دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

کاریک، «روی کین» نیست


کاریک، «روی کین» نیست
● یك خرید غیرمنطقی دیگر در منچستر
فروختن بهترین گلزن تان و سپس خریداری هافبكی كه هنوز ثابت نكرده مرد میدان های بزرگ است و از دست دادن ۸ میلیون پوند در این راه، سیاست و اقدامی منطقی نشان نمی دهد، با این حال این چیزی است كه از منچستریونایتد طی روزهای اخیر و بهتر بگوییم در كل فصل تعطیلات و در بازار نقل و انتقال های امسال سر زده است.
جمعه گذشته بود كه منچستر با حركتی حماقت وار «رودفان نیستلروی» را كه در ۲۱۹ بازی ۱۵۰ گل برای این تیم زده بود، در ازای ۳۱۰ میلیون پوند به رئال مادرید فروخت و سه روز بعد از آن مایكل كاریك هافبك تاتنهام در معامله ای به قیمت ۱۸/۶ میلیون پوند به اولدترافورد كوچ كرد. این رقم در حالی برای كاریك ۲۵ساله پرداخت شد كه وی تا به حال حتی یك بازی را هم در جام قهرمانان باشگاه های اروپا تجربه نكرده و جایی ثابت و قابل ذكر هم در اردوی ملی انگلیس نداشته است.
با این حال «فرانك لمپارد سینیور» پدر فرانك لمپارد هافبك برجسته چلسی معتقد است كه جذب كاریك شاید بهترین اقدام منچستری ها در تابستان امسال بوده باشد.
در آگوست ۱۹۹۸ كه كاریك در هیئت یك جوان ۱۷ساله به وستهام پیوست آشنایی و كار مشترك لمپارد سینیور در مقام یكی از مربیان این باشگاه با این بازیكن شروع شد. او می گوید: «از همان نگاه و جلسه اول تمرینی كاریك بر من مشخص شد كه استعدادی ناب دارد. تفاوتی كه او با دیگران داشت، كارش با توپ و قوه حمل آن بود و طوری رفتار می كرد كه انگار همیشه برای این مهم وقت و توان دارد. این چیزی است كه در انگلیس چندان رایج و متداول نیست و به ندرت آن را نزد سایرین می یابید. ما هنوز نهایت توان او را ندیده ایم. او جوانی مودب و قدرشناس و در عین حال سرسخت در داخل میدان است و فكر می كنم كه می تواند از سطح فعلی نیز چند كلاس بالاتر برود. او چون از تاتنهام به منچستریونایتد رفته، باید بداند كه انتظارات زیادی از او می رود و باید خواه ناخواه دستاوردهای بزرگتری داشته باشد.»
فرانك لمپارد سینیور پسر معروفش و پیشرفت زیادی را كه وی داشته، الگوی عاقلانه و صحیحی برای كاریك می داند و می گوید این می تواند یك نمونه و درس و هدف برای هافبك تازه جدا شده از تیم مارتین یول هلندی باشد.
● خصوصیات اولیه
در سال ۲۰۰۱ كه فرانك لمپارد از وستهام به چلسی نقل مكان كرد، نظرهای بسیاری از مردم به این انتقال جلب شد، اما واقعیت این است كه او طی این روند و در مدتی كه سپری شده، به یكی از بهترین هافبك های جهان بدل شده و بهره های زیادی را به آبی پوشان شهر لندن رسانده است. به حرف های لمپارد سینیور رجعت می كنیم. «وقتی هر روز در كنار یارانی قوی و باكلاس بازی می كنید، طبیعی است كه پیشرفت خواهید كرد و مجبورید سطح كار خودتان را بالاتر ببرید. البته باید خصوصیات و نیازهای اولیه را داشته باشید و اگر چنین باشید، آنگاه به پیشرفت و ارتقای سطح بازی تان نیز نایل خواهید شد و این چیزی است كه در وجود مایكل هست. در تاتنهام بیشتر به عنوان یك هافبك وسط دفاعی و محوری از كاریك استفاده می شد، ولی الكس فرگوسن مربی منچستر قطعا از او خواهد خواست كه بیشتر به دو سو حركت و ایجاد فرصت برای خود و یارانش كند و حتی از او خواسته خواهد شد كه بیشتر در امور تهاجمی مشاركت و گلزنی كند. با این حال چون از قبل با وی كار كرده ام، می دانم كه از عهده این كارها هم برمی آید.»
گری چارلز، بازیكنی كه دو سال در كنار كاریك در اپتون پارك به میدان آمد، مثل پدر فرانك لمپارد بر این باور است كه وی می تواند تبدیل به چیزی بسیار بهتر از امروز شود و در مركز خط میانی منچستر به مهره ای كلیدی بدل شود. او می گوید: «عده ای از كاریك انتقاد كرده و گفته اند كه وی تاثیرگذاری شگرف لازم را بر مسابقات تیمش نداشته، اما این بی انصافی است، زیرا او هنوز میدان لازم را ندیده و مجال مورد نظر را به وی نداده اند. من با او كار كرده و خوب می دانم كه چه كارهایی از وی برمی آید. او بسیار پرتحرك و قادر به بازی و ضربه زدن با هر دو پا است و به ندرت توپ را از دست می دهد و روی هوا هم خوب است.»
● شروعی دشوار
با این وجود كاریك شروع دشواری در وایت هارت لین داشت. او به توصیه فرانك ارندسن دانماركی كه مدیر فنی وقت تاتنهام بود، خریداری شد ولی از سوی ژاك سانتینی مربی فرانسوی وقت باشگاه كه رابطه تیره ای با ارندسن داشت، روی نیمكت نشانده شد. شكوفایی او فقط زمانی شكل گرفت كه مارتین یول مربیگری تاتنهام را در دست گرفت.
در ماه «مه» امسال كه تاتنهام پیشنهاد اولیه و ۱۰ میلیون پوندی شیاطین منچستر برای خریداری كاریك را رد كرد، یول گفت: «ما داریم یك تیم قوی و آینده دار می سازیم و كاریك از پایه های آن است و بدیهی است كه باید به عنوان جزیی مهم از این ساختار نزد ما باقی بماند.» كاریك در جام جهانی درخششی نداشت و فقط در یكی از بازی های تیم ملی انگلیس در تركیب ثابت قرار گرفت، اما منچستر با پیشنهادی بسیار بهتر و با رقمی كه گفتیم وی را صید كرد تا به خیال خودش وی را جانشین «روی كین» بازنشسته ای كند كه در ۹ ماهی كه از جدایی اش از منچستر می گذرد، هیچ كس نتوانسته است جایش را پر كند و تصور این كه كاریك چنین جوهره ای را داشته باشد همان قدر واهی است كه تصور كنیم لوئیس ساهای فرانسوی می تواند با همان تداوم و استمراری گلزنی كند كه فان نیستلروی ۳ ، ۴ سال پیش در اولدترافورد گلزنی می كرد. با این حال فرگوسن چاره ای ندارد جز این كه امید به خلق رویدادی ببندد كه به طور طبیعی نباید رخ بدهد.
منبع: BBC
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید