یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تمایز سلولهای کارسینومای جنینی P۱۹ به سلولهای اریتروییدی و غیراریتروییدی در حضور اینترلوکین ۳ و ۶ و اریتروپویتین


تمایز سلولهای کارسینومای جنینی P۱۹ به سلولهای اریتروییدی و غیراریتروییدی در حضور اینترلوکین ۳ و ۶ و اریتروپویتین
● هدف:
ارزیابی تمایز سلولهای P۱۹ به سلولهای هماتوپویتیک در حضور(IL-۳: Inter Leukine ۳)، (IL-۶: Inter Leukine ۶) و (EPO: Erythro Poietin) به ‌عنوان یک مدل
● مواد و روشها:
ابتدا سلولها در محیط نیمه‌جامد حاوی ۱۰درصد سرم جنین گاوی (FCS: Fetal Calf Serum) کشت شدند که پس از شکل‌گیری اجسام شبه جنینی سلولهای آن با تریپسین از هم جدا شدند. سلولهای ایزوله شده مذکور در دو گروه به ‌طور مجزا کشت شدند. در یک گروه محیط نیمه جامد حاوی ۱۰ درصد FCS و ۱۰نانوگرم بر میلی‌لیتر IL-۳ و IL-۶ و ۲۰ واحد بر میلی‌لیتر EPO بود و در گروه دیگر با همین شرایط فقط EPO حذف شد. ظهور و رشد کلونیها به مدت دو هفته بررسی شد. پس از گذشت حداقل دو هفته کلونیهای مذکور با بنزیدین رنگ‌آمیزی و شمارش شدند.
● یافته‌ها:
نتایج نشان داد که در حضورIL-۳ ، IL-۶و EPO به ‌طور متوسط ۵۴ درصد از کلونیها بنزیدین مثبت و ۴۶درصد بنزیدین منفی بودند. اما در غیاب ۱۴EPO درصد کلونیها بنزیدین مثبت و ۸۶ درصد از آنها بنزیدین منفی بودند. اختلاف معنی‌داری بین کلونیهای بنزیدین مثبت و منفی در دو گروه مذکور وجود داشت (۰۰۱/۰=p).
● نتیجه گیری:
سلولهای P۱۹ در حضور IL-۳، IL-۶ و EPO توانایی تمایز به سلولهای خون‌ساز را دارند و EPO باعث افزایش کلونیهای اریتروییدی شده بود.
مرتضی یافتیان
مژده صالح نیا
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید