلک کوتسالینگ» ادغام کرد و مدیریت آن را به «مت دیووس» سپرد. وی کارشناس امنیت الکترونیکی و مدیریت بحران هاست.
«دیووس» بر عملکرد ۶۵ تن از کارکنان شرکت «بلک واتر» نظارت می کند، در مرکز «ترکیب اطلاعات جهانی» پژوهشگران جوانی که سنشان ۲۰ تا ۳۰ سال است، بر فعالیت بیش از ۶۰ دولت نظارت دارند. یکی از کارکنان این مرکز جوانی ۲۵ ساله و مسلط به زبان عربی است و فرد دیگری کارشناس روابط بین الملل در خاورمیانه است. وی بر مسائل نفتی و امنیتی عربستان نظارت دارد.
در اینجا ذکر این نکته خالی از لطف نیست، بیشتر اوقات «بلک ریچر» در سفر هستند. آنان جزئیات این سفرها را فاش نمی کنند.
در یکی از شب ها تلفنی با «بلک» صحبت کردم. وی در خاورمیانه بود. بلک گفت: وقت زیادی ندارم که به مردم بگویم کجا هستم چرا که نوع کارم اجازه چنین چیزی را نمی دهد. من فردی هستم که نباید بگویم به کجا می روم و با چه کسی دیدار می کنم. البته بیشتر وقتم در همکاری و تعامل با شخصیت های دولتی و تماس با آنان می گذرد.
بلک افزود: من کارهای منظم و معمولی هم دارم. مثل شرکت در کنفرانس ها و نمایشگاه های بازرگانی. البته همواره در جست وجوی فرصت های شغلی هستم.
-الان باید به ملاقات برخی اشخاص بروم.
-آنان کیستند؟
-برخی شخصیت ها
-دولتمرد هستند یا...
-از هر نوع هستند
یکی از ویژگی های شرکت «بلک واتر» این است که اطلاعات مالی و اسامی مزدوران خود را فاش نمی کند.
مدیر شرکت «توتال اینتل» در سال مرکز «ترکیب اطلاعات جهانی» فهرستی از فعالیت های این شرکت را افشا کرد. با توجه به این اطلاعات این سؤالات مطرح می شود.
ماهیت تحولات سیاسی پاکستان چیست؟ و چه باید کرد؟ آیا جرائمی که در مکزیک به وقوع می پیوندد کار افسران است؟
مرکز تحقیقات اقدامات تروریستی از سال ۲۰۰۰ تاکنون با انعقاد قراردادهایی با دولت، سازمان های اطلاعاتی ارتش، نیروی دریایی، هوایی و عملیات ویژه آمریکا توانسته از طریق فروش اطلاعات نظامی و امنیتی به آنها یک میلیون و ۵۰۰هزاردلار سود به دست بیاورد. «بلک» و «ریچر» درباره کارشان در بخش ویژه می گویند: بیشتر اطلاعاتی که خیلی ها آنها را فوق سری می دانند، اطلاعاتی اند که علنی هستند. ریچر می گوید: مهارت کار در این است که شما از چه منظری به این اطلاعات نگاه کنید.
وی افزود: در بخش اطلاعات سری این اعتقاد وجود دارد که اگر اطلاعات، زیاد وجود داشته باشند آنها ارزشی ندارند. اطلاعاتی ارزشمند هستند که از راه سرقت اطلاعاتی به دست آمده اند و شرکت ما بیش از ۸۰درصد اطلاعاتش را از راه سرقت اطلاعاتی به دست می آورد.
منبع: روزنامه الشرق الاوسط
ترجمه: عباس سید میر جمکرانی
منبع : روزنامه کیهان