شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


گرداب کاهش محبوبیت و بحران اقتصادی؛ ورشکستگی متحدان جنگ‌های بوش


گرداب کاهش محبوبیت و بحران اقتصادی؛ ورشکستگی متحدان جنگ‌های بوش
با تداوم بحران اقتصادی و کاهش شدید محبوبیت دولت‌های غربی از جمله آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان، متحدان جنگ‌های کاخ سفید در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند.
جرج بوش، نیکلا سارکوزی، گوردون براون و آنجلا مرکل و دیگر رهبران غربی در حالی تلاش می کنند یک نشست بین المللی برای کنترل بحران مالی در جهان برگزار کنند که نهادهای اقتصادی بین المللی و از جمله صندوق بین المللی پول از تداوم بحران مالی جهان در سال های آتی خبر داده اند.
صندوق بین المللی پول در گزارشی بحران مالی جهان را ناشی از بحران مالی در موسسات آمریکا اعلام و تزریق کمک های مالی به موسسات اقتصادی را تنها یک مسکن موقتی عنوان کرده است.
اکنون امپراطوری آمریکا به رهبری بوش مثل همه امپراطوری های منقرض شده تاریخ با هزینه کردن همه دارایی های سیاسی و اقتصادی خود در جنگ های عراق و افغانستان، خود و متحدانش را در آستانه یک ورشکستگی تاریخی قرار داده است.
● تقلای متحد همیشگی
آتش بحران کاهش محبوبیت و بحران اقتصادی جلوتر از دیگر کشورهای جهان، نزدیکترین متحدان آمریکا از جمله انگلیس را با چالش جدی مواجه کرده است.
طبق یک نظرسنجی جدید با ادامه بحران اقتصادی جهان دولت براون همچنان رو به سقوط است.
بنا به نظرسنجی انجام شده توسط ایندیپندنت، دیوید کمرون، رهبر حزب محافظه کار با ۹ درصد محبوبیت بیشتر، همچنان حزب کارگر به رهبری براون را به چالش می کشاند.
با وجود اصرار براون بر حمایت دولت از موسسات مالی در بحران اقتصادی، ۶۰ درصد افراد نظرسنجی شده با طرح کمک به موسسات مالی مخالفند و تنها ۳۷ درصد آن را قبول دارند.
حزب کارگر انگلیس که از زمان حاکمیت تونی بلر بر این حزب با چالش محبوبیت مواجه شده است، همچنان با بحران مدیریت روبروست.
این حزب در دوران رهبری بلر و با دنباله روی وی از بوش، مجبور به کنار زدن نخست وزیر سابق به منظور بازیابی محبوبیت خود شد.
تغییر رهبری حزب کارگر و انتخاب براون با ادامه یافتن سیاست دنباله روی از بوش توسط رهبر جدید هم نتوانست چالش های این حزب را کاهش دهد.
اکنون نفرت جهانی و داخلی در کنار بحران اقتصادی فراگیر، حزب کارگر را به عنوان مدافع جنگ های بوش در آستانه انتخابات آتی انگلیس با چالش جدی مواجه کرده است.
● بحران و متحد ژرمن
در حالی که در انگلیس حزب کارگر به عنوان حزب حاکم برای ماندن در صحنه سیاسی این کشور با چالش جدی مواجه شده است، در آلمان هم وضع تقریبا به همین منوال است و حزب دموکرات-مسیحی آلمان به رهبری آنجلا مرکل با چالش جدی اقتصادی روبروست.
با وجود اینکه بیشتر مردم آلمان با تداوم حضور نیروهای کشورشان در عراق مخالفند، بحران اقتصادی بشدت از محبوبیت مرکل کاسته است.
دولت رفاه مرکل که دولتی ائتلافی است و از ائتلاف با احزابی مثل سوسیال دموکرات ها به رهبری فرانک والتر اشتاین مایر قدرت را در دست گرفته است دیگر امیدی برای ماندن در قدرت در انتخابات آینده را نخواهد داشت.
روز گذشته حزب سوسیال دموکرات رسما اشتاین مایر را به عنوان نامزد خود در انتخابات سال ۲۰۰۹ انتخاب کرد تا انتخاب دوباره مرکل را به چالش بکشاند.
● نتایج آتلانتیک گرایی ناپلئون
از سوی دیگر تاثیر بحران بر فرانسه بسیار شدیدتر از انگلیس و آلمان بوده و این کشور که از زمان روی کارآمدن سارکوزی با چالش های گسترده اجتماعی و گسترش فقر، بیکاری و فاصله طبقاتی مواجه شده اکنون با خیزش طبقه کارگر برای احقاق حقوق پایمال شده خود روبروست.
طبق آخرین نظرسنجی ها سارکوزی که از حامیان جنگ افغانستان و عراق بوده است، به عنوان آمریکایی ترین رئیس جمهور تاریخ فرانسه، نامحبوبترین رئیس جمهور تاریخ این کشور است.
اکنون سارکوزی که تلاش کرد برخلاف نگاه سنتی فرانسوی ها خود را به انگلیس و آمریکا نزدیک کند با نزدیک شدن به یک قدرت ورشکسته، آخرین دارایی های سیاسی و اقتصادی خود را هم از دست داده است.
منبع : شبکه خبری دانشجو


همچنین مشاهده کنید