یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

منبع غذائی بشر


غلات به‌عنوان غذائی بشر محسوب می‌شود و اساس تمدن جهان را پای‌ریزی می‌کند.و اینها اصولاً از ابتدا توسط گیاهان وحشی آمده بوند و به حالت کشت وسیع امروزی رسیده‌اند در اثر اصلاح نژاد، کیفیت وکمیت بالائی یافته‌اند. بعضی از نسل‌هایوحشی هنوز هم وجود داردو می‌توان جریان‌های وراثتیرا تعقیب نمود.
غلاتگیاهان خوش خوراک می‌باشند و به این علت است که جهان فراوانکشت می‌شود. و آنها درخاک‌های مختلف و آب و هواهای متفاوت به‌عمل می‌آیندو دانه‌های غلات را به‌صورت مقادیر زیادی انبار می‌کنند که بتواناز ی فصل به فصل بعد منتقل کرد و حمل آن‌ها هم آسان است. به‌طور کلی غلات به آسانی اصلاح می‌شود. و اغب گشن‌گیری خودبه‌خودانجام می‌دهد به استثنای چاودار rye اغلب غلات یکساله هستند و اجاز می‌دهد که در همان سال کشت محصول را برداشت کنیم وبعضی واریته‌ها به سرمای زمستانه نیز مقاوم هستند.
اگر مهمترین گیاهان غذائی جهان را بخواهیم انتخاب کنیم. از همه مهمتر غلات به‌ویژه ـ برنج، گندم، ذرت که درحدود نصف زمین‌های قابل بهره‌برداری جهان را تشکیل می‌دهد و مجموعاً در حدود سه‌چهارم بلیون تن سالانه غلات تولید می‌کنند و بقیه محصولات خوراکی جهان در حدود ۱ بیلیون تن از سایر دانه‌ها است جو، جودوسر، چاودار، ارزن،سورقوم (ذرت خوشه‌ای) و نصف تولید غلات از آمریکا و شوروی سابق و اروپای باختری تولید می‌شود.
امروزه دانه‌های پر محصول در حدود ۵ تا ۱۲ درصد پروتئین گیاهی را تشکیل می‌دهد که خیل غنی است با مقایسه با سایر غذاهای بشر، مانند سیب‌زمینی گندم و برنج در حدود ۴۰ درصد غذا و انرژی بشر را تشکیل می‌دهد.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید