یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا


پیش‌بینی زمان ماندگاری مواد غذایی براساس فرمولهای ریاضی


تاریخ نشر : ۸۴۰۵۰۱
تیراژ : ۱۵۰۰
تعداد صفحه : ۴۳۲
نوبت چاپ : ۱
شابک : ۹۶۴-۸۲۵۵-۰۴-۰
رده دیویی : ۶۴۱.۴
نوع اثر : ترجمه
زبان کتاب : فارسی
قطع : وزیری
جلد : شومیز
محل نشر : مشهد
نویسنده : جونز - آدریان
مترجم : مرتضوی - علی
مترجم : محبی - محبت
مترجم : عدالتیان - محمدرضا
مترجم : شفافی‌زنوزیان - مسعود
نویسنده : من - دومینیک

کتاب حاضر پژوهشی علمی در خصوص نحوه نگهداری از مواد غذایی است .این نوشتار در قالب 16فصل تنظیم یافته :در فصل اول مبانی ارزیابی زمان ماندگاری مواد غذایی و شیوه‌های فساد مواد غذایی بررسی شده است . فصل دوم به بررسی و تبیین روش‌های تعیین زمان ماندگاری مواد غذایی پرداخته است . فصل سوم مبانی و نحوه پیش بینی مدت زمان ماندگاری را از دیدگاه میکروبیولوژی بررسی نموده‌است . در فصل چهارم و پنجم روش‌های نوین بسته بندی و نحوه کنترل نقاط بحرانی فرآیند (HACCP)مطرح می‌شود . در فصل ششم روش‌های مختلف نگهداری مواد غذایی بیان شده‌است . در فصل‌های هفتم و هشتم، نهم و دهم نمونه مثال‌های کاربردی تعیین زمان ماندگاری انواع ماست و دسرهای لبنی، فرآورده‌های دریایی، انواع کیک، چیپس سیب زمینی و انواع اسنک‌ها ارائه شده‌است . مثال‌های علمی تعیین زمان ماندگاری انواع شکلات و غلات صبحانه‌ای در فصول یازدهم و دوازدهم بیان می‌شود . در فصل سیزدهم نحوه نگهداری مواد غذایی فرآیند شده به وسیله حرارت در ظروف غیر کنسروی مطرح می‌شود . کاربرد مدل‌های ریاضی در تعیین زمان ماندگاری در فصل چهاردهم و تست‌های تسریع یافته پایش دما و شناساگرهای زمان دما در فصل پانزدهم بررسی می‌شود و در نهایت کاربرد فناوری ترکیبی در تهیه مواد غذایی در کشورهای صنعتی و در حال توسعه در فصل شانزدهم تبیین و بررسی می‌گردد .