یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


هفت حوض


هفت حوض
هفت حوض یکی از جاذبه های طبیعی و دیدنی است که در دل کوه های خلج دراطراف مشهد واقع گردیده است . حدود هفت کیلومتر از مشهد فاصله دارد . اول وارد شهرک سیدی، می شوید .سپس سراغ جاده ی خلج را می گیرید. حدود سه کیلومتر که جاده را رفتید سر دوراهی می رسید ، جاده ی اتوبان و آسفالت سمت چپ را ادمه می دهید. به میدانی می رسید. وسیله نقلیه خود را پارک نمایید حدود دو کیلومتر را طبق راهنمایی تابلو ها ادامه دهید به هفت حوض خواهید رسید.حدود هزاران سال آب از این دره ها جریان داشته است . بخاطر این جریان آب و نوع سنگ های منطقه ، ریزش آب از یک ارتفاع به قسمت های دیگر دره به آرامی در طی این سالهای طولانی ، حوضچه هایی را بوجود آورده است . برخی از حوضچه ها در حد یک استخر کوچک هستند . وقتی آب در حوض اولی سرریز شود به حوض بعدی می ریزد و همین گونه این عمل تا هفت حوض ادامه می یابد.پس از دیدن این هفت حوض پشت سر هم اگر راه دره را ادامه دهید به حوض های بزرگ و جداگانه ای نیز خواهید رسید.جاذبه گردشگری این محیط ها بسیار هیجان انگیز تر از خیلی محلهای معروف دیگر است ولی جای تأسف است که اگر اینترنت را تا قبل از ارائه گزارش های اینجانب جستجو می کردید فقط به مورد زیر بر می خوردید که در مقابل این هفت حوض مشهد هیچ است.
● کاربردهای نام هَفت‌حوض:
▪ هفت‌حوض نام میدانی در مرکز محله نارمک تهران است که هم مکانی گردشی و هم تجاری است.
▪ هفت حوض همچنین نام مکانی در مسیر کوهپیمایی درکه به پلنگ‌چال در شمال غرب تهران می باشد.
این کوتاهی فرهنگ دوستان مشهدی و سازمان حفظ میراث فرهنگی و گردشگری خراسان نیز هست.این عزیزان خودشان چندان کار وارد نیستند و آنچنان انگیزه قوی برای معرفی و حفظ آثار ملی را ندارند و متأسفانه تا کنون هم علی رغم ارسال نامه های مختلف هیچ گونه کمک و همکاری با افراد علاقه مند و اهل کار نداشته اند. در بهترین حالت آقای مکرمی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی (در زمان نوشتن این مطلب) نامه این جانب را پاراف فرموده و به قسمت آی تی (جناب آقای کلان فر) ارجاع دادند مسئول این قسمت نیز پس از مطالعه آن نامه را در پرونده ی مخصوص بایگانی فرمودند تا شاید یک روزی تماس بگیرند. در هر صورت یکی از علت های بحران مدیریت در ایران ، اینگونه برخوردها و استفاده و حمایت نکردن از افراد مستعد و مستقل می باشد.این گونه است که گاهی اوقات بدست حامیان دولتی فرهنگ ، تیشه به ریشه فرهنگ و تمدن ایران زده می شود.شما هر جای دنیا که هستید ، چه به زبان فارسی در محل جستجوی گوگل بنویسید گردشگری مشهد ، سایت ها و وبلاگ ها ی نگارنده ، مقدم تر و در اولویت بیشتر از سایت های میراث فرهنگی قرار گرفته و معرفی می شود. ولی آنها حتی تا کنون در عمل ،حاضر به انجام هیچ کمکی نبوده اند که رفتار این عزیزان، برخلاف شرح وظایف آنها و این سازمان می باشد.
در هر صورت موقع بازدید از هفت حوض، مواظب باشید سنگهای آنجا صاف و صیقلی است اگر احتیاط نکنید مانند یکی از خانم معلم ها به درون حوض ها سقوط می کنید . خطر مرگ در کمین افراد بی احتیاط است . متاسفانه چون دولت مشغول نظارت به امر بدحجابی است ، فرصت گذاشتن راهنما و نجات دهنده در آنجا را تا کنون نداشته است. لذا هم نکات ایمنی را بیش از پیش رعایت نمایید و مخصوصاً مواظب باشید سنگی به پایین پرت نشود و به سر فردی اصابت نکند و هم تا میراث فرهنگی حالت بکر بودن آنجا را از بین نبرده، و نردبان به سمت پایین نگذاشته دیدن آنجا را دریابید.سازمان حفظ میراث فرهنگی و گردشگری خراسان در دره قره سو درست کنار آبشار نردبان فلزی قرار داده است و بر خلاف اصول اکوتوریسم تمام جاذبه آنجا را نیست و نابود کرده است. یا مانند دره درود نیشابور که آبشار درود را با سیمان و ساختن ساختمانی چسبیده به آن، به صورت مصنوعی در آورده است و حالتان از دیدن آن گرفته می شود. بزودی هم با ایجاد خط تله کابین در اخلمد مشهد ، فاتحه جاذبه اکوتوریستی آنجا را نیز ، خواهد خواند. به قول حافظ به حال مردم آن ملت باید گریست ....
عکس های هفت حوض را در وبلاگ زیر و وبلاگ های وابسته به آن می توانید مشاهده نمایید.
http://khorasantour.blogspot.com
گردشگری مشهد
http://mashhadtour.blogspot.com/
محسن موسوی زاده


همچنین مشاهده کنید