یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
منبع غذائی بشر
غلات بهعنوان غذائی بشر محسوب میشود و اساس تمدن جهان را پایریزی میکند.و اینها اصولاً از ابتدا توسط گیاهان وحشی آمده بوند و به حالت کشت وسیع امروزی رسیدهاند در اثر اصلاح نژاد، کیفیت وکمیت بالائی یافتهاند. بعضی از نسلهایوحشی هنوز هم وجود داردو میتوان جریانهای وراثتیرا تعقیب نمود.
غلاتگیاهان خوش خوراک میباشند و به این علت است که جهان فراوانکشت میشود. و آنها درخاکهای مختلف و آب و هواهای متفاوت بهعمل میآیندو دانههای غلات را بهصورت مقادیر زیادی انبار میکنند که بتواناز ی فصل به فصل بعد منتقل کرد و حمل آنها هم آسان است. بهطور کلی غلات به آسانی اصلاح میشود. و اغب گشنگیری خودبهخودانجام میدهد به استثنای چاودار rye اغلب غلات یکساله هستند و اجاز میدهد که در همان سال کشت محصول را برداشت کنیم وبعضی واریتهها به سرمای زمستانه نیز مقاوم هستند.
اگر مهمترین گیاهان غذائی جهان را بخواهیم انتخاب کنیم. از همه مهمتر غلات بهویژه ـ برنج، گندم، ذرت که درحدود نصف زمینهای قابل بهرهبرداری جهان را تشکیل میدهد و مجموعاً در حدود سهچهارم بلیون تن سالانه غلات تولید میکنند و بقیه محصولات خوراکی جهان در حدود ۱ بیلیون تن از سایر دانهها است جو، جودوسر، چاودار، ارزن،سورقوم (ذرت خوشهای) و نصف تولید غلات از آمریکا و شوروی سابق و اروپای باختری تولید میشود.
امروزه دانههای پر محصول در حدود ۵ تا ۱۲ درصد پروتئین گیاهی را تشکیل میدهد که خیل غنی است با مقایسه با سایر غذاهای بشر، مانند سیبزمینی گندم و برنج در حدود ۴۰ درصد غذا و انرژی بشر را تشکیل میدهد.
غلاتگیاهان خوش خوراک میباشند و به این علت است که جهان فراوانکشت میشود. و آنها درخاکهای مختلف و آب و هواهای متفاوت بهعمل میآیندو دانههای غلات را بهصورت مقادیر زیادی انبار میکنند که بتواناز ی فصل به فصل بعد منتقل کرد و حمل آنها هم آسان است. بهطور کلی غلات به آسانی اصلاح میشود. و اغب گشنگیری خودبهخودانجام میدهد به استثنای چاودار rye اغلب غلات یکساله هستند و اجاز میدهد که در همان سال کشت محصول را برداشت کنیم وبعضی واریتهها به سرمای زمستانه نیز مقاوم هستند.
اگر مهمترین گیاهان غذائی جهان را بخواهیم انتخاب کنیم. از همه مهمتر غلات بهویژه ـ برنج، گندم، ذرت که درحدود نصف زمینهای قابل بهرهبرداری جهان را تشکیل میدهد و مجموعاً در حدود سهچهارم بلیون تن سالانه غلات تولید میکنند و بقیه محصولات خوراکی جهان در حدود ۱ بیلیون تن از سایر دانهها است جو، جودوسر، چاودار، ارزن،سورقوم (ذرت خوشهای) و نصف تولید غلات از آمریکا و شوروی سابق و اروپای باختری تولید میشود.
امروزه دانههای پر محصول در حدود ۵ تا ۱۲ درصد پروتئین گیاهی را تشکیل میدهد که خیل غنی است با مقایسه با سایر غذاهای بشر، مانند سیبزمینی گندم و برنج در حدود ۴۰ درصد غذا و انرژی بشر را تشکیل میدهد.
منبع : مطالب ارسال شده
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
مجلس مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان ایران دولت حجاب دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران گشت ارشاد افغانستان رئیسی رئیس جمهور
تهران هواشناسی شورای شهر شورای شهر تهران پلیس شهرداری تهران قتل سیل وزارت بهداشت کنکور آتش سوزی سازمان هواشناسی
قیمت دلار مالیات خودرو دلار قیمت خودرو بانک مرکزی بازار خودرو قیمت طلا مسکن ایران خودرو سایپا تورم
تئاتر تلویزیون سریال محمدرضا گلزار ازدواج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران قرآن کریم سینما فیلم موسیقی سریال پایتخت
سازمان سنجش ناسا کنکور ۱۴۰۳ خورشید
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال فوتسال پرسپولیس استقلال تیم ملی فوتسال ایران بازی جام حذفی آلومینیوم اراک سپاهان تراکتور باشگاه پرسپولیس وحید شمسایی
هوش مصنوعی اپل فناوری همراه اول ایرانسل آیفون تبلیغات سامسونگ اینترنت گوگل بنیاد ملی نخبگان دانش بنیان
سازمان غذا و دارو رژیم غذایی خواب موز سلامت روان بارداری دندانپزشکی کاهش وزن آلزایمر مالاریا