چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

رنگارنگ


رنگارنگ
● آداب غذا خوردن
امام صادق‌(ع) به نقل از امیرمومنان علی‌(ع) فرمود: کسی که می‌خواهد خیر و برکت خانه‌اش زیاد شود، قبل از خوردن غذا وضو بگیرد.
امام علی بن موسی‌الرضا‌(ع) فرمود: سخاوتمند غذای مردم را می‌خورد تا غذایش را بخورند و بخیل بر سر سفره مردم حاضر نمی‌شود که مبادا مردم غذای او را بخورند.- امام جعفر صادق‌(ع) به نقل از رسول خدا‌(ص) فرمود: مردی که زن و بچه خود را جمع کند و سفره‌ای را پهن نماید و در اول غذا “بسم‌الله” و در پایان آن “الحمد‌لله” بگوید، هنوز سفره برچیده نشده است خداوند، گناهانش را می‌آمرزد.- امام صادق‌(ع) فرمود: هرکس بر سفره‌ای بنشیند که دعوت نشده و غذا بخورد، قطعه‌ای آتش خورده است.
امام صادق‌(ع) فرمود: رسول خدا‌(ص) همیشه ظرف غذای خود را پاک می‌کرد و می‌فرمود: هرکس ته ظرف غذا را تمیز کند گویا مثل آن را صدقه داده است.- امام صادق‌(ع) فرمود: پیامبر‌(ص) با شیرینی افطار می‌نمود و اگر شیرینی نمی‌یافت با آب از جوش افتاده افطار می‌کرد و می‌فرمود: “کبد و معبد را شستشو داده وتمیز می‌نماید و دهان را خوشبو می‌سازد و دندان‌ها را قوی می‌کند و سیاهی و قرنیه چشم و دید آن را تیز می‌کند و رگ‌هایی را که به هیجان در‌آمده است آرام می‌کند و صفرا را دفع می‌نماید و بلغم را برطرف می‌کند و حرارت معده را فرو می‌نشاند و سر درد را از بین می‌برد.- امام جعفر صادق‌(ع) فرمود: به پشت خوابیدن بعد از خوردن غذا تن را سالم می‌کند و خوراک را گوارا می‌سازد و آن را هضم می‌نماید و دردها را از بدن بیرون می‌کشد. قانون خوردن و آشامیدن، محمد ابراهیم‌ آوازه
● اخلاق و ادب
امام سجاد علیه‌السلام فرموده است: سخن خوب آمیخته با اخلاق و ادب، مال را زیاد می‌کند، رزق را افزایش می‌دهد، اجل را به تاخیر می‌اندازد، آدمی را نزد خانواده‌اش محبوب می‌نماید و سرانجام صاحبش را از بهشت جاودان و رحمت نامحدود باری‌تعالی برخوردار می‌سازد. گفتار فلسفی، اخلاق، جلد اول حجت‌‌الاسلام والمسلمین محمدتقی فلسفی
● انتخاب
به خاطر داشته باشید در حالی که کودکان را به داشتن عادات صحیح غذایی تشویق می‌کنید وی را مجبور به خوردن غذا‌هایی که آماده می‌سازید ننماید. در عوض غذاهای متنوع و سالم برایش تدارک دهید تا او به انتخاب خود یکی را برگزیند به طور مثال ممکن است دخترتان در حالی که بینی خود را با ابزار انزجار گرفته است، از هویچ پخته‌ای که بر سر میز غذا آورده‌اید روی برگرداند، اما در عوض با اشتیاق حلقه‌های هویج خام را برای عصرانه بجود. اسرار بدن زن، دکتر آنتونی شیال، فریبا جعفری
● امداد
از امام صادق‌(ع) نقل شده است:
وقتی که انسان بداند برادر مومن او چیزی نیاز داد و نیاز او را برطرف نکند تا اینکه سوال نماید و سپس اقدام نماید، خداوند به او پاداش نمی‌دهد.
از امام صادق‌(ع) نقل شده است:
کسی که در پی رفع حاجت برادر دینی خود قدم بردارد خداوند بزرگ برای او ده حسنه می‌نویسد و به او ده درجه عطا می‌فرماید و از ده گناه او صرف‌نظر می‌کند و شفاعت ده نفر را از او می‌پذیرد.
رسول خدا(ص) فرمود:
کسی که به یک مومن کمک کند، خداوند متعال هفتاد و سه ناراحتی را از او برطرف می‌نماید که یکی از آنها در دنیاست و بقیه در انبوه بزرگ (روز قیامت) اوست.
امام صادق‌(ع) فرمود:
برآوردن حاجت مومن، فضیلتش بیشتر است از هزار مرتبه حجی که تمام مناسک آن قبول شده باشد و آزاد کردن یک بنده در راه خدا و بخشش، بار هزار اسب در راه خدا همراه زین و لجامش.
پیامبر گرامی اسلام‌(ص) فرمود:
به خدا قسم که برآوردن حاجت مومن از روزه یک ماه و اعتکاف یک ماه در مسجد بهتر است.
پیامبر گرامی اسلام‌(ص) فرمود:
کسی که برای رفع نیاز برادر مومن خود کوشش کند، مثل این است که نه هزار سال خداوند را عبادت کرده در حالی که روزها روزه بوده و شب‌ها را هم شب زنده‌داری می‌کرده است. فروغ حدیث، جلد اول، محمود شریفی
● اراده
مرد با اراده مردی است که شخصیت انفرادی خود را در اجتماع گم نمی‌کند و شجاعت آن را دارد که عقاید خاص خود را ابراز بدارد. کسی که می‌ترسد آنچه را فکر می‌کند، صریحا ابراز بدارد، روزی حتی از فکر کردن خواهد ترسید و کورکورانه از افکاری که به او دیکته می‌شود، پیروی خواهد کرد. رمز موفقیت، دیل کارنگی، جیمز آلن، محمد جواد پاکدل
● اتفاق
اگر بپذیریم که در پس هر مسئولیت و مشکلی دلیلی پنهان است، البته تحمل آن آسانتر خواهد شد. اما اگر تصور کنیم که هر بدبختی و بیماری و حادثه‌ای ناگوار طرحی ماهرانه از جانب خداست، آیا مسئله مشکل‌تر نخواهد شد؟ اجازه دهید بگویم پیشامدهای بدی که در زندگی ما رخ می‌دهد نه دلیل و مفهوم خاصی دارد و نه نیازمند توجیه است.
این ما هستیم که به آن معنا می‌بخشیم. ما می‌توانیم هرحادثه‌ای را از بی‌محتوایی در آوریم و مفهومی به آن بدهیم وقتی اتفاقی برای ما می‌افتد نباید بپرسیم چرا این اتفاق برای ما افتاده یا چه کردیم که مستحق چنین عقوبتی شدیم؟ طرح این گونه پرسش‌ها از روی بی‌دقتی است و مسلما پاسخی ندارد. بهتر است سوال خود را این گونه مطرح کنیم که اکنون که چنین اتفاقی افتاده است باید چه کنیم؟
چرا اتفاقات بد برای آدم‌های خوب می‌‌افتد،‌ هرولد.اس.کاشنر
محمدجعفری
منبع : روزنامه رسالت