جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نقش پیاز در کنترل آسم


نقش پیاز در کنترل آسم
توصیه كارشناسان به مبتلایان بیماری آسم این است كه در رژیم غذایی خود مرتباً از پیاز استفاده كنید . پیاز حداقل دارای سه تركیب شیمیایی طبیعی ضد التهاب دارویی است كه به عامل زیربنایی بیماری آسم یعنی به التهاب حمله می‌كند . در مطالعاتی كه دكتر دورش از دانشگاه یوهان گوتنبرگ در ایالت ماینز آلمان نموده كشف كرده است كه عصاره پیاز و یك تركیب شیمیایی موجود در پیاز فعالیت ضدالتهابی دارند . در این مطالعات مشاهده كرده است كه تركیب شیمیایی موجود در پیاز به نام دی‌فنیل تیوسولفینات دارای خاصیت ضدالتهابی قوی و حتی قوی‌تر از داروی شیمیایی مصنوعی ضد التهابی مرسوم به نام پردنیزون است .
در این مطالعات دكتر دورش هم چنین دریافته است كه پیاز دارای خواص ضد آسم است . در یك آزمایش وقتی به عده‌ای افراد داوطلب قبل از این كه در تماس با محرك‌ها قرار داده شوند ، مقداری عصاره پیاز داده شد كه خوردند ، حمله‌های آسمی برونشی‌ آنها ۵۰ درصد تخفیف یافت . دكتر دورش این خاصیت جالب پیاز را مدیون وجود تركیب‌های شیمیایی تیوسولفی‌نات‌ها در پیاز می‌داند كه یك تركیب شیمیایی بسیار قوی ضد التهابی است . به علاوه پیاز از نظر یك تركیب شیمیایی ضدالتهابی نیرومند دیگر به نام كوورستین نیز بسیارغنی است كه برای رفع عكس‌العمل‌های آلرژی از جمله تب یونجه‌ بسیار مفید است . ماده شیمیایی كوورستین كه از ضد اكسید كننده‌هاست ، به نظر می‌رسد كه غشاء سلول‌ها را كه هیستامین آزاد می‌كنند مقاوم می‌كند و در حقیقت می‌توان گفت كه كوورستین یك ماده شیمیایی شبیه كرومولین است . كرومولین از داروهای شیمیایی ( با منشأ گیاهی ) تجارتی ضدآلرژی است كه آزاد كردن هیستامین را مهار می‌كند .دكتر اریك بلوك از دانشگاه ایالتی نیویورك در آلبانی نیز یك ماده شیمیایی دیگر در پیاز كشف كرده كه آن را ( تركیب شیمیایی عجیب ) می‌نامد . این ماده شیمیایی در لوله‌های آزمایشگاهی از تحولات بیوشیمی كه منجر به عكس‌العمل‌های التهابی می‌شوند جلوگیری می‌نماید .
منبع : سایت زنان