یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

فراوانی حساسیت تماسی به آلرژن های استاندارد اروپایی (ESS) در مبتلایان به درماتیت تماسی و/ یا درماتیت آتوپیک در رشت، اهواز، کرمان و همدان


فراوانی حساسیت تماسی به آلرژن های استاندارد اروپایی (ESS) در مبتلایان به درماتیت تماسی و/ یا درماتیت آتوپیک در رشت، اهواز، کرمان و همدان
● زمینه و هدف:
در کشورهای مختلف فراوانی حساسیت تماسی آلرژیک به سبب علل ژنتیکی و مهمتر از آن محیطی متفاوت است. هدف از این مطالعه به دست آوردن فراوانی حساسیت تماسی آلرژن های شایع در بیماران ایرانی مبتلا به درماتیت بود.
● روش اجرا:
این مطالعه توصیفی با انجام دادن patch test روی ۴۰۱ بیمار با تشخیص بالینی درماتیت تماسی و/ یا درماتیت آتوپیک به کمک سری آلرژن های استاندارد ۲۴ تایی اروپایی و در ۴ شهر اصلی ایران به اجرا در آمد. پچ ها به پشت بیماران نصب و پس از ۲۴ ساعت برداشته شد. خواندن نتایج ۲۴ ،۴۸ و۷۲ ساعت پس از چسباندن صورت گرفت.
● یافته ها:
۱۷۶ بیمار (۴۳.۸ درصد) حداقل به یک ماده واکنش مثبت نشان دادند که این شامل جمعا ۲۶۸ واکنش مثبت بود. ۵ آلرژن شایع به ترتیب نیکل با ۶۴ مورد (۱۵.۹ درصد)، دی کرومات پتاسیم با ۴۰ مورد (۱۰ درصد)، تیورام با ۲۷ مورد (۶.۷ درصد)، کلرید کبالت با ۲۳ مورد (۵.۷ درصد) و بالسام پرو با ۱۷ مورد (۴.۲ درصد) بود. میان حساسیت به نیکل و سن پایین تر از ۴۰ سال و همین طور زن بودن آزمایش شوندگان رابطه معنا داری یافت شد (P<۰.۰۰۱).
● نتیجه گیری:
نیکل که در بیماران زن و جوان تر بیشتر دیده می شود، شایع ترین آلرژن تماسی شناخته شده در ایران است که احتمالا به علت مواجهه بیشتر است. تیورام، در شیوع خود نسبت به سال های گذشته افزایش معنا داری نشان داد و مطالعه های دیگری نیاز است تا علل دقیق آن یافته شود.
علیرضا فیروز
منصور نصیری کاشانی
فرزام گروهی
پرستو داوری
رضا یعقوبی
محمود فرشچیان
ایرج اسفندیارپور
محمدجواد گلچای
یحیی دولتی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید