یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا
آیا میدانید زردچوبه چیست؟
● كلیات گیاه شناسی
زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل بارتفاع حدود یك متر و نیم كه دارای ساقه متورمی است . گلهای زردچوبه بصورت سنبله و برنگ سبز مایل به زرد می باشد .
زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می روید . از كنار بگهای غلاف در قاعده ساقه ،شاخه های كوچك و ساتوانه ای شكل ضخیمی خاج می شود كه بصورت مورب در زمین فرو رفته و هر یك ایجاد ریشه می كنند و مرتبا پایه های جدیدی بوجود می آروند .
قسمت مورد استفاده این گیاه ساقه زیرزمینی آن است كه پس از خارج كردن از زمین تمیز كرده و رشه های آنرا جدا می كنند و در آب جوش قرار یم دهند و پس از تیمز كردن بمدت چند روز آنرا خشك می كنند .
زردچوبه رنگ زرد یا خاكستری مایل به قهوه ای درد بوی آن معطر و طعم آن تلخ است
● تركیبات شیمیایی:
زردچوبه دارای اسانسی مركب از اسیدهای والرینیك ، كاپرلیك و فلاندون می باشد و همچنین دارای سابی نین ، سینئول ، بورنئول و الكل تورمرول و ماده كوركومین می باشد كه رنگ زرد زردچوبه بعلت خمین ماده كوركومین می باشد.
● خواص داروئی:
زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشك است و برای استفاده درمانی می توان آنرا مانند چائی دم نمود و استفاده كرد البته جدیدا در بازار كانادا و آمریكا كپسول آن هم به بازار آمده است :
● زردچوبه دارای خواص درمانی زیر است :
۱)گرفتگی و انسداد صدا را باز می كند و برای تمیز كردن كبد بكار می رود .
۲)مخلوط یك قاشق غذا خوری زردچوبه و یك قاشق انیسون و سركه برای درمان یرقان مفید است .
۳)برای رفع دندان درد آنرا در دهان انداخته و بجوید .
۴)زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریكا از آن بدین منظور استفاده می كنند كه می توان از سه فنجان دم كرده زردچوبه در روز و یا مقدر ۲ كپسول سه بار در روز استفاده كرد.
۵)برای خشك كردن زخم ها و رفع درد آنها می توان گرد خشك زردچوبه را روی آنها ریخت.
۶)زردچوبه بادشكن ، تصفیه كننده خون ، تب بر ، محرك و انرژی زا می باشد .
۷)زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است .
۸)خانم هائیكه عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده كنند .
۹)از زردچوبه برای درمان كمر درد ، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می شود .
۱۰)برای درمان اسهال و اسهال خونی حتما از دم كرده زردچوبه استفاده كنید .
۱۱)زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل بكار می رفته است .
۱۲)برای درمان التهاب لثه ، زردچوبه را دم كرده و آنرا قرقره كنید .
۱۳)تحقیقات اخیر دانشمندان نشان دادن است كه زردچوبه از سرطان جلوگیری می كند بنابراین حتماسعی کنید در غذاها از زرد چوبه استفاده کنید.
● مضرات :
با تمام مزایای گفته شده باید اشاره كرد كه زیاده وری در زردچوبه برای قلب مضر است ولی البته اگر آنرا با لیمو ترش استفاده كنید اثرات مضرآنرا خنثی می سازد
منبع : موسسه اطلاعرسانی طعام اسرار
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور دولت رهبر انقلاب دولت سیزدهم
هواشناسی تهران آتش سوزی زلزله شهرداری تهران سیل فضای مجازی سازمان هواشناسی پلیس بارش باران قتل سلامت
خودرو قیمت خودرو قیمت دلار گاز حقوق بازنشستگان قیمت طلا بازار خودرو ایران خودرو بانک مرکزی پالایش و پتروشیمی نمایشگاه نفت مالیات
نمایشگاه کتاب کیانوش عیاری رضا عطاران تلویزیون کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران دفاع مقدس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سینما سریال مهران مدیری
فناوری قطب شمال
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه حماس سازمان ملل رفح اوکراین افغانستان
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر هوادار لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران رئال مادرید سپاهان باشگاه پرسپولیس بازی لیگ قهرمانان اروپا
هوش مصنوعی ناسا ایلان ماسک تبلیغات اپل روزنامه گوگل سامسونگ
آلزایمر استرس کاهش وزن دیابت سیگار فشار خون بارداری توت فرنگی افسردگی شیر