دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

استفاده از اینترنت بدون اجازه، ممنوع!


استفاده از اینترنت بدون اجازه، ممنوع!
الآن می آیم. تا یک دقیقه دیگه پائین هستم.
مادر از پله ها بالا رفت و بدون این که در اتاق فریبرز را بزند، داخل شد.
ـ شام سرد شد. یک ساعته دارم صدات می زنم.
فریبرز که چشم هایش را روی مانیتور کامپیوتر دوخته بود، گفت:
ـ فقط یک دقیقه.
فریاد مادر بلند شد:
ـ همین حالا پاشو وگرنه کامپیوترتو از پنجره می ندازم وسط خیابون.
فریبرز به مادرش نگاه کرد. او عصبانی بود و فریبرز می دانست که اگر فقط یک دقیقه دیگر او را معطل نگه دارد، تهدیدش را عملی خواهد کرد. بلند شد و پشت سر او از اتاق بیرون رفت. وقتی به نزدیک آشپزخانه رسیدند، رو به مادرش کرد و گفت:
ـ یک چیزی تو اتاق جا گذاشتم. تا شما غذا رو بکشین، من برمی گردم.
یک ربع گذشت. مادر دوباره پائین پله ها ایستاده بود و فریبرز را صدا می کرد.
نفوذ رسانه ها روی نوجوان ها، تاکنون هرگز به اندازه دوره ما نبوده است. نوجوان های امروز، علاوه بر ساعت های طولانی که روبه روی تلویزیون می نشینند، ساعت هایی را نیز به تماشای فیلم های ویدیویی، گوش دادن به نوارهای موسیقی و استفاده از اینترنت اختصاص می دهند.
برخلاف یک دهه قبل که اخبار فقط از طریق چند روزنامه یا یکی دو شبکه تلویزیونی پخش می شد، نوجوان، امروز علاوه بر صدها کانال ماهواره ای، از اینترنت نیز برای شنیدن اخبار سود می برد. اینترنت در این میان برای نوجوان ها از جذابیت ویژه ای برخوردار است. راهیابی به مکانی که با هر کلیک، تو را به هزار تویی راهنمایی می کند، شگفت انگیز است. اما باید توجه داشت که استفاده از اینترنت و مراجعه به آنچه به «چت روم» (اتاق گفت وگو) شهرت یافته است، برای بسیاری از نوجوانان جز آسیب ثمری ندارد و والدین باید بسیار مراقب باشند. امروزه با شکل گیری اینترنت، بسیاری از ارتباط های قدیمی منسوخ شده است. نوجوان امروز حوصله نامه نگاری و حتی بعضی از اوقات، حوصله تلفن را هم ندارد و به جای آن ترجیح می دهد به اینترنت روی آورد و تبادل اطلاعات کند. یکی از اشکالات نوجوان ها این است که خیلی سریع تحت تأثیر تبلیغات قرار می گیرند؛ از این رو این امکان فراهم می شود که اینترنت با بعضی از اطلاعات جهت دار خود، روی نوجوان شما تأثیر سوء بگذارد.
● اعتیاد به اینترنت
راحتی استفاده از اینترنت و استفاده های متعددی که می توان از آن کرد، موجب شده است که ما با پدیده ای به نام اعتیاد به اینترنت روبه رو شویم. نوجوان امروز، ساعت ها وقتش را جلوی صفحه رایانه می گذراند و آن را بر هر تفریح دیگری ترجیح می دهد. فاصله گرفتن از فعالیت های اجتماعی، در خود فرو رفتن و یا توجه به یک جنبه خاص از اینترنت، تنها بخشی از زیانی است که فرزند شما را تهدید می کند.
مسأله مهم دیگر در مورد اعتیاد به اینترنت این است که نوجوان از بسیاری از سایر جنبه های زندگی نیز می گذرد. معتادان به اینترنت اگر اجازه استفاده از اینترنت را پیدا نکنند، دچار افسردگی می شوند. توجه داشته باشید که علاقه بیش از اندازه فرزند نوجوان شما به اینترنت می تواند راهی برای فرار از مشکلات زندگی باشد.
● چه باید کرد
به بچه ها می گوییم با غریبه ها صحبت نکنید و یا آنها را به خانه راه ندهید. از آنها می خواهیم کلید خانه را به کسی ندهند و یا از مقدار پولی که در خانه است به کسی چیزی نگویند. در مورد استفاده نوجوان از اینترنت هم همین قاعده باید حاکم باشد. ملاقات با شخص غریبه موقعی که شما در جریان نیستید، نباید اتفاق بیفتد. چت روم بدون اطلاع شما ممنوع. اگر قرار است ملاقاتی صورت بگیرد، باید در جمع خانوادگی باشد.شما به عنوان پدر یا مادر، باید زمان مراجعه نوجوانتان را به اینترنت محدود کنید. مراجعه به اینترنت موجب می شود تا نوجوان شما از بسیاری از فعالیت های روزمره خود فاصله بگیرد.
برای استفاده از رایانه مقررات خاص خانواده خود را وضع کنید؛ باید مشخص کنید تا نوجوانتان چه مدتی و در چه زمان هایی می تواند با اینترنت کار کند.درباره ویروس های رایانه ای به فرزندانتان هشدار دهید؛ به خصوص به آنها بگویید پیام های ناشناس را باز نکنند.
از نوجوان خود بخواهید هر موضوعی را که موجب ناراحتی او می شود، با شما در میان بگذارد. درباره سوء استفاده از اینترنت، اطلاعات لازم و کافی به او بدهید.
رفت و آمدهای او را کنترل کنید و مطمئن شوید بدون اجازه شما وقتش را در کافی نت ها نمی گذراند.
زهرا رضایی
منبع : روزنامه ایران